«Είσαι ΑμεΑ… μπαίνεις εφ όρου ζωής σε καραντίνα»

Ηχηρό μήνυμα του Γενικού Γραμματέα Σωματείου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Ηλείας προς τους δήμους της Ηλείας

«Είσαι ΑμεΑ… μπαίνεις εφ όρου ζωής σε καραντίνα»

Ιούλιος 09, 2020 10:34 ΠΜ
Σύνταξη - Επιμέλεια: Άννα Αγγελίδου
«Είσαι ΑμεΑ… μπαίνεις εφ όρου ζωής σε καραντίνα»

Το δικό του ηχηρό μήνυμα θέλησε να περάσει μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης Γενικός Γραμματέας του Σωματείου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Γιώργος Παπανικολοπουλος. Όπως επισημαίνει στο κείμενο το οποίο ανήρτησε στην  σελίδα του Σωματείου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Ηλείας στο σύνολο τους οι δήμοι της Ηλείας δεν έχουν πράξει όλα όσα θα έπρεπε προκειμένου να αρθούν τα καθημερινά εμπόδια τα οποία οι άνθρωποι με αναπηρία καλούνται να ξεπεράσουν. «Βρισκόμαστε στη καρδιά του καλοκαιριού με το θερμόμετρο να κτυπάει 37 βαθμούς. Τα Seatrac στην Ηλεία είναι αόρατα ο Δήμαρχος της Αμαλιάδας δεν έχει βάλει ακόμα τα Seatrac και τα έχει στης αποθήκες του δήμου αδιαφορώντας για τούς ανθρώπους με αναπηρία αν θα κάνουν μπάνιο στην θάλασσα. To ίδιο ακριβώς κάνουν οι περισσότεροι Δήμοι στην Ηλεία όπως ο Δήμος Ζαχάρως,  ο Δήμος Κυλλήνης, ο Δήμος Πύργου, ο Δήμος Κρεστένων. 

Μόλις είσαι ΑμεΑ μπαίνεις εφ' όρου ζωής σε καραντίνα.

Όλοι μπορούν να βουτήξουν στη θάλασσα για δροσιά, εκτός από τους ΑμεΑ τής Ηλείας     

Διαβάζω δηλώσεις δημάρχων  ότι θα μπουν τα μηχανήματα Seatrac για την ελεύθερη πρόσβαση των ανθρώπων με αναπηρία.  Κάθε χρόνο η ίδια ιστορία. Ακατανόητο δεν ξέρουν ότι θα έλθει το καλοκαίρι και η ζέστη; Γιατί εγώ να πιέσω για τα αυτονόητα; Δήμαρχοι με παρέπεμπαν στους αντιδημάρχους και αυτοί στους υπηρεσιακούς παράγοντες. Αναισθησία, αδιαφορία. Τα ανάπηρα άτομα, μαζί τις οικογένειες τους βιώνουν καθημερινά την αναλγησία του κράτους για τις μικρές καθημερινές ανάγκες τους.

Δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς διότι δεν είναι προσβάσιμα.

Δεν υπάρχουν οριοθετημένες θέσεις στάθμευσης για οχήματα αναπήρων σχεδόν σε όλους τούς Δήμους  της Ηλείας. Αδιαφορούν για τούς συνανθρώπους μας με αναπηρία, αν μπορούν να κάνουν τα απλά για τους άλλους, καθημερινά  πράγματα που πρέπει για την επιβίωση τους. Δυστυχώς όμως τα πράγματα γίνονται δύσκολα για τους ΑμεΑ διότι πολύ απλά δεν υπάρχει πρόσβαση στην Ηλεία. Όλοι μας είμαστε εν δυνάμει ΑμεΑ αυτό κύριοι μάλλον το ξεχνάτε».

 

protinews

Share this:
Tags:

-

-