Εκπαιδευτικές δράσεις για την παραδοσιακή μουσική

Θα γίνουν στις 13-14 &15 Ιανουαρίου στον Πύργο

Εκπαιδευτικές δράσεις για την παραδοσιακή μουσική

Ιανουάριος 06, 2017 10:15 ΠΜ
Σύνταξη - Επιμέλεια: Κώστας Αντωνόπουλος

Εκπαιδευτικές δράσεις οι οποίες αποσκοπούν στην ανάδειξη και καταξίωση της παραδοσιακής μουσικής και των οργάνων, θα γίνουν στις 13-14 και 15 Ιανουαρίου στην πόλη του Πύργου.

Τις εν λόγω δράσεις διοργανώνει ο δήμος Πύργου σε συνεργασία με το Κέντρο ελληνικής Μουσικής «Φοίβος Ανωγειανάκης» και το Λύκειο Ελληνίδων Πύργου με την ευγενική χορηγία του «Ιδρύματος Γεωργίου & Βικτωρίας Καρέλια».

 Συμμετέχουν σε αυτές ο  καθηγητής μουσειολογείας Λάμπρος Λιάβας και η μουσικοπαιδαγωγός Νάνσυ Τουμπακάρη , ενώ ενεργή παρουσία έχουν και τα 7 Λύκεια Ελληνίδων Πελοποννήσου.

Ήδη έχουν γίνει εκπαιδευτικές δράσεις στην Πάτρα και την Καλαμάτα και το μήνα που διανύουμε σειρά έχει το Λύκειο Ελληνίδων Πύργου.

Για το συγκεκριμένο σκοπό χθες έγινε συνάντηση  του δημάρχου Πύργου κ. Γαβρ. Λιατσή με την πρόεδρο του Λυκείου Ελληνίδων Πύργου κ. Τούλα Καλαμπόκα, παρουσία της αντιδημάρχου κ. Ανδριάνας Αγγελακοπούλου.

«Σήμερα η  πρόεδρος κ. Τούλα Καλαμπόκα και η κ. Γιώτα Κούλη,  συνοδευόμενες από την κ. Ανδριάνα Αγγελακοπούλου ήλθαν εδώ και είχαμε μια κουβέντα με την οποία που αναθεωρούμε τις σχέσεις με το Λύκειο Ελληνίδων και  τους ρόλους μας και ο δήμος υπόσχεται ότι θα είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια που θα κάνει. Για το 2017 ξεκινάμε με μια εκδήλωση που είναι πρωτοβουλία του Λυκείου Ελληνίδων και  εξελίσσεται στο χώρο του ΚΑΠΗ και νομίζω ότι θα είναι ιδιαίτερα επιτυχημένη» ανέφερε ο δήμαρχος Πύργου.

Η ιστορία

Εξάλλου η κ. Καλαμπόκα τόνισε ότι πρόκειται για πολύ αξιόλογη κίνηση , έτσι ώστε να μάθουν και νεότεροι ποια είναι η ιστορία της παραδοσιακής μουσικής και των οργάνων και να παραδώσουν οι παλαίμαχοι μουσικοί τη σκυτάλη στους νέους.

«Το Λύκειο καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να πετύχει αυτό το πρόγραμμα και ζητήσαμε τη συνδρομή του δημάρχου ο οποίος μας εξέπληξε με την αγάπη του και το ενδιαφέρον για το Λύκειο και τον πολιτισμό. Ζητήσαμε κάτι το αντιπροσωπευτικό από το δήμο ώστε να δώσουμε σαν ενθύμιο στους επίσημους επισκέπτες, κάτι που απεδέχθη  και τον ευχαριστούμε πολύ» δήλωσε η πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων.

Να σημειωθεί σε ότι αφορά το δήμο Πύργου έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου στο ΚΑΠΗ (περιοχή Αγ.Βαρβάρας) και ώρα 17:30-20:00 συνάντηση του καθηγητή Λάμπρου Λιάβα και μελών του τοπικού Λυκείου των Ελληνίδων, με τους κοινωνικούς λειτουργούς και μέλη των ΚΑΠΗ της περιοχής.

 
Share this:
Tags:

ΠΕΡΙ.. ΗΛΕΙΑΣ | Ο Υποψήφιος Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ηλείας Κ. Λάμπρου