Εκπρόσωπος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Ο μαθητής του ΓΕΛ Γαστούνη Χαρίδημος Βερμές

Εκπρόσωπος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Ιανουάριος 11, 2019 03:30 ΜΜ
Εκπρόσωπος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Ο μαθητής  της  Β΄ Τάξης του Γενικού Λυκείου Γαστούνης Βερμές Γ. Χαρίδημος  από το Παλαιοχώρι θα εκπροσωπήσει  το Λύκειο Γαστούνης και επιπροσθέτως τον Δήμο Πηνειού στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο  στο Στρασβούργο στο ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «EUROSCOLA»  2018-2019.
Είναι ο μαθητής που κατάφερε από την Γαστούνη να διακριθεί στο  διαγωνισμό στο μάθημα της έκθεσης  για το EUROSCOLA  2018-2019 της Περιφέρειας  Δυτικής Ελλάδας όπου συμμετείχαν 300 και πλέον μαθητές  και να συμμετέχει στην αποστολή μαζί με τρείς ακόμα μαθητές από τον Ν. Ηλείας  και 20 μαθητές από τους Νομούς  Αχαΐας  και Αιτωλοακαρνανίας.
Το ταξίδι στην Γαλλία  και στο Στρασβούργο που είναι η έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα πραγματοποιηθεί στις  17  Ιανουαρίου με επιστροφή στις 21 Ιανουαρίου και στο διάστημα της παραμονής τους έχει οριστεί ειδική ημερίδα όπου οι Ευρωπαίοι μαθητές θα εκφράσουν και τις απόψεις τους για τις Ευρωπαϊκές ανησυχίες τους, αφού πρώτα γνωρίσουν το χώρο που φιλοξενείται  ο θεσμός και τον τρόπο λειτουργίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Στόχος του θεσμού υπό τη μορφή Νέων και Εφήβων σε ρόλο Ευρωβουλευτών είναι η εξοικείωση τους με την λειτουργία των Ευρωπαϊκών θεσμών και η συνειδητοποίηση της ανάγκης προάσπισης της Δημοκρατίας  και  των θεμελιωδών δικαιωμάτων.
Επίσης οι συμμετέχοντες βρίσκουν και ένα βήμα που τους επιτρέπει να εκφράσουν τις προσωπικές τους απόψεις και να αξιοποιήσουν την επιθυμία τους για προσφορά.
 
Share this:
Tags:

ΕΜΒΑΤΗΡΙΟ ΣΜΥΡΝΗΣ -IZMIR MARCHE (σε δύο εγγραφές, 1η έτους 1908 και 2η έτους 2003)