«Ελλάδα: μια χώρα παραδόξως νεωτερική»

Με ενδιαφέρον αναμένεται την Κυριακή η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Γιάννη Βούλγαρη στο Κορακοχώρι

«Ελλάδα: μια χώρα παραδόξως νεωτερική»

Σεπτέμβριος 04, 2019 06:00 ΜΜ
«Ελλάδα: μια χώρα παραδόξως νεωτερική»
Από τους Κώστα Σημίτη, Ευάγγελο Βενιζελο και Νίκο Αλιβιζάτο
 
 
Το τελευταίο βιβλίο του καθηγητή Γιάννη Βούλγαρη με τίτλο «Ελλάδα: μια χώρα παραδόξως νεωτερική», θα παρουσιαστεί την ερχόμενη Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου και ώρα 7 το απόγευμα στο Κορακοχώρι από τους Κώστα Σημίτη, Ευάγγελο Βενιζελο και Νίκο Αλιβιζάτο.
Η παρουσίαση θα γίνει στον υπαίθριο χώρο, δίπλα από το οινοποιίο του Κτήματος Μερκούρη και αμέσως μετά τους εισηγητές θα αναφερθεί στο βιβλίο και ο συγγραφέας, ενώ τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Μιχάλης Μητσός.
Σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, η παρουσίαση του βιβλίου θα είναι μια σύναξη των εκσυγχρονιστών, σε μια φάση που όλοι στον χώρο της κεντροαριστεράς ψάχνονται. 
Ο συγγραφέας του βιβλίου άλλωστε, παλιός γραμματέας της ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος του ΚΚΕεσ., τα πρώτα χρόνια μετά την δικτατορία, έχει παίξει ενεργό ρόλο στα τεκταινόμενα στην ελληνική σοσιαλδημοκρατία. Ήταν από τους πρωταγωνιστές του εγχειρήματος των 58 στο Ακροπόλ, αν και η προσπάθεια διεύρυνσης τότε της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, δεν ευδοκίμησε.
Αν και το πιθανότερο είναι και οι 3 ομιλητές να είναι προσεκτικοί όσον αφορά τα σχόλιά τους για τα τεκταινόμενα στον χώρο της κεντροαριστεράς, επίσης βέβαιον είναι ότι δεν θα μιλήσουν μόνο για το βιβλίο αλλά με τον τρόπο τους θα σχολιάσουν και τα όσα συμβαίνουν στην πολιτική ζωή. Άλλωστε και ο 3ος της παρέας, ο καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος, έχει ενεργό ρόλο στις διεργασίες του χώρου. Ηταν αυτός που εγγυήθηκε το ιδρυτικό Συνέδριο του ΚΙΝΑΛ, που και αυτό δεν απέδωσε τα αναμενόμενα, αφού στο τέλος ο μεν Σταύρος Θεοδωράκης αποχώρησε, δοκίμασε τις δυνάμεις του αυτόνομα και τελικά έμεινε εκτός Βουλής, ενώ ο πόλος της ΔΗΜΑΡ επέστρεψε στον ΣΥΡΙΖΑ.
Σε κάθε περίπτωση η σύναξη θα έχει ενδιαφέρον και ότι και να ακουστεί εκεί θα σχολιαστεί.
Το εξώφυλλο του βιβλίου του Γιάννη Βούλγαρη, Ελλάδα μια χώρα παραδόξως νεωτερική.
 
Share this:
Tags:

COSMOTE Fiber: 150.000 γραμμές Fiber To The Home μέσα στο 2019