Ελπίδες για ανάκαμψη της αγοράς

Ξεκινούν την Δευτέρα οι χειμερινές εκπτώσεις

Ελπίδες για ανάκαμψη της αγοράς

Ιανουάριος 06, 2017 10:45 ΠΜ
Σύνταξη - Επιμέλεια: Άννα Αγγελίδου

Ξεκινούν την Δευτέρα οι χειμερινές εκπτώσεις σε όλα τα εμπορικά καταστήματα. Οι έμποροι της Ηλείας φαίνεται ότι έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους για τόνωσης του αγοραστικού ενδιαφέροντος κατά την περίοδο των εκπτώσεων αφού η κίνηση κατά την διάρκεια των εορτών (Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς) χαρακτηρίστηκε ως υποτονική.

Στην συντριπτική τους πλειοψηφία τα καταστήματα της Ηλείας, διαθέτουν την απαιτούμενη επάρκεια ποιοτικών προϊόντων, ενώ από την πρώτη κι όλας μέρα των χειμερινών εκπτώσεων θα προβούν σε ιδιαίτερα μεγάλα ποσοστά μείωσης των τιμών τους, με στόχο να δελεάσουν το καταναλωτικό κοινό.

Αναφερόμενος στις προσδοκίες των εμπόρων ο Κωνσταντίνος Ντεβενέζος από το ομώνυμο κατάστημα στην οδό Ερμού στον Πύργο τόνισε: «Οι εκπτώσεις ξεκινούν την Δευτέρα 9 Ιανουαρίου και θα διαρκέσουν έως τις το τέλος Φεβρουαρίου. Εμείς περιμένουμε τους καταναλωτές να κάνουν τις αγορές τους, με εκπτώσεις που φτάνουν έως και 50%. Αυτή τη στιγμή υπάρχει επάρκεια προϊόντων, αφού λίγοι είναι εκείνοι οι οποίοι έκαναν τις αγορές τους κατά την διάρκεια των εορτών, ενώ θεωρώ ότι αρκετοί θα είναι εκείνοι που θα θελήσουν να επωφεληθούν και από τις ιδιαίτερα καλές τιμές που θα υπάρξουν».

Με μία μεγάλη προσφορά αναμένεται να ξεκινήσουν οι εκπτώσεις για το κατάστημα «Unique» στον Πύργο, αφού θα διατεθούν εκατοντάδες ζευγάρια δερμάτινα παπούτσια σε ιδιαίτερα χαμηλή τιμή. «Υποδεχόμαστε την νέα χρονιά αλλά και την έναρξη των εκπτώσεων με μία μοναδική προσφορά στο κατάστημα «Unique» Tsakiris Mallas αφού θα διατεθούν 2000 ζεύγη δερμάτινα παπούτσια στην τιμή των 40ευρώ. Οι εκπτώσεις φέτος ξεκινούν νωρίτερα σε σχέση με άλλες χρονιές και πιστεύω ότι είναι μία ευκαιρία για όλους όσους θέλουν να κάνουν αγορές να επωφεληθούν από τις ιδιαίτερα καλές τιμές και τις προσφορές του καταστήματος μας» υπογράμμισε ο Αποστόλης Αποστολόπουλος από το κατάστημα «Unique».

 

Τι ισχύει

Σύμφωνα με το άρθρο 15 του νόμου 4177/2013, οι χειμερινές εκπτώσεις έτους 2017 θα αρχίσουν τη Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου και θα λήξουν την Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017.

Κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται, οπότε θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία, ενώ στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»). Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.

Ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζεται και προβάλλεται η μειωμένη τιμή, πρέπει να ανταποκρίνεται στην αλήθεια και να μην είναι ανακριβής. Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Κατά την διενέργεια των τακτικών εκπτώσεων, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από τους συναδέλφους, γιατί οι κυρώσεις είναι αυστηρές και δεν επιτρέπεται να επιβάλλονται λόγω λάθους.

Γενικά, στους παραβάτες των διατάξεων περί εκπτώσεων επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο των 5.000 €.   Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα 5 ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.

 

«Περιμένουμε τους καταναλωτές να κάνουν τις αγορές τους, με εκπτώσεις που φτάνουν έως και 50%.» τόνισε ο Κ. Ντεβενέζος.

 

 

«Υποδεχόμαστε την νέα χρονιά αλλά και την έναρξη των εκπτώσεων με μία μοναδική προσφορά στο κατάστημα «Unique» Tsakiris Mallas αφού θα διατεθούν 2000 ζεύγη δερμάτινα παπούτσια στην τιμή των 40ευρώ» υπογράμμισε ο Απ. Αποστολόπουλος.

 
Share this:
Tags:

ΠΕΡΙ.. ΗΛΕΙΑΣ | Ο Υποψήφιος Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ηλείας Κ. Λάμπρου