«Ένα έργο κατά των ναρκωτικών»

Ξεκινά απόψε παραστάσεις η νέα παραγωγή της Θεατρική Ομάδα «Αποχρώσεις» Αμαλιάδας

«Ένα έργο κατά των ναρκωτικών»

Σεπτέμβριος 20, 2019 06:00 ΜΜ
«Ένα έργο κατά των ναρκωτικών»
 «Σαν μια αληθινή ιστορία», ένα δράμα που διαπραγματεύεται τα ναρκωτικά και τον θάνατο από αυτά
 
Του Μιχάλη Δημητρόπουλου
 
Μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε με την κωμωδία «Συμπέθεροι από τα Τίρανα», η Θεατρική Ομάδα «Αποχρώσεις» Αμαλιάδας ξεκινά απόψε παραστάσεις με ένα νέο έργο, το δράμα με τίτλο «Σαν μια αληθινή ιστορία», σε σκηνοθεσία Θοδωρή Δανίκα. Οι παραστάσεις ξεκινούν απόψε στις 21:15 στο Λαζαράκειο Δημοτικό θέατρο Αμαλιάδας.
Για το έργο μίλησαν χθες σε συνέντευξη Τύπου ο κ. Θοδωρής Δανίκας και ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης & Πρόνοιας του Δήμου Ήλιδας κ. Αβραάμ Μπούρας.
Ο κ. Δανίκας ανέφερε τα εξής: «Φέτος επιλέξαμε να κάνουμε δύο έργα. Το πρώτο ήταν το «Συμπέθεροι από τα Τίρανα», μία πασίγνωστη κωμωδία, την οποία παίξαμε σε εννέα παραστάσεις, με τις οκτώ να είναι sold out και το δεύτερο έργο είναι το «Σαν μια αληθινή ιστορία», ένα δραματικό έργο που διαπραγματεύεται τα ναρκωτικά και τον θάνατο από αυτά. Πάνω στη σκηνή είναι έξι ηθοποιοί με δώδεκα μονόλογους, οι οποίοι πραγματεύονται τον θάνατο μιας κοπέλας από υπερβολική δόση. Στο επίκεντρο βρίσκεται ο Γιώργος, το αγόρι της κοπέλας που την έβαλε στα ναρκωτικά, ο οποίος αυτοκτονεί. Το έργο προσπαθεί να περάσει μηνύματα κατά των ναρκωτικών και μέσα από το ντόμινο εξελίξεων βλέπουμε το πώς βίωσαν οι χαρακτήρες την πορεία μέχρι την κατάληξή τους ως τον θάνατο. Το έργο είναι ακατάλληλο κάτω των 14 ετών. Είναι πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο στην πόλη μας. Συνήθως όλοι μας ανεβάζουμε κωμωδίες και πιστεύω ότι ο κόσμος της Αμαλιάδας θα το αγκαλιάσει γιατί είναι ένα έργο που πάνω από όλα σε μαθαίνει… Το κείμενο έχει βραβευτεί στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και όλοι μας έχουμε δώσει τον καλύτερό μας εαυτό προκειμένου να αποδώσουμε το κείμενο όσο το δυνατόν καλύτερα. Έχει παιχτεί στην Αθήνα από επαγγελματικούς θιάσους και είναι η τρίτη φορά που μια ερασιτεχνική ομάδα ανεβάζει αυτό το έργο. Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον κόσμο που τιμά και ελπίζουμε να αγκαλιάσει και αυτή την προσπάθεια. Οι παραστάσεις ξεκινούν την Παρασκευή και καταλήγουν την επόμενη Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, εκτός της Τρίτης 24 του μήνα». 
Από την πλευρά του, ο κ. Μπούρας, αφού έδωσε τα συγχαρητήρια του στον κ. Δανίκα, επεσήμανε: «Μας έχει εντυπωσιάσει με την προηγούμενη παράσταση και δίνω και πάλι δημοσίως τα συγχαρητήρια μου σε όλη τη θεατρική ομάδα. Ο Θοδωρής είναι ασταμάτητος και συνεχίζει με νέο έργο, ένα δράμα με τίτλο «Σαν μια αληθινή ιστορία», το οποία ξεκινά την Παρασκευή. Θα την παρακολουθήσουμε φυσικά και πάλι. Αξίζουν τέτοιες προσπάθειες τη στήριξή μας. Η θεατρική ομάδα αποτελείται από παιδιά του Δήμου μας και αυτό επιζητούμε, να βρίσκονται τα δικά μας παιδιά στην πρώτη γραμμή». 
 
Share this:
Tags:

-

-