«Έναρξη λειτουργίας εφόσον τηρηθούν οι σχετικές ακαδημαϊκές προϋποθέσεις»

Παρέμβαση Ν. Φαρμάκη για τα πανεπιστημιακά τμήματα σε Πύργο και Αγρίνιο

«Έναρξη λειτουργίας εφόσον τηρηθούν οι σχετικές ακαδημαϊκές προϋποθέσεις»

Νοέμβριος 09, 2019 10:45 ΠΜ
«Έναρξη λειτουργίας εφόσον τηρηθούν οι σχετικές ακαδημαϊκές προϋποθέσεις»
Επικοινωνία του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως
 
 
Την παρέμβαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη προκάλεσε η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για αναστολή έναρξης λειτουργίας των πανεπιστημιακών τμημάτων Γεωργικής Βιοτεχνολογίας στο Αγρίνιο και Επιστημών Φυσικής Αγωγής - Αθλητισμού στον Πύργο.
 
Ο κ. Φαρμάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, στη διάρκεια της οποίας η υπουργός αποσαφήνισε ότι ο κύριος λόγος που τα δύο τμήματα σε Αγρίνιο και Πάτρα οδηγούνται σε αναστολή έναρξης λειτουργίας είναι ότι δεν είχε προηγηθεί έκφραση γνώμης από την Ανεξάρτητη Αρχή Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ).  
Στο πλαίσιο αυτό, η υπουργός διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται περί «κατάργησης» των τμημάτων και υπογράμμισε ότι εφόσον τηρηθούν οι σχετικές ακαδημαϊκές προϋποθέσεις, θα δρομολογηθεί η έναρξη λειτουργίας τους. 
 
Κατόπιν αυτών, χθες Παρασκευή ο κ. Φαρμάκης συναντήθηκε στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με την πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών, Βενετσάνα Κυριαζοπούλου, με την οποία συζητήθηκαν εκτενώς οι διαδικασίες που απαιτούνται προκειμένου να δρομολογηθεί η λειτουργία των συγκεκριμένων τμημάτων. Η Πρύτανις μετέφερε την πρόθεση του Πανεπιστημίου Πατρών να προχωρήσει άμεσα σε επαρκή τεκμηρίωση ώστε να διασφαλιστεί η λειτουργία των Τμημάτων. 
 
Από την πλευρά του, ο κ. Φαρμάκης επεσήμανε τη στήριξη στην λειτουργία και στο έργο του Πανεπιστημίου Πατρών, επαναβεβαιώνοντας ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα συντρέξει με κάθε τρόπο την ολοκληρωμένη και βιώσιμη ανάπτυξη του κορυφαίου ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος της Δυτικής Ελλάδας. 
 
Share this:
Tags:

-

-