Ένας απρόσκλητος, αλλά πανέμορφος επισκέπτης…

Στην παραλία ανάμεσα στο Aldemar και τον Αγ. Ηλία

Ένας απρόσκλητος, αλλά πανέμορφος επισκέπτης…

Αύγουστος 22, 2019 09:15 ΠΜ
Ένας απρόσκλητος, αλλά πανέμορφος επισκέπτης…
Οι λουόμενοι θαύμασαν το φλαμίνγκο που βρέθηκε στην περιοχή 
Έναν απρόσκλητο, αλλά πανέμορφο, καλεσμένο είχαν όσοι απολάμβαναν χθες το μεσημέρι το μπάνιο τους, στην παραλία ανάμεσα στο ξενοδοχείο Aldemar και τον Αγ. Ηλία. Ένα μοναδικής ομορφιάς φοινικόπτερο, το γνωστό μας φλαμίνγκο, έκανε την εμφάνισή του στο παρακείμενο ρέμα που εκβάλει στη θάλασσα.
Ως γνωστόν, η Ηλεία αποτελεί έναν φιλόξενο τόπο για τα φλαμίνγκο, με την παρουσία τους στους υδροβιότοπους της περιοχής να είναι έντονη και πλέον έχει αυξηθεί ο χρόνος παραμονής τους σε αυτούς.
Χθες το πρωί, το νεαρό φλαμίνγκο, πιθανότατα απομακρύνθηκε από το σμήνος του και σταμάτησε στον Άγιο Ηλία. Οι λουόμενοι ανέφεραν πως νωρίτερα βρισκόταν στην ακτή εκεί που σκάει το κύμα και περπατούσε αμέριμνο ανάμεσά τους, χωρίς να δείχνει τρομαγμένο και δίχως να ενοχλείτε από την παρουσία του κόσμου.
Όλοι φυσικά, έσπευσαν να θαυμάσουν το υπέροχο αυτό πτηνό, ενώ ενημέρωσαν και την ANIMA τον σύλλογο προστασίας για την άγρια ζωή που κινητοποιήθηκε για να περιθάλψει το μικρό φλαμίνγκο και πιθανότατα να το μεταφέρει κοντά σε κάποιο άλλο σμήνος που μπορεί να βρίσκεται στην περιοχή.
 protinews
Share this:
Tags:

-

-