Ένας χρόνος χωρίς τον Άγγελο…

Εν αναμονή των αποφάσεων της δικαιοσύνης για τον θάνατο του 32χρονου

Ένας χρόνος χωρίς τον Άγγελο…

Αύγουστος 22, 2019 07:04 ΠΜ
Ένας χρόνος χωρίς τον Άγγελο…

 

Ένας χρόνος πριν. Σαν σήμερα. Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018, Σταφιδόκαμπος. Ο 32χρονος Άγγελος Φιλιππόλουλος, όπως κάθε πρωί, ξυπνά μαζί με τη σύζυγό του Νίκη, ενώ οι δυο τους κόρες κοιμούνται ακόμα. Είναι κι οι δυο τους χαρούμενοι καθώς εκείνη την ημέρα η Νίκη θα πήγαινε να παραλάβει το φωτογραφικό άλμπουμ από τη βάφτιση της μικρής τους κόρης.  Ύστερα από λίγη ώρα ο Άγγελος φεύγει για τη δουλειά του, εκεί όπου εργάζεται για 1 χρόνο και 3 μήνες, στη μονάδα επεξεργασίας υποπροϊόντων κρέατος με την επωνυμία FARGECO, στους Αγίους Θεοδώρους του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης. Δεν γύρισε ποτέ…

Ο Άγγελος Φιλιππόπουλος βρέθηκε εκείνο το πρωί αναίσθητος και μελανιασμένος, μέσα σε δεξαμενή με λύματα από την επεξεργασία των υποπροϊόντων κρέατος. Οι συνάδελφοί του τον έβγαλαν έξω και προσπάθησαν να τον συνεφέρουν, ωστόσο δεν ήταν εφικτό. Τον άτυχο εργαζόμενο μετάφερε στη συνέχεια ασθενοφόρο στο Κ.Υ. Γαστούνης, όμως παρά τις προσπάθειες που έγιναν για καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση δεν επανήλθε. Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ανδραβίδας – Κυλλήνης σχηματίστηκε δικογραφία για θανατηφόρο εργατικό δυστύχημα, ενώ επίσης  συνελήφθη ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης για ανθρωποκτονία από αμέλεια και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος. Ακολούθως διενεργήθηκε προανάκριση για την διακρίβωση των αιτιών και συνθηκών πρόκλησης του θανατηφόρου δυστυχήματος και δόθηκε εντολή για τη νεκροψία-νεκροτομή του 32χρονου, η οποία τελικά διεξήχθη 9 ημέρες μετά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών από τον κ. Ανδρέα Γκότση της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών. Επίσης, δόθηκε εντολή για έκθεση αυτοψίας θανατηφόρου εργατικού ατυχήματος στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ).

 

Τα πορίσματα

Τα πορίσματα, τόσο της Ιατροδικαστικής Έκθεσης, όσο και  της αυτοψίας του ΣΕΠΕ, συντάθηκαν μετά από μήνες και πλέον βρίσκονται στη διάθεση της Εισαγγελίας Αμαλιάδας. Η πλευρά της οικογένειας του Άγγελου επικαλούμενη τα πορίσματα, ισχυρίζεται πως ο θάνατος του Άγγελου δεν οφείλεται σε παθολογικά αίτια και πως το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί εάν είχαν τηρηθεί τα μέτρα ασφαλείας που απαιτούσε η συγκεκριμένη εργασία.  Ωστόσο, η προκαταρκτική διαδικασία συνεχίζεται και πλέον αναμένουμε τις αποφάσεις τις δικαιοσύνης.

 

 

 

 

 

 

 

Share this:
Tags:

-

-