Ενημερώθηκε για τα προβλήματα της περιοχής

Στο Εργατικό Κέντρο Πύργου η Κωνσταντίνα Κούνεβα

Ενημερώθηκε για τα προβλήματα της περιοχής

Απρίλιος 15, 2019 12:45 ΜΜ
Ενημερώθηκε για τα προβλήματα της περιοχής
Στο Εργατικό Κέντρο Πύργου βρέθηκε  η Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνα Κούνεβα συνοδευόμενη από τον Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας και Πρόεδρο Οικονομικών υποθέσεων στη Βουλή Μάκη Μπαλαούρα.
Ο Γενικός Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Πύργου Νίκος Ορφανός τοποθετήθηκε στην  άδικη κατάργηση των βαρέων και ανθυγιεινών το 2011 του κλάδου των ξενοδοχοϋπαλλήλων, ενώ ζήτησε την ενίσχυση με προσωπικό της Επιθεώρησης Εργασίας. Παράλληλα ο Ν. Ορφανός ζήτησε να συμπεριληφθούν στις 120 δόσεις συνταξιούχοι  και μη με ευνοϊκούς όρους έως και 90% απαλλαγή από την επιβάρυνση φόρων  Ασφαλιστικών Ταμείων ,Τράπεζες ,Εφορίες και κούρεμα από το αρχικό κεφάλαιο. Παράλληλα επεσήμανε την ανάγκη για να προστατευτούν με τη σύμβαση που καλύπτει τον κλάδο του επισιτισμού όπως ένσημα βαρέα και ανθυγιεινά οι εργαζόμενοι  σε ντελίβερι ,οι ψήστες στα επισιτιστικά επαγγέλματα κ.α.  Κατά την διάρκεια της συνάντησης τοποθετήθηκε στη μη αντικατάσταση λόγω συνταξιοδότησης του προϊστάμενου της Τεχνικής Υπηρεσίας στο ΟΑΕΔ με αποτέλεσμα να μην μπορούν να πραγματοποιηθούν επισκευές σε κτίρια που ανήκουν στην Εργατική Εστία και στην ιδιοκτησία του ΟΑΕΔ όπως το Εργατικό Κέντρο Πύργου. από την πλευρά του ο Έφορος του Εργατικού Κέντρου Πύργου Παναγιώτης Σταθάς αναφέρθηκε στο  πρόβλημα του ΣΕΠΕ επισημαίνοντας ότι λειτουργεί μόνο με δύο άτομα, ενώ έχει τον έλεγχο 6500 επιχειρήσεων του Νομού Ηλείας όπου ελέγχονται από  δυο υπάλληλους οι οποίοι πρέπει να διενεργούν παράλληλα και ελέγχους στα  Ιόνια Νησιά- Ζακύνθο- Κεφαλονιά και Ιθάκη, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ελεγχθεί και να παταχθεί η μαύρη εργασία και όχι μόνο. Οι έλεγχοι πραγματοποιούνται μετ’ εμποδίων διότι δεν έχουν αυτοκίνητο και χρήματα για  καύσιμα.
Παράλληλα τόνισε η αναγκαιότητα μεταφοράς του κτιρίου των υπηρεσιών του ΙΚΑ σε άλλο κτίριο του Δήμου Πύργου όπου θα μπορούσε να φιλοξενεί τις υπηρεσίες χωρίς το μεγάλο κόστος ενοικίου σημειώνοντας ότι έχει εγκαταλειφθεί το οικόπεδο 20στρεμμάτων του πρώην Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας και τώρα ΟΑΕΔ απέναντι από το στρατόπεδο.
 Από την πλευρά της η Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας Εργατικού Κέντρου Πύργου και πρόεδρος των Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πύργου Χρύσα Ζούπη αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ΑμεΑ στις επιτροπές ΚΕΠΑ σημειώνοντας «Εφ όσον υπάρχει η λίστα με τα σπάνια νοσήματα και οι ακρωτηριασμένοι, οι νεφροπαθείς ,κ.α παθήσεις πως είναι δυνατόν να περνούν κάθε 2 ή 3 χρόνια επιτροπή;
Τα νοσήματα άσχετα από την χρόνια εξέλιξή τους, είναι «νοσήματα» και ως νοσήματα δεν θεραπεύονται και τα προβλήματα που δημιουργούν στον οργανισμό άσχετα από την εξέλιξή τους υπάρχουν και βασανίζουν τους ασθενείς όπου πολλές φορές από το κύριο νόσημά τους δημιουργούν και βαριά ψυχικά νοσήματα» σημείωσε ο Χρ. Ζούπη. Παράλληλα έγινε αναφορά στα προβλήματα των ΤΟΜΥ στην Ηλεία τα οποία παραμένουν υποστελεχωμένα αλλά και στις ελλείψεις ιατρικού προσωπικού που υπάρχουν στον χώρο του Νοσοκομείου Πύργου ενώ τέθηκε η ανάγκη λειτουργίας Ογκολογικού Τμήματος. 
 
Share this:
Tags:

Κοινωνικό μήνυμα Αντιπυρικής Περιόδου 2019