Εντατικοί έλεγχοι και συμμόρφωση των πολιτών

Άδειοι οι κοινόχρηστοι χώροι σε πόλεις και χωριά της Ηλείας

Εντατικοί έλεγχοι και συμμόρφωση των πολιτών

Μάρτιος 26, 2020 08:45 ΠΜ
Εντατικοί έλεγχοι και συμμόρφωση των πολιτών
Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται στην Ηλεία οι έλεγχοι για την τήρηση του μέτρου της απαγόρευσης της κυκλοφορίας, για την προστασία από τον κορωνοϊό.
Από συνεργεία που αποτελούνται από αστυνομικούς καθώς και άλλους αρμοδίους   για  τον έλεγχο των πολιτών, διενεργούνται έλεγχοι  σε ολόκληρο το Νομό, στα πλαίσια της απόφασης που έλαβε η κυβέρνηση για τον περιορισμό των άσκοπων  μετακινήσεων  των πολιτών.
Οι τελευταίοι στη μεγάλη πλειοψηφία τους συμμορφώνονται  με  την τήρηση των μέτρων, επιδεικνύοντας  τα απαραίτητα  έγγραφα, sms, υπεύθυνες δηλώσεις κλπ. που υποχρεούνται να έχουν μαζί τους οι πολίτες, όσον αφορά τις μετακινήσεις τους.
Δεν έχουν λείψει ωστόσο και περιπτώσεις  που  πολίτες  δε …συμμορφώνονται  με τον περιορισμό της κίνησης,  καθώς επίσης και  έντονες αντιπαραθέσεις από κατοίκους, μετά από καταγγελίες που έγιναν εις βάρος τους!
Εξάλλου  το μέτρο της απαγόρευσης,  σε συνδυασμό με  την έντονη ανησυχία που υπάρχει για τη διασπορά  του κορωνοϊού, οδήγησε  τη μεγάλη πλειοψηφία  των κατοίκων της Ηλείας να παραμένουν στα σπίτια τους, με αποτέλεσμα  οι  περισσότερες περιοχές να είναι άδειες από κόσμο.
Εξαίρεση αποτελούν οι μεγαλύτερες πόλεις, όπου οι κάτοικοι μετακινούνται κυρίως λόγω εργασίας  αλλά και προμηθειών διαφόρων ειδών πρώτης ανάγκης, ενώ και οι άστατες καιρικές συνθήκες  «συναινούν»  στο να μείνουν εντός του σπιτιού οι κάτοικοι.
 protinews
 
Share this:
Tags:

-

-