Έντονη ανησυχία για τη ΣΕΤΤΗΛ

Εκφράζεται μετά τις αλλεπάλληλες ενέργειες για τη μετακίνηση του στρατοπέδου

Έντονη ανησυχία για τη ΣΕΤΤΗΛ

Μάιος 16, 2018 08:05 ΠΜ
Σύνταξη - Επιμέλεια: Κώστας Αντωνόπουλος
Έντονη ανησυχία για τη ΣΕΤΤΗΛ

Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνει πλέον το θέμα της επιχειρούμενης μετακίνησης της ΣΕΤΤΗΛ, μετά και τις τελευταίες πληροφορίες που υπάρχουν από το υπουργείο Αμύνης αλλά και το ΓΕΣ, σχετικά με τη μεταφορά της μονάδας στο ΚΕΤΧ Πατρών.Για το θέμα που έχει αναδείξει το τελευταίο χρονικό διάστημα η «ΠΡΩΤΗ», εκ μέρους  των εκπροσώπων των εργαζομένων στη ΣΕΤΤΗΛ εκφράζεται έντονη ανησυχία μετά τις τελευταίες εξελίξεις τόσο σε επίπεδο ΓΕΣ όσο και στο υπουργείο Εθνικής Αμύνης.Μάλιστα εκ μέρους του συλλόγου εργαζομένων σήμερα θα γίνει  έκτακτο Δ.Σ.  για αποκλεισμό της πύλης του στρατοπέδου σε ένδειξης διαμαρτυρίας για τα διαδραματιζόμενα γύρω από τη ΣΕΤΤΗΛ, για την οποία προεκλογικά ο υπουργός Εθν. Αμύνης είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο κατάργησής της...Η «ΠΡΩΤΗ» φιλοξενεί σήμερα τις απόψεις αιρετών και τοπικών φορέων, γύρω από το θέμα της πιθανής κατάργησης της ΣΕΤΤΗΛ.

Γιώργος Δημήτρουλας, 

Πρόεδρος συλλόγου Εργαζομένων ΣΕΤΤΗΛ

«Μετά από την επίσκεψη στην Αθήνα στις 27 Απριλίου και τη συνάντηση με τον αρχηγό του ΓΕΣ , διαπίστωσα ότι  δεν ξεκαθάρισε ανοιχτά τι θα γίνει και η ΣΕΤΤΗΛ μένει μέχρι να φύγει από τον Πύργο. Και με όλα τα στοιχεία αυτά και με πληροφορίες που έχω αντλήσει από το υπουργείο και από το ΓΕΣ , βλέπω ότι η ΣΕΤΤΗΛ όχι μόνο κλείνει αλλά να μεταφέρεται στο ΚΕΤΧ Πατρών , κάτι που είναι προσβλητικό για το Ν. Ηλείας. Έχει μείνει το μοναδικό στρατόπεδο και υγιής πυρήνας και κοιτάζουν να το εξαφανίσουν. Ενοίκιο δεν πληρώνουμε εδώ , τα 100 στρ είναι ιδιόκτητα. Γιατί θέλουν να μας πάνε στην Πάτρα; Γιατί δεν έστειλε το ΓΕΣ επιτροπή αξιολόγησης των κτιριακών  εγκαταστάσεων των δύο στρατοπέδων , προκειμένου να γίνει αντικειμενική αξιολόγησή τους; Ποιος δίνει την εντολή , ποιος υπογράφει και ποιος υλοποιεί; Υπάρχουν ερωτήματα. Γιατί ο αρχηγός του ΓΕΣ στα δύο υπομνήματα που του είχα στείλει για το έγγραφο που είχε ανακοινώσει η εφημερίδα «ΠΡΩΤΗ» , δεν μας απάντησε; Ποιος έδωσε εντολή στο γραφείο του αρχηγού να γίνει αυτή η μελέτη, δηλ. αν η εκπαίδευση που γίνεται στη ΣΕΤΤΗΛ,  πραγματοποιηθεί στην Πάτρα; Και εκτός από αυτό να μας πει ο αρχηγός του ΓΕΣ με το επιτελείο του, στα τόσα χρόνια τι έχει σχεδιάσει για τη μονάδα; Αύριο το πρωί  (σ.σ. σήμερα)έχω καλέσει έκτακτο Δ.Σ.  για αποκλεισμό της πύλης σε ένδειξης διαμαρτυρίας».

 

Κώστας Νικολούτσος 

Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ηλείας

«Η κοινωνία της Ηλείας παρακολουθεί με μεγάλη ανησυχία τις εξελίξεις γύρω από το θέμα του στρατοπέδου της ΣΕΤΤΗΛ στον Πύργο, που έχει συμβάλει καθοριστικά και στην τοπική οικονομία, αλλά και στην παρουσία ανθρώπων υψηλού μορφωτικού επιπέδου. Δημιουργεί σοβαρή ανατροπή η τυχόν μεταφορά του στρατοπέδου και όλο αυτό αν το βάλουμε στη σειρά των υπηρεσιών που φεύγουν πια από την Ηλεία , δημιουργείται ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα που οι συνέπειες είναι ανυπολόγιστες. Πιστεύω ότι χρειάζεται πέρα από την κινητοποίηση και η υποβολή μιας ολοκληρωμένης πρότασης, κυρίως από την Περιφέρεια,  σε αυτούς που έχουν εξειδίκευση στο θέμα αυτό, να λειτουργήσει δηλαδή το στρατόπεδο, έστω και με καινούργιο οργανόγραμμα. Και στην περίπτωση που απαιτηθεί η διατύπωση της πρότασης από το Επιμελητήριο, εμείς θα ασχοληθούμε συστηματικά με το θέμα αυτό».

 

Τι δηλώνουν οι επικεφαλής των παρατάξεων στο Δήμο Πύργου

Γαβρίλης Λιατσής 

Δήμαρχος Πύργου

Για το σοβαρό ενδεχόμενο της μετακίνησης της ΣΕΤΤΗΛ, εκ μέρους του δημάρχου Πύργου Γαβρ.  Λιατσή  επισημάνθηκε  ότι εφόσον υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις από πλευράς Υπουργείου που κάνουν λόγο για μετακίνηση της ΣΕΤΤΗΛ στη Πάτρα, τότε θα πραγματοποιηθούν δυναμικές κινητοποιήσεις προκειμένου η ιστορική μονάδα να παραμείνει στη φυσική της  θέση στον Πύργο.

 

Τάκης Αντωνακόπουλος 

 Επικεφαλής Παράταξης «ΑΝΑΣΑ»

«Το σήριαλ απομάκρυνσης της ΣΕΤΤΗΛ από τον Πύργο συνεχίζεται με νέα επεισόδια. Ως Βουλευτής το έχω ζήσει με όλες τις κυβερνήσεις. Με συχνές μου παρεμβάσεις τότε στη Βουλή είχα αντιληφθεί ότι υπάρχει ένα οργανωμένο σχέδιο από τους γείτονες στο να στηρίξουν το δικό τους στρατόπεδο – το ΚΕΧΤ Πατρών σε βάρος της ΣΕΤΤΗΛ. Απαιτείται εγρήγορση, η Τοπική Αυτοδιοίκηση, το Δ.Σ. πρέπει να διεκδικήσουν την παραμονή της ΣΕΤΤΗΛ στο Πύργο που μπορεί να μετεξελιχθεί σε ένα κέντρο επιμόρφωσης – εκπαίδευσης ειδικοτήτων πάνω στις επικοινωνίες στο στρατό και στα σώματα ασφαλείας».

Αντώνης Καράμπελας

Επικεφαλής Παράταξης

 ‘’ΠΥΡΓΟΣ-ΕΡΓΟ ΠΟΛΙΤΩΝ’’

«Η διαφαινόμενη μετακίνηση και μεταφορά της ΣΕΤΤΗΛ στο ΚΕΤΧ Πάτρας αποτελεί ένα ακόμα πλήγμα για την Τοπική Κοινωνία του Δήμου μας και όχι μόνο.

Η ίδρυση και λειτουργία της ΣΕΤΤΗΛ στον Πύργο αγκαλιάστηκε από την τοπική κοινωνία και τους πολίτες του Πύργου. Αυτό έχει επιβεβαιωθεί διαχρονικά τόσο από τους αξιωματικούς που υπηρέτησαν όλα αυτά τα χρόνια στην Μονάδα όσο και από τους οπλίτες-στρατιώτες που έτυχαν να υπηρετήσουν στην ΣΕΤΤΗΛ.

  Η μετακίνηση της ΣΕΤΤΗΛ στην Πάτρα αποτελούσε και αποτελεί διακαή πόθο των θεσμικών και λοιπών φορέων της Αχαΐας και της Πάτρας. Μέχρι σήμερα όμως δεν το είχαν επιτύχει.

     Γι αυτό σήμερα που πάλι επανέρχεται το θέμα σήμερα όλοι οι θεσμικοί φορείς του Νομού (Βουλευτές, Περιφέρεια, και Δήμος) θα πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να αποτραπεί οποιαδήποτε απόφαση της ηγεσίας του Υπουργείου Άμυνας  για την μεταφορά της ΣΕΤΤΗΛ στην Πάτρα.

     Προς τούτο προτείνουμε στον Δήμαρχο Πύργου και στην Δημοτική αρχή , συνεπικουρούμενη από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης να αναλάβουμε πρωτοβουλία συνάντησης  με τους θεσμικούς φορείς  και όλους τους φορείς του Δήμου μας προκειμένου να διαμορφωθεί  ένα κοινό μέτωπο αντίδρασης καταρχάς και διαμόρφωσης ενός πλαισίου συγκεκριμένων δράσεων και ενεργειών για την αποτροπή μετακίνησης της ΣΕΤΤΗΛ στην Πάτρα».

 

Γιάννης Αργυρόπουλος 

Επικεφαλής Παράταξης «ΟΡΑΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ»

«Δεν είναι η πρώτη φορά που διακινούνται σενάρια για κατάργηση της ΣΕΤΤΗΛ ή για συγχώνευση της με άλλη Μονάδα. Ούτε το γεγονός ότι οι γείτονες μας  Αχαιοί επιδιώκουν την αναβάθμιση του ΚΕΤΧ μέσω της μεταφοράς της ΣΕΤΤΗΛ στην Πάτρα. Την τελευταία δεκαετία τα έχουμε ακούσει πολλές φορές, αλλά μέχρι σήμερα έχουν διαψευστεί από την πραγματικότητα. Θεωρώ ότι το ίδιο θα συμβεί και τώρα. Άλλωστε υπάρχει δημόσια δέσμευση της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ότι δεν υπάρχει θέμα κατάργησης ή μετακόμισης της ΣΕΤΤΗΛ. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι θα πρέπει να εφησυχάζουμε. Αντίθετα επιβάλλεται να είμαστε σε επαγρύπνηση και επιφυλακή, γιατί πιθανή μεταφορά της θα αποτελέσει ένα ακόμη σοβαρότατο πλήγμα για την πόλη και γενικότερα για το δήμο Πύργου».

 

Άβα Βαγγελάτου 

 Επικεφαλής Λαϊκής Συσπείρωσης Δ. Πύργου

«Όταν μιλάμε για στρατιωτικές μονάδες, και η ΣΕΤΤΗΛ είναι μία τέτοια, θα πρέπει  πρώτα απ’ όλα να αναφερόμαστε σε βασικά θέματα, όπως επι παραδείγματι στις συνθήκες διαβίωσης των στρατευμένων παιδιών του λαού και τον ρόλο που παίζει σήμερα ο στρατός.

   Στην πρώτη περίπτωση, έχουμε αναξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης-ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομές εκπαίδευσης και διαβίωσης - και σε πολλές περιπτώσεις η θητεία γίνεται δυσβάστακτο  βάρος στην οικογένεια του φαντάρου.

  Από την άλλη υπάρχει οργή και μέσα στα στρατόπεδα για τα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα και μεγάλη ανησυχία για την επιθετικότητα μέσα στους ιμπεριαλιστικούς σχηματισμούς (ΝΑΤΟ-Ε.Ε.) . Οι φαντάροι έχουν δικαιώματα, υπερασπίζονται την εδαφική ακεραιότητα της χώρας και δεν έχουν καμία δουλειά εκτός συνόρων υπηρετώντας τον ανταγωνισμό της Κίνας ή της Ρωσίας, ή του όποιου άλλου επεκτατικού συνασπισμού. Η όποια μετακίνηση ή όχι της κάθε στρατιωτικής ή εκπαιδευτικής μονάδας είναι σίγουρο ότι εξυπηρετεί κάποια συμφέροντα -οικονομικά ή άλλα- και πολύ λίγο έχει να κάνει με τα συμφέροντα των τοπικών κοινωνιών ή των ίδιων των φαντάρων. 

  Επομένως, εκείνο που πρέπει να σκέφτεται ο καθένας δεν είναι μικρο-τοπικά συμφέροντα αλλά η συνολική αναβάθμιση δομών -όπως η Υγεία και η Παιδεία, και γιατί όχι και του στρατού προς όφελος του λαϊκού παράγοντα και την προάσπιση των εθνικών αναγκών».

 

Χάρης Μιχαλακόπουλος 

ΑΝΑΓΕΝΕΣΙΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΡΓΟΥ

Ανάπτυξη - Όπισθεν ολοταχώς

«Το θέμα της ΣΕΤΤΗΛ αναδεικνύει με έμφαση την ανεπάρκεια του πολιτικού προσωπικού του Νομού μας(βουλευτές- περιφερειακοί σύμβουλοι- αυτοδιοικητικοί).Την ώρα που όλοι οι φορείς της παμφάγου Αχαΐας ,διεκδικούν και αυτό το μερίδιο της πίτας, οι δικοί μας σιωπούν ένοχα στην συντριπτική τους πλειοψηφία. Ένα από τα τελευταία χαρτιά της πόλης και του Νομού <καίγεται> με συνοπτικές διαδικασίες. Η αντίσταση είναι μηδενική ,όπως δυστυχώς μηδενική είναι σχεδόν και η προσφορά όλων αυτών που προανέφερα.

   Είναι σίγουρο ότι ήδη έχουν σκεφτεί και το επόμενο βήμα για να βουλώσουν στόματα .Είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα ξεφυτρώσει δομή φιλοξενίας λαθρομεταναστών. Είναι επίσης σχεδόν σίγουρο ,ότι θα επιστρατευτούν όλα τα τα τοπικά παπαγαλάκια να αφορίσουν οποιαδήποτε αντίθετη φωνή. Είναι γνωστό ότι θα μιλήσουν για ρατσιστές-ακροδεξιούς-φασίστες-ισλαμοφοβικούς κλπ λέξεις-ταμπέλες που έχουν <καραμέλα>. Είναι σίγουρο ότι θα προσπαθήσουν να μας θαμπώσουν με τα ατελείωτα λεφτά των ΜΚΟ που πάνε <πακέτο> με αυτές τις δομές. Φυσικά    

   θα <ξεχάσουν> να σας πουν ότι αυτά θα τα μοιραστούν μεταξύ τους οι <αλληλέγγυοι> και οι <συμπαθούντες-ευαίσθητοι>. Είναι πολύ σίγουρο ότι στη Πόλη μας οι πλειστηριασμοί κατοικιών θα γίνουν πλέον με ρυθμό φωτός ,για να σε πετάξουν έξω(αφού σε φτωχοποίησαν) και να δοθούν αυτά στους <πρόσφυγες>.(με επιδότηση-δωρεάν ρεύμα κλπ, που σου αρνήθηκαν εσένα.).

     Έχουμε χρέος να αντισταθούμε λοιπόν σε αυτά τα ύπουλα σχέδια για εμάς-τα παιδιά μας και το μέλλον μας. Αλλιώς τα χειρότερα έρχονται!..(ο τουρισμός μας μάρανε).Αρνούμαστε να γίνουμε Ομόνοια-Πλ. Βάθης-Μυτιλήνη κλπ».

ΥΓ. Θα επανέρθουμε. Δεν πρόκειται να φοβηθούμε κανέναν παπαγάλο. Απαιτούμε να πάρουν όλοι καθαρή θέση για να τους έχουμε υπόψη και εμείς και ο κόσμος.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο επικεφαλής της παράταξης “Ανοιχτή Συμπολιτεία” κ. Αθανάσιος Παναγούλης, δεν θέλησε να τοποθετηθεί για το θέμα αφού όπως ανέφερε, θα περιμένει τις επίσημες ανακοινώσεις των εμπλεκόμενων φορέων για τη ΣΕΤΤΗΛ και κατόπιν θα τοποθετηθεί αναλόγως.

Share this:
Tags:

Η απομάκρυνση του πάγου πήγε τελείως στραβά