Έντονο το ενδιαφέρον για την έκθεση ζωγραφικής

Του εικαστικού και καθηγητή πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Κώστα Σπυρόπουλου

Έντονο το ενδιαφέρον για την έκθεση ζωγραφικής

Απρίλιος 23, 2019 02:30 ΜΜ
Έντονο το ενδιαφέρον για την έκθεση ζωγραφικής
Με επιτυχία  έγιναν τα εγκαίνια στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πύργου
 
Τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής με έργα του διακεκριμένου εικαστικού και επιστήμονα, καθηγητή πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Κώστα Σπυρόπουλου, με τίτλο «Ο χώρος, ο χρόνος, το πεδίο και το χρώμα», έγιναν  το περασμένο Σάββατο  στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πύργου.
Ο Αγιασμός τελέστηκε  από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ωλένης κ. Αθανάσιο, ενώ στην συνέχεια ο δήμαρχος Πύργου κ. Γαβρ. Λιατσής μίλησε θερμά για τον κ. Σπυρόπουλο,  αναφερόμενος στην φιλία που τους συνδέει από την θητεία του ως διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου.
Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο εικαστικός κ. Κώστας Σπυρόπουλος ο οποίος αναφέρθηκε με πολύ κολακευτικά λόγια στο δήμαρχο Πύργου, λέγοντας  χαρακτηριστικά ότι «ο δήμαρχος έχει έντονες εικαστικές ανησυχίες και μεγάλη αγάπη για τον πολιτισμό».
Ακολούθησε η ξενάγηση στο χώρο από την επιμελήτρια της έκθεσης κα Αγλαϊα Αρχοντίδου – Αργυρή, επίτιμη Διευθύντρια του Υπουργείου Πολιτισμού και του Μουσείου της πόλεως των Αθηνών, η οποία προλόγισε την έκθεση εμβαθύνοντας στο έργο του καλλιτέχνη.
Το παρών έδωσαν ο πρώην υπουργός Άμυνας και δήμαρχος Πειραιώς κ. Βασίλειος Μιχαλολιάκος, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Τάκης Αντωνακόπουλος, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Γεώργιος Χήνος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου κ. Δημήτριος Μεσσαλάς, οι αντιδήμαρχοι κ. Βασίλειος Σεϊντής και Παναγιώτης Μπόμπορης, μέλη του εργαστηρίου ζωγραφικής του δήμου και πλήθος κόσμου.
Ο κ. Σπυρόπουλος εξάλλου ενθυμούμενος τον ρόλο του ως καθηγητή στην σχολή καλών τεχνών του πανεπιστημίου Ιωαννίνων, μίλησε στα μέλη του εργαστηρίου ζωγραφικής αναλύοντας το έργο του, συζήτησε μαζί τους και έγινε αποδέκτης των ευχαριστιών τους για την ευκαιρία που τους έδωσε να δουν από κοντά τα έργα μιας εξέχουσας μορφής του κινήματος pop art στην Ελλάδα.
 
Share this:
Tags:

Κοινωνικό μήνυμα Αντιπυρικής Περιόδου 2019