Εντυπωσίασε στο Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

2ο Γυμνάσιο Πύργου

Εντυπωσίασε στο Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

Απρίλιος 13, 2019 06:00 ΜΜ
Εντυπωσίασε στο Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας
       Το 2ο  Γυμνάσιο Πύργου, εντυπωσίασε και φέτος με τη συμμετοχή του στο 9ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας, που διεξήχθη την Τρίτη, 9 Απριλίου 2019 στο 1ο  Γυμνάσιο Πύργου.
Αυτή η σχολική καινοτόμος δράση παρουσίασης εφαρμογών ψηφιακής δημιουργίας μαθητών, διοργανώθηκε από το ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Δυτικής Ελλάδας (νεοσύστατη δομή του Υπ. Παιδείας) και διεξήχθη με τη βοήθεια και την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών Πληροφορικής των σχολικών μονάδων σε συνεργασία με άλλες ειδικότητες εκπαιδευτικών. Οι μαθητές παρουσίασαν έργα ψηφιακής δημιουργίας που εκπονήθηκαν στα μαθήματα Πληροφορικής, καθώς και σε διάφορες σχολικές δραστηριότητες (Περιβαλλοντικές, Πολιτιστικές, Αγωγής Υγείας κ.α.)  αναδεικνύοντας έτσι τη θετική χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας ως πολύτιμου εκπαιδευτικού εργαλείου.
Το 2ο Γυμνάσιο εκπροσωπήθηκε με δύο έργα: 
• Ένα blog για το Ποντιακό Ελληνισμό, μέσω του οποίου οι μαθητές ήρθαν κοντά σ’ αυτό το κομμάτι του ελληνισμού, που ξεριζώθηκε και υπέφερε τόσο, αλλά διατήρησε αναλλοίωτη την παράδοση του στο πέρασμα των χρόνων. To blog δημιουργήθηκε στα πλαίσια του 3ου Πανελλήνιου Εκπαιδευτικού προγράμματος/διαγωνισμού με τίτλο «Ποντιακός Ελληνισμός: μνήμες και όνειρα, παρελθόν, παρόν και μέλλον». 
 
Στο χώρο διοργάνωσης του φεστιβάλ παρευρέθηκαν οι μαθητές:  
Αλεξανδρόπουλος Κωνσταντίνος, Αναστασόπουλος Μάριος- Αναστάσιος, Μούτσος Ηλίας, Ξένος Ανδρέας, Αργυρίου Μαρία – Πελαγία, Αυγερινόπουλος Χρήστος, Βερμέ Διονυσία, Δρίλιας Γεώργιος, Ζαπάντης Ανδρέας, Καραμάνης Κωνσταντίνος, Αρτουμάς Αλέξανδρος – Χαράλαμπος, Αυγερινοπούλου Γεωργία, Θεοδωροπούλου Αθανασία, Καλαντζή Αγγελική, Καστανά Παναγιώτα, Κολλύρης Χρήστος, Κυριακοπούλου Χρυσάνθη, Μπλάθρα Αναστασία, Παναγιωτακοπούλου Αντωνία και Παπανικολάου Παναγιώτης, οι οποίοι και παρουσίασαν το blog. 
 Τους μαθητές συνόδευσαν η Φιλόλογος κ. Νικολέττα Θεοδωροπούλου και η καθηγήτρια Πληροφορικής κ. Κωνσταντίνα Σωτηροπούλου οι οποίες τους στήριξαν και καθοδήγησαν στο απαιτητικό έργο τους.  
• Ένα βίντεο με θέμα την «Ασφάλεια στο διαδίκτυο» με το οποίο οι μαθητές Αναστασόπουλος Μάριος - Αναστάσιος  και Αλεξανδρόπουλος  Κωνσταντίνος, παρουσίασαν, με το δικό τους πρωτότυπο τρόπο, τα σημαντικότερα είδη κακόβουλου λογισμικού, τα προβλήματα που μπορεί να μας δημιουργήσουν  αλλά και τρόπους με τους οποίους μπορούμε να  αποτρέψουμε την είσοδο κακόβουλου λογισμικού στον υπολογιστή μας. Οι μαθητές εργάστηκαν με την επίβλεψη και καθοδήγηση της καθηγήτριας Πληροφορικής Κωνσταντίνας Σωτηροπούλου. 
Ο Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Πληροφορικής Δυτικής Ελλάδας Δρ. Σπυρίδων Παπαδάκης εξήρε τους μαθητές για τη συλλογική εργασία και την αρτιότητα των έργων τους. Τέλος, επαίνεσε τις καθηγήτριες για την πολύτιμη αρωγή τους.  
 
Share this:
Tags:

Κοινωνικό μήνυμα Αντιπυρικής Περιόδου 2019