Εντυπωσιάστηκαν από το Λαογραφικό Μουσείο

Την περιοχή Αμαλιάδας επισκέφτηκαν μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Λούτσα» δήμου Ιωαννιτών

Εντυπωσιάστηκαν από το Λαογραφικό Μουσείο

Ιούνιος 18, 2019 08:30 ΠΜ
Σύνταξη - Επιμέλεια: Κώστας Αντωνόπουλος
Εντυπωσιάστηκαν από το Λαογραφικό Μουσείο
Ενδιαφέρον  προκειμένου να συμμετέχουν στο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών στην Κουρούτα
 
 
Άριστες εντυπώσεις άφησε η Αμαλιάδα και η ευρύτερη περιοχή,  στα μέλη  του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Λούτσα», της συνοικίας « Λούτσας » του Δήμου Ιωαννιτών, που επισκέφτηκαν χθες το δήμο Ήλιδας.
Τα μέλη του συλλόγου  ήλθαν στην Ηλεία μετά τη συνάντηση χορευτικών συγκροτημάτων Χορευτικό Πανόραμα 2019, που έγινε με μεγάλη επιτυχία το περασμένο Σάββατο στο Ρωμαϊκό Αρχαίο Ωδείο Πάτρας, με διοργανωτή το Λαογραφικό  Χορευτικό  Όμιλο της Αχαϊκής πρωτεύουσας.
Μεγάλη εντύπωση κατά την παραμονή τους στην Αμαλιάδα, προκάλεσε το Λαογραφικό Μουσείο της πόλης στο οποίο ξεναγήθηκαν παρουσία του δάσκαλου ζωγραφικής κ. Κρίστο Χάσα.
Ειδικότερα  στο Λαογραφικό Μουσείο τα παρευρισκόμενα  μέλη του συλλόγου είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την ιστορία της περιοχής και ταυτόχρονα να βγάλουν φωτογραφικό υλικό  από τα εντυπωσιακά όσο και μοναδικά εκθέματα!
Εν συνεχεία  επισκέφτηκαν την  Αγίας Μαρίνας Δουνείκων, καθώς  και την Κουρούτα, όπου εξεδήλωσαν έντονο ενδιαφέρον προκειμένου να συμμετέχουν στο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών που διεξάγεται με επιτυχία το καλοκαίρι  στην περιοχή.
Να αναφερθεί ότι ο εν λόγω  σύλλογος ιδρύθηκε το 1977 από κατοίκους της συνοικίας « Λούτσας » του Δήμου Ιωαννιτών και έχει έδρα τα Ιωάννινα.
Η συνοικία Λούτσα ή «Πέρα Λούτσα» ή «Τούρκικοι καφενέδες», όπως είναι επίσης γνωστή, είναι μία από τις 7 παλαιότερες συνοικίες της πόλης των Ιωαννίνων και βρίσκεται σχεδόν στο κέντρο αυτής, δυτικά από την Κεντρική πλατεία και την πασίγνωστη Ζωσιμαία Παιδαγωγική Ακαδημία.
 
Share this:
Tags:

Κοινωνικό μήνυμα Αντιπυρικής Περιόδου 2019