Εορτασμός της παγκόσμιας ημέρα Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου

Ανακοίνωση του Περιφερειακού Tμήματος Πύργου του ΕΕΣ

Εορτασμός της παγκόσμιας ημέρα Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου

Μάιος 08, 2019 04:00 ΜΜ
Εορτασμός της παγκόσμιας ημέρα Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου
Εορτασμός της παγκόσμιας ημέρα Ερυθρού
 Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Περιφερειακού Tμήματος Πύργου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, με αφορμή τη σημερινή  Παγκόσμια ημέρα Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου, με ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:
«8η Μαΐου Παγκόσμια ημέρα Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου 
Στις  8 Μαΐου 1827 στη Γενεύη , γεννιέται  ο Ερρίκος Ντυνάν , ο άνθρωπος που το όνομα του θα ταυτιζόταν αργότερα με τη μεγαλύτερη Ιδέα , την ίδρυση του ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ .
Έτσι σήμερα , οι συνεχιστές της Ιδέας αυτής τα μέλη , οι Εθελοντές και τα στελέχη του παγκόσμιου αυτού κινήματος ανανεώνουμε την υπόσχεση μας να είμαστε οι θεματοφύλακες του Ανθρωπιστικού δικαίου , εμπνεόμενοι και διαδίδοντας τις Αρχές , που ορίζουν ως απαράβατος κανόνας το διεθνές Ερυθροσταυρικό Κίνημα: 
Ανθρωπισμός 
Το Διεθνές Κίνημα Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου, που δημιουργήθηκε από την επιθυμία παροχής βοήθειας χωρίς διάκριση στους τραυματίες του πεδίου της μάχης, προσπαθεί, υπό τη διεθνή και εθνική του ιδιότητα να προλάβει και να ανακουφίσει τον πόνο οπουδήποτε πιθανόν βρεθεί. 
Αμεροληψία 
Δεν κάνει διάκριση ως προς εθνικότητα, φυλή, θρησκευτικές πεποιθήσεις, τάξη ή πολιτικές απόψεις. Προσπαθεί να ανακουφίζει τις ταλαιπωρίες των ατόμων, ωθούμενο μόνο από τις ανάγκες τους και να δίνει προτεραιότητα στις πλέον επείγουσες περιπτώσεις δυστυχίας.
Ουδετερότητα 
Για να συνεχίσει να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης όλων, το Κίνημα δεν δύναται να μεροληπτεί στις εχθροπραξίες ή να εμπλέκεται οποτεδήποτε σε αντιθέσεις πολιτικής, φυλετικής, θρησκευτικής ή ιδεολογικής φύσεως.
Ανεξαρτησία 
Το Κίνημα είναι ανεξάρτητο. Οι Εθνικοί Σύλλογοι, ενώ είναι βοηθητικοί στις ανθρωπιστικές υπηρεσίες των κυβερνήσεών τους και υπόκεινται στους νόμους των χωρών τους, πρέπει πάντοτε να διατηρούν την αυτονομία τους έτσι ώστε να μπορούν να ενεργούν πάντοτε σύμφωνα με τις Αρχές του Κινήματος 
Εθελοντισμός 
Είναι ένα εθελοντικό κίνημα βοηθείας κατ’ ουδένα τρόπο εμπνευσμένο από την επιθυμία για κέρδος.
Ενότητα 
Μόνο ένας Σύλλογος Ερυθρού Σταυρού ή Ερυθράς Ημισελήνου δύναται να υπάρχει σε μία χώρα. Πρέπει να είναι ανοικτός σε όλους. Πρέπει να εκτελεί το ανθρωπιστικό του έργο σε όλη την περιοχή του.
Παγκοσμιότητα 
Το Διεθνές Κίνημα του Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου, στο οποίο όλοι οι Σύλλογοι έχουν ίση θέση και μοιράζονται εξίσου τις ευθύνες και τα καθήκοντα στην αλληλοβοήθεια, είναι παγκόσμιο.
Το Περιφερειακό Τμήμα Πύργου ,  είναι παρόν , τιμώντας  το παρελθόν , και σχεδιάζοντας το μέλλον. Συμμετέχοντας ενεργά με τους Εθελοντές , τα μέλη και τα στελέχη του σε οποιαδήποτε κοινωνική ανάγκη».
 
Share this:
Tags:

Κοινωνικό μήνυμα Αντιπυρικής Περιόδου 2019