Επαναφορά του αιτήματος για τον επαναπλημμυρισμό

Σε έκταση στην πρώην λίμνης Μουριάς

Επαναφορά του αιτήματος για τον επαναπλημμυρισμό

Ιανουάριος 10, 2019 03:30 ΜΜ
Σύνταξη - Επιμέλεια: Κώστας Αντωνόπουλος
Επαναφορά του αιτήματος για τον επαναπλημμυρισμό
Έγινε χθες από το δήμο Πύργου προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης…
 
Επαναφορά του αιτήματος για τον επαναπλημμυρισμό  έκτασης 4500 στρ στην πρώην λίμνη Μουριάς, έγινε χθες από το δήμο Πύργου προς τη νέα ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
Το ζήτημα της κωλυσιεργίας που υπάρχει γύρω από τον επαναπλημμυρισμό, στο  οποίο  αναφέρθηκε πριν από λίγες ημέρες η «ΠΡΩΤΗ», αποτέλεσε αντικείμενο δηλώσεων που έκαναν χθες ο δήμαρχος Πύργου κ. Γαβριήλ Λιατσής, ο  πρόεδρος του συλλόγου Φίλων Λίμνης Μουριάς κ. Θεόδωρος Δάββος και ο  πρόεδρος  του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρης  Μεσσαλάς.
Αρχικά ο  δήμαρχος Πύργου επεσήμανε ότι ανάμεσα στους στόχους της νυν Δ.Α. ήταν ο επαναπλημμυρισμός της πρ. λίμνης Μουριάς, για τον οποίο έγιναν στέρεες κινήσεις προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, όπου οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και οι  καθυστερήσεις ξεπερνούσαν και τα όρια των υπουργών που άλλαζαν από την πολιτική ηγεσία του.
«Θεωρήσαμε και με τον κ. Δάββο και το Μεσσαλά ότι είναι σωστό να ενημερώσουμε και τη νέα ηγεσία του υπουργείου με επικεφαλής τον κ. Αραχωβίτη, στέλνοντας τα σχετικά έγγραφα με σκοπό την προώθηση του θέματος. Και επειδή μπαίνουμε σε προεκλογική διαδικασία θέλουμε να συνεισφέρουμε και στην ενημέρωση των υποψηφίων, προκειμένου να μη λένε ανακρίβειες και να γνωρίσουν πού θα αρχίσουν.
Θέλει καιρό για να πάρει σάρκα και οστά αυτό το εγχείρημα  και πάνω απ’ όλα θέλει ανθρώπους που να γίνουμε μια αλυσίδα για να μπορέσουμε να το προχωρήσουμε χωρίς βέτο και  προεκλογικές κορώνες. Δεν θα υπάρξει αμέλεια ως προς το ζήτημα αυτό που θεωρούμε υψίστης σημασίας, αφού είναι θέμα ζωής για το οικοσύστημα της περιοχής μας και μιας καλής προοπτικής για τον τουρισμό» τόνισε ο κ. Λιατσής.
Από την πλευρά του εξάλλου ο κ. Δάββος υπογράμμισε ότι κρίθηκε σκόπιμο από το δήμαρχο Πύργου να γίνει επαναφορά του αιτήματος για την πρ. λίμνης Μουριάς, το οποίο είχε δοθεί ιδιοχείρως στον πρώην αναπλ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γιαν. Τσιρώνη και έκτοτε… αγνοείται!
«Στόχος όλων μας είναι να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των κατοίκων και ειδικότερα στην περιοχή της λίμνης που είναι περιαστικό περιβάλλον του Πύργου» δήλωσε ο πρόεδρος του συλλόγου Φίλων Λίμνης Μουριάς.
Επίσης ο πρόεδρος του Δ.Σ. Πύργου εξήγησε ότι το συγκεκριμένο ζήτημα με την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου είχε βρεθεί σε καλό στάδιο, αλλά τελικά υπήρξε κωλυσιεργία αφού εμπλέκονται και άλλες υπηρεσίες, εκφράζοντας συγχρόνως την προσδοκία πως με την αλλαγή της ηγεσίας το θέμα του επαναπλημμυρισμού  να λάβει κάποια προτεραιότητα.
 
Share this:
Tags:

ΕΜΒΑΤΗΡΙΟ ΣΜΥΡΝΗΣ -IZMIR MARCHE (σε δύο εγγραφές, 1η έτους 1908 και 2η έτους 2003)