Επί τάπητος τα προβλήματα στην Ανάληψη

Επιστολή του Δ. Κωνσταντόπουλου προς τους Αντιδημάρχους Καθαριότητας και Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Ήλιδας

Επί τάπητος τα προβλήματα στην Ανάληψη

Νοέμβριος 20, 2019 10:00 ΠΜ
Επί τάπητος τα προβλήματα στην Ανάληψη
Επιστολή με την μορφή του επείγοντος απέστειλε προς τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Ευάγγελο Χριστοφόρου και τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Αθανάσιο Φουντά ο Δημήτριος Κωνσταντόπουλος, από την περιοχή Ανάληψη Αμαλιάδος.  
Στην επιστολή η οποία έχει κοινοποιηθεί και προς τον δήμαρχο Ήλιδας Γιάννη Λυμπέρη επισημαίνεται: «Αξιότιμοι Κύριοι, 
Με την παρούσα προβαίνω σε ενημέρωσή σας και λόγω αρμοδιότητός σας, σας καλώ και παρακαλώ όπως λάβω τις απαντήσεις σας και προχωρήσετε στις προβλεπόμενες ενέργειές σας, που απορρέουν από τα καθήκοντά σας λόγω αρμοδιότητός σας. 
Κύριε Αντιδήμαρχε Καθαριότητος, 
Όπως ήδη γνωρίζετε και κατόπιν των τελευταίων ενοχλήσεών μου, μετά και την αποστολή σχετικού email μου προς το πρόσωπό σας, από τα τέλη Αυγούστου 2015, έχω προβεί σε κάθε ενέργεια και προσπάθειά μου, ακόμη και εντός του Δημοτικού Συμβουλίου, θέτοντας το θέμα καθαρισμού του Οικισμού Ανάληψη, τόσο:
(α) Από εγκαταλελειμμένες οικίες που έχουν γκρεμιστεί και με τον περιβάλλοντα χώρο τους σε κατάσταση ντροπής, αλλά το κυριότερο, ακόμη και ευρισκόμενες στο κέντρο του χωριού, να μαζεύουμε φίδια, ζωύφια κλπ. Αφού δεν υπάρχει φιλότιμο και σεβασμός από τους ιδιοκτήτες τους προς τον συνάνθρωπο, πέραν της εικόνας που παρουσιάζουν, ως ενεργός πολίτης και θιγόμενος, σας καλώ να εφαρμοστεί ο Νόμος.
(β) Από οικόπεδα που είναι ακαθάριστα με ό,τι αυτό συνεπάγεται για πρόληψη από εκδήλωση πυρκαγιάς έως εστίες ζωυφίων, φιδιών κλπ. 
Επίσης, παρατηρώ να στήνονται και ήδη υπάρχουν στημένες κολόνες, για να τοποθετηθεί ηλεκτροφωτισμός. Επειδή καλώδια πάνε και έρχονται, λαμπτήρες κρέμονται όπου τύχει στους δρόμους του Οικισμού και πιστεύω χωρίς γνώση και σχέδιο, αλλά όποιος προφτάσει «το παίζει» Δήμαρχος, σας καλώ όπως εξετάσετε τι συμβαίνει. 
Πράγματι, απαιτείται να τοποθετηθεί ηλεκτροφωτισμός στον Οικισμό και είναι επιτακτική ανάγκη, διότι οι λαμπτήρες από τις κολόνες της ΔΕΗ δεν έχουν καθόλου ισχύ και δεν καλύπτουν, αλλά πιστεύω ότι συμφωνείτε βάσει σχεδίου. 
Κύριε Αντιδήμαρχε, Κύριε Χριστοφόρου,
Σας καλώ όπως με τις αρμόδιες Υπηρεσίες, μεταβείτε στον Οικισμό Ανάληψη, με σοβαρότητα και υπηρεσιακή υπευθυνότητα και να κάνετε επιτόπου αυτοψία, καταγραφή και εφαρμογή του Νόμου.
Κύριε Αντιδήμαρχε Τεχνικών Υπηρεσιών, Κύριε Φουντά,
Α.- Σας γνωρίζω ότι μεταβαίνοντας στον Οικισμό Ανάληψη και στην είσοδο του Οικισμού, όπου είναι και η στάση του λεωφορείου, ακριβώς στη διασταύρωση του δρόμου, έχει στηθεί τσιμεντένια βάση. Ρωτώντας, μου είπαν ότι εκεί θα στηθεί άγαλμα, προτομή. 
Επειδή, όπως καταλαβαίνετε, μου προξένησε τεράστια εντύπωση το σημείο εκτός οικισμού, πάνω στο δρόμο, στο πουθενά, να στήνεται μνημείο, σας ερωτώ και σας παρακαλώ όπως έχω την απάντησή σας για περαιτέρω ενέργειές μου:
(α) Το γνωρίζετε ως Αντιδήμαρχος και αρμόδια Υπηρεσία;
(β) Έχει δοθεί έγκριση από τον Δήμο και το Δημοτικό Συμβούλιο;
(γ) Τι είδους μνημείο στήνεται;
Ή τελικά είναι αυθαιρεσίες;
Είμαι υπέρ των μνημείων και να τιμώνται οι πρόγονοί μας, αλλά γνωρίζω ότι απαιτείται κάποια διαδικασία, τόσο όσον αφορά το πρόσωπο ή τα πρόσωπα που θα μνημονεύονται στο μνημείο, καθώς και ο χώρος που στήνεται ένα μνημείο. 
Β.- Όπως γνωρίζετε και θα έχετε ενημερωθεί, ο Οικισμός Ανάληψη προ ετών υπέστη κατολίσθηση. Για την αντιστήριξη του Οικισμού, υπήρξε χρηματοδότηση από το ΥΠΕΧΩΔΕ. Επίσης όμως για έργα προστασίας του Οικισμού, υπήρξε και επιπλέον χρηματοδότηση από την Περιφέρεια. 
Λόγω της εκτάκτου ανάγκης στο Γεράκι, με την κατασκευή του έργου εντός του χωριού (Σοχιά), υπήρξε αλλαγή της χρήσης της επωνυμίας της χρηματοδότησης της Περιφέρειας, ώστε ένα ποσό να διατεθεί για έργα προστασίας του Οικισμού (όπως είχε ειπωθεί από τον πρώην Δήμαρχο, ποσό περίπου 400.000 €) και το υπόλοιπο ποσό να διατεθεί για το έργο στο Γεράκι, όπως και συμφωνήθηκε και προχώρησε.
Κύριε Αντιδήμαρχε, 
Επειδή ενημερώθηκα ότι για έργα τσιμεντόστρωσης στον Οικισμό Ανάληψη, διατέθηκαν χρήματα του Μολυβιάτη και επειδή στον Οικισμό Ανάληψη διαπίστωσα ότι πέραν από δύο μάντρες (τσιμέντου) που κατασκευάστηκαν (με ερωτηματικά ως προς το τι αφορούσαν) και ένα δίκτυο αμφιβόλου ποιότητας και αποτελέσματος (προσωπική μου άποψη) απορροής υδάτων, δεν βλέπω κάτι άλλο. 
Σας καλώ όπως το εξετάσετε και λάβω απάντηση τι είδους έργα κατασκευάστηκαν στον Οικισμό Ανάληψη από την χρηματοδότηση της Περιφέρειας για την προστασία του Οικισμού, όπως ο αρχικός σκοπός της χρηματοδότησης και ποιο το συγκεκριμένο κόστος;
Αναμένω την απάντησή σας. 
Αποτελεί θέμα ηθικής τάξης, προσωπικής διότι επί πέντε χρόνια έχω δώσει αγώνα για τα έργα αυτά, εντός και εκτός Δημοτικού Συμβουλίου ως Δημοτικός Σύμβουλος και είμαι διατεθειμένος και θα το πράξω, να εξαντλήσω κάθε νομιμότητα διαφάνειας για το τι ακριβώς έχει συμβεί» επισημαίνεται χαρακτηριστικά στην επιστολή του Δημήτρη Κωνσταντόπουλου. 
 
Share this:
Tags:

-

-