Επίσκεψη στην περιοχή του Καϊάφα

Της πρώην βουλευτού Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Έφης Γεωργοπούλου-Σαλτάρη

Επίσκεψη στην περιοχή του Καϊάφα

Αύγουστος 06, 2020 10:20 ΠΜ
Επίσκεψη στην περιοχή του Καϊάφα

Επίσκεψη πραγματοποίησε στις  4-8-2020, η πρώην βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη μαζί με το Δήμαρχο Ζαχάρως κ. Αλεξανδρόπουλο στην περιοχή του Καϊάφα.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν να  ενημερωθούν για τα έργα που εκτελούνται στο νησάκι της Αγ. Αικατερίνης. Παρόντες στην επίσκεψη στον τόπο της εξέλιξης των έργων ήταν και ο Διευθυντής  των Ιαματικών Λουτρών Καϊάφα,  κ. Νίκος  Λευκαδίτης  καθώς  και ο υπεύθυνος της εργολαβίας του υποέργου που έχει αναλάβει να φέρει εις πέρας κ. Μυλωνάς. Παρ’ όλο ότι υπήρξε μια μικρή καθυστέρηση το προηγούμενο διάστημα λόγω της πανδημίας  τώρα οι εργασίες προχωρούν κανονικά σε ό,τι σχετίζεται με την στερέωση του εδάφους της γέφυρας που οδηγεί στο νησί και τα  βοηθητικά  κτίρια για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών  κοντά στην εκκλησία. Θα ακολουθήσουν οι αποκαταστάσεις της οδού πρόσβασης και η  βελτίωση του κόμβου εισόδου, της παραλίμνιας οδού και των οδών μέσα στο νησί, των πλωτών προβλητών, η κατασκευή πεζογέφυρας στο δίαυλο μεταξύ λίμνης και παραλίας. Επίσης προβλέπονται εκσυγχρονισμός των δικτύων ύδρευσης, ηλεκτρικής ενέργειας, πυρόσβεσης, αποχέτευσης, επεξεργασίας λυμάτων κλπ. Έμφαση έχει δοθεί και σε έργα προστασίας του περιβάλλοντος την δημιουργία ενός πάρκου περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και δραστηριοτήτων εναλλακτικών μορφών τουρισμού με τη λειτουργία περιπτέρου ενημέρωσης.

Υπενθυμίζουμε ότι έργα που εκτελούνται και αυτά που πρόκειται να εκτελεστούν συνολικά έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ  2014-2020 για την ακρίβεια στο επενδυτικό πρόγραμμα του ΕΠΑνΕΚ (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητας-Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας) του Υπουργείου Οικονομίας.

Μετά από τόσα χρόνια εγκατάλειψης, αλλεπάλληλων ατελέσφορων μελετών, χαμένων προγραμμάτων ας δουν οι συμπολίτες μας, οι θεσμικοί παράγοντες, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης του νομού μας ότι οι δεσμεύσεις μας για έναρξη των έργων αποκατάστασης προχωρούν κανονικά.

Share this:
Tags:

-

-