Επιτάχυνση διαδικασιών για βελτίωση συνθηκών διαβίωσης των Ρομά

Ο Δήμος Πηνειού ανάμεσα στους 120 Δήμους της χώρας

Επιτάχυνση διαδικασιών για βελτίωση συνθηκών διαβίωσης των Ρομά

Ιούνιος 13, 2018 04:00 ΜΜ
Επιτάχυνση διαδικασιών για βελτίωση συνθηκών διαβίωσης των Ρομά
Τεχνική βοήθεια από την Ειδ. Γραμματεία Κοινωνικής Ένταξης των Ροµά
Ο Δήμος Πηνειού βρίσκεται ανάμεσα στους 120 Δήμους της χώρας στους οποίους επιταχύνονται οι διαδικασίες δημιουργίας υποδομών για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των Ρομά, ύστερα από εντολή της Αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώς Φωτίου.
Η Ειδική Γραμματεία Κοινωνικής Ένταξης των Ροµά, απέστειλε, την απαραίτητη τεχνική βοήθεια, η οποία περιλαμβάνει έτοιμες κωδικοποιημένες οδηγίες (πρότυπες τεχνικές εκθέσεις, υποδείγματα αιτιολογικών εκθέσεων και οδηγούς εφαρμογής, καθώς και υγειονομικές εκθέσεις), ώστε να διευκολυνθούν οι τοπικοί φορείς, να κερδηθεί σημαντικός χρόνος και να επιταχυνθεί η υλοποίηση των δράσεων.
Οι παρεμβάσεις θα συγχρηματοδοτηθούν από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) των Περιφερειακών Προγραμμάτων (ΠΕΠ) και περιλαμβάνουν την εγκατάσταση υποδομών ατομικής και περιβαλλοντικής υγιεινής. Ειδικότερα, θα δημιουργηθούν πολυκέντρα  τα οποία θα έχουν σύνδεση με τα δίκτυα κοινής ωφέλειας και θα αποτελούνται από ντουζιέρες, δεξαμενές πλύσης κ.α. Επιπλέον, προβλέπεται η δημιουργία χώρων για την ανάπτυξη δραστηριοτήτων και μαθησιακής στήριξης.
 
Share this:
Tags:

Μαγειρεύοντας με τη δύναμη του ανέμου