Επιτέλους να ολοκληρωθεί η νέα πτέρυγα του νοσοκομείου Αμαλιάδας

14 χρόνια (!) είναι πολλά για ένα τόσο ουσιαστικό για τους κατοίκους της Ηλείας έργο

Επιτέλους να ολοκληρωθεί η νέα πτέρυγα του νοσοκομείου Αμαλιάδας

Σεπτέμβριος 13, 2017 08:39 ΠΜ
Σύνταξη - Επιμέλεια: Κώστας Γιάλπας
Το τελευταίο - πραγματικά - πράγμα που απασχολεί τους κατοίκους όλης της Βόρειας Ηλείας, είναι εάν ο εργολάβος που πριν 14 (!) χρόνια είχε αναλάβει την κατασκευή της νέας πτέρυγας του νοσοκομείου Αμαλιάδας, κηρύχτηκε έκπτωτος από το δημοτικό συμβούλιο της Ήλιδας ή το Υπουργείο Υγείας ή…. Όπως επίσης δεν τους απασχολεί εάν στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ανταλλάχθηκαν «Γαλλικά» στο πλαίσιο της αντιπαράθεσης της δημοτικής αρχής με την προηγούμενη. Πραγματικά είναι το τελευταίο πράγμα που μας απασχολεί και όποιοι επιλέξουν να ασχοληθούν με αυτό χάνουν το «δάσος και βλέπουν μόνο το … θάμνο» γιατί προφανώς όλα αυτά δεν είναι ούτε καν «δέντρα». Αυτό όμως που μας απασχολεί είναι ένα και μοναδικό, πέρα από το ποιος θα δώσει τη λύση. Η νέα πτέρυγα του γενικού νοσοκομείου της Αμαλιάδας, πρέπει άμεσα να λειτουργήσει ώστε αφενός οι υπηρεσίες υγείας που θα παρέχονται στους κατοίκους να είναι άριστες και αφετέρου ένα έργο που κόστισε αρκετά εκατομμύρια ευρώ να μην καταστραφεί πριν καν παραδοθεί! Σίγουρα έγιναν λάθη γιατί διαφορετικά δεν θα περνούσαν 14 χρόνια χωρίς να παραδοθεί το έργο. Αυτό δεν είναι κάτι που, στην παρούσα φάση, απασχολεί τους κατοίκους της Ηλείας, αλλά είναι θέμα που θα λύσουν οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες όπου και αυτές βρίσκονται. Όμως σε κάθε περίπτωση συμπολίτευση και αντιπολίτευση του δήμου Ήλιδας θα πρέπει από κοινού να βρουν τη λύση για να λειτουργήσει επιτέλους το έργο. Όποιος ακολουθήσει διαφορετικό δρόμο τότε είναι υποχρεωμένος, εκ των πραγμάτων, να αναλάβει τις ευθύνες του έναντι των κατοίκων αυτού του νομού. 
 
Από το 2004…
Η κατασκευή της νέας πτέρυγας του νοσοκομείου Αμαλιάδας ξεκίνησε στις αρχές του 2004 όταν δημοπρατήθηκε ένα από τα πλέον σημαντικά έργα στο χώρο της υγείας για τη Βόρεια Ηλεία. Ένας σύγχρονος χώρος στον οποίο θα λειτουργούσαν τα χειρουργεία του νοσοκομείου μαζί με τη μονάδα εντατικής θεραπείας. Το κόστος της κατασκευής του έργου ξεπερνούσε τα 2,6 εκ. ευρώ, ενώ θα απαιτούνταν ακόμα 2,1 εκ. ευρώ για την προμήθεια και τοποθέτηση του απαραίτητου ιατρικού εξοπλισμού. Ωστόσο 14 χρόνια μετά  την κατασκευή των κτιρίων και τίποτα δεν έχει γίνει. Η πτέρυγα δεν άνοιξε ποτέ ο εργολάβος που κηρύχτηκε έκπτωτος, εκκρεμούν ακόμα θέματα όπως η κατασκευή του υποσταθμού της ΔΕΗ κ.α. Ελπίδα όλων είναι η νέα προσπάθεια που έχει αναλάβει η διοίκηση μαζί με το Υπουργείο Υγείας να στεφθεί με επιτυχία ώστε επιτέλους η νέα πτέρυγα να παραδοθεί και βεβαίως λειτουργήσει προς όφελος όλων των Ηλείων. 
 
Η πρωτοβουλία του Υπουργείου Υγείας… 
Το … βαλτωμένο σκηνικό  ξεκόλλησε η  επίσκεψη του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην πόλη και οι κατευθυντήριες οδηγίες που έδωσε, στην προ 3 μηνών συνάντηση μεταξύ του διευθυντή νοσοκομείου Αμαλιάδας  κ. Γιάννη Λέντζα, με τον Υπουργό Παύλο Πολάκη και τον Υφυπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό στην Αθήνα. Στη συνάντηση αποφασίστηκε πως οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου Ήλιδας θα ξεκινήσουν την καταγραφή των ελλείψεων ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα να συντάξουν τεχνικό δελτίο έργω το οποίο θα υποβάλλουν στο Υπουργείο Υγείας. Εάν το κόστος των έργων που απαιτούνται για να λειτουργήσει η νέα πτέρυγα δεν ξεπερνά το ποσό των 250 χιλιάδων ευρώ το Υπουργείο Υγείας θα τη χρηματοδοτήσει, από δικά του μέσα. Εάν τώρα τα χρήματα που απαιτούνται υπερβαίνουν το παραπάνω ποσό, τότε θα στραφούν σε άλλο τρόπο χρηματοδότησής τους. Παράλληλα το Υπουργείο Υγείας θα ψάξει τρόπο για να λυθεί το πρόβλημα που υπάρχει με τον ανάδοχο του έργου ο οποίος πλέον  έχει κηρυχτεί έκπτωτος. 
Share this:
Tags:

2018 ΕΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ