«Επιθυμούμε να κηδέψουμε τον αδερφό μας όπως του αρμόζει»

Επιστολή των αδελφών του αδικοχαμένου Κλεάνθη Τζανέτου

«Επιθυμούμε να κηδέψουμε τον αδερφό μας όπως του αρμόζει»

Ιούλιος 09, 2020 10:01 ΠΜ
«Επιθυμούμε να κηδέψουμε τον αδερφό μας όπως του αρμόζει»

Ανοιχτή επιστολή, απέστειλαν τα αδέλφια του αδικοχαμένου Κλεάνθη Τζανέτου προς τα Μέσα Ενημέρωσης, γνωστοποιώντας τα πραγματικά γεγονότα, που οδήγησαν τον 86χρονο πατέρα να τραυματίσει θανάσιμα τον 45χρονο γιο του. Τα αδέλφια του Κλεάνθη Τζανέτου γνωστοποιούν επίσης ότι επιθυμούν να κηδέψουν τον άτυχο 45χρονο, όπως του αρμόζει και χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων και καναλιών. Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής: «Τα αδέρφια του αδίκως δολοφονηθέντος Κλεάνθη Τζανέτου από τον ίδιο του τον πατέρα προς αποφυγή παραπλανητικών, ψευδών και πολλές φορές σπιλωτικών  ειδήσεων θα θέλαμε περιληπτικά να αναφέρουμε: Δυστυχώς ο πατέρας μας, κατά τα άλλα οξυδερκής και εύστροφος άνθρωπος, διακατεχόταν από διάφορες εμμονές, προκαταλήψεις και απολυταρχικές τάσεις, δηλωτικά κατά την άποψή μας μίας κρυφής και ύπουλης ψυχασθένειας.

Με όλους μας ανεξαιρέτως είχε διαπληκτιστεί και πάντοτε σχεδόν η αιτία ήταν ότι «αυτό εδώ είναι το σπίτι μου και εδώ κουμάντο κάνω εγώ».

Ο αδερφός μας δυστυχώς είχε την ατυχία να απολυθεί από τη δουλειά του τον περασμένο Δεκέμβριο και κατέβηκε στο πατρικό, όπου ο πατέρας κατοικούσε μόνος του σε ένα σπίτι 300 τ.μ.

Αντί όπως θα περίμενε κάθε λογικός άνθρωπος να δεχθεί το γιο του και να του παρασταθεί, κατάφερε να τον διώξει από το «σπίτι του» προσβάλλοντας τον και η αιτία βασικά ήταν ότι ο Κλεάνθης «τολμούσε» να τον αψηφά, μη επιτρέποντάς του να καθορίζει την προσωπική του ζωή και τις απόψεις του.

Μετά από μεταξύ τους τηλεφωνήματα, επέστρεψε προ μηνός ο Κλεάνθης στο χωριό. Πριν δύο εβδομάδες ανέβασε τον πατέρα Αθήνα για εγχείρηση και τον ξανακατέβασε. Τις τελευταίες ημέρες είχε βρει και δουλειά και ήταν χαρούμενος.

Πλην όμως ο πατέρας εξακολουθούσε να προσπαθεί να του καθορίσει τη ζωή με το επιχείρημα ότι μένει στο σπίτι του. Αυτά λοιπόν, καθώς και παρόμοιες και επίμονες εμμονές, όπλισαν το χέρι του πατέρα.

Έτσι έχουν τα γεγονότα και ουδέποτε υπήρξε ούτε φραστική απρέπεια από τον γιο, ούτε άσχημη συμπεριφορά προς τον πατέρα του, όπως δυστυχώς κάποιοι «δημοσιογράφοι» θέλοντας να γράψουν μυθιστόρημα ανέφεραν.

Επιθυμούμε να κηδέψουμε τον αδερφό μας όπως του αρμόζει και χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων και καναλιών».

Η «Πρώτη» εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια Τζανέτου.

Share this:
Tags:

-

-