«Έργα πνοής για τη πόλη»

Σε πλατεία Ανδριάρα, αθλητικό κέντρο Αγ. Βαρβάρας και πρ. εργοστάσιο Ξυστρή, αναφέρθηκε χθες ο δήμαρχος Πύργου

«Έργα πνοής για τη πόλη»

Ιούλιος 12, 2019 02:00 ΜΜ
Σύνταξη - Επιμέλεια: Κώστας Αντωνόπουλος
«Έργα πνοής για τη πόλη»
Τα έργα αναμόρφωσης και αστικής ανάπλασης της πλατείας Ανδριάρα, αποκατάστασης υποδομών αθλητικού κέντρου Αγ. Βαρβάρας και προστασίας κτιριακών  όγκων «Ξυστρή», αποτέλεσαν αντικείμενο των χθεσινών δηλώσεων του δημάρχου Πύργου κ. Γαβρ. Λιατσή.
Αρχικά ο δήμαρχος Πύργου αναφερόμενος στην ανάπλαση της πλατείας Ανδριάρα, παρουσία του διευθυντή της Τ.Υ. του δήμου κ. Αγγ. Τσίκα και του αναδόχου του έργου   κ. Κ. Δηλάρη,  τόνισε ότι υπέγραψε τη σύμβαση μετά από ένα χρόνο  που δημοπρατήθηκε το έργο, το οποίο είναι προϋπολογισμού 228.000 ευρώ.
Όπως εξήγησε ο κ. Λιατσής, με το έργο της αναμόρφωσης ουσιαστικά αλλάζει μορφή η δεύτερη μεγαλύτερη πλατεία του Πύργου, που στο παρελθόν είχε πολύ σημαντικές υπηρεσίες της πόλης.
«Στην προηγούμενη θητεία μου έκανα προσπάθεια να γίνει υπόγειο πάρκινγκ 118 θέσεων καθώς και  ανάπλαση με την προσθήκη οικοπέδου. Ότι δεν έγινε τότε το καταφέραμε και σήμερα με μια άρτια μελέτη,  για την  ανάπλαση της πλατείας. Και ευτυχήσαμε ο κ. Δηλάρης να εγκατασταθεί άμεσα και ο Πύργος ν’  αποκτήσει ένα νέο κόσμημα» δήλωσε ο απερχ. Δήμαρχος Πύργου.
Από την πλευρά του ο επικεφαλής της Τ.Υ.  ανέφερε ότι με το έργο αυτό θα αναβαθμιστεί ολόκληρη η περιοχή, σε όσο το δυνατόν συντομότερο χρονικό διάστημα.
Αγ. Βαρβάρα-πάρκο Ξυστρή
Εξάλλου  αναφορικά με  την ανάπλαση της περιοχής Αγίας Βαρβάρας ο κ. Λιατσής υπογράμμισε ότι μετά τη δημοσίευση της σχετικής  διακήρυξης, θα ολοκληρωθεί σύντομα ένα έργο που θα χαρεί όλη η πόλη.
Συγχρόνως αναφερόμενος στο πάρκο Ξυστρή τόνισε ότι μετά την κατασκευή της εισόδου και της αξιοποίησης του εκθεσιακού χώρου, σε συνεργασία με τη διαχειριστική αρχή του έργου,  θα απομονωθεί το παλιό τμήμα του πρ. εργοστασίου με σκοπό την προστασία των διερχόμενων από την πτώση υλικών.
Να αναφερθεί ότι το εν λόγω έργο είναι προϋπολογισμού 74.000 ευρώ και θα υλοποιηθεί  άμεσα, διότι η χρηματοδότηση προέρχεται από το ΕΣΠΑ που προβλέπει ότι θα πρέπει  να είναι ασφαλές στην ολότητά του.
 
Share this:
Tags:

Κοινωνικό μήνυμα Αντιπυρικής Περιόδου 2019