Εργαστήρι γλυπτικής για παιδιά απόψε στον Πολυχώρο «Agora» στο Κατάκολο

Ενθουσίασε το εργαστήρι θεατρικού παιχνιδιού με την Ελευθερία Κουή

Εργαστήρι γλυπτικής για παιδιά απόψε στον Πολυχώρο «Agora» στο Κατάκολο

Ιούνιος 12, 2019 12:00 ΜΜ
Εργαστήρι γλυπτικής για παιδιά απόψε στον Πολυχώρο «Agora» στο Κατάκολο
-Κατασκευή χελώνας με χώμα, άμμο κι άχυρο από την αρχιτέκτονα Αθηνά Γαλανοπούλου
 
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή στον Πολυχώρο «AgoraOpenHall» το πρώτο εργαστήρι δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά με κύριο άξονα το θεατρικό παιχνίδι. Η ηθοποιός καιεμψυχώτρια Ελευθερία Κουή προσέγγισε το θεατρικό παιχνίδι μέσα από την κίνηση, το παιχνίδι και τον θεατρικό αυτοσχεδιασμό και οι μικροί μας φίλοι έφυγαν κατενθουσιασμένοι. 
Εντωμεταξύ, στις 6 το απόγευμα της Τετάρτης ξεκινά ο κύκλος του πολύ ιδιαίτερου εργαστηρίου κατασκευής γλυπτού με χώμα, άμμο κι άχυρο. Η αρχιτέκτονας Αθηνά Γαλανοπούλου μυεί τους μικρούς αλλά και τους πιο μεγάλους μας φίλους στον κόσμο της γλυπτικής με αυτό το πολύ ενδιαφέρον εργαστήρι κατασκευής γλυπτού με χώμα, άμμο κι άχυρο. Η εναλλακτική αυτή δράση που έχει να κάνει με τον παραδοσιακό, αλλά και οικολογικό τρόπο κατασκευής και δόμησης (cobbuilding), θα πραγματοποιείται κάθε Τετάρτη απόγευμα από τις 12/6 έως και τις 10/7, στο γρασίδι του Πολυχώρου«Agora», σε ειδικά διαμορφωμένο σημείο. 
Το κομπ είναι μια αρχαία τεχνική χτισίματος με γήινα, φυσικά υλικά. Τον ρόλο της «μπετονιέρας» αναλαμβάνουν τα χέρια και τα πόδια μας που δημιουργούν μάζες πηλού αναμεμειγμένου με άμμο και άχυρο, οι οποίες τοποθετούνται η μία πάνω στην άλλη, διαμορφώνοντας έτσι σταθερές μονολιθικές κατασκευές.  
Το μόνο που χρειάζεται είναι όρεξη, φαντασία, τα χέρια και τα πόδια μας. Πρώτο εγχείρημα για την Τετάρτη 12 Ιουνίου η κατασκευή μιας χελώνας από χώμα, άμμο κι άχυρο, στολισμένης με χρώματα και μικρά κεραμεικά! 
Ηλικίες: από 4ετών και πάνω
Κόστος συμμετοχής: €5 με χυμό και 1κομμάτι πίτσα για κάθε παιδί
Παράλληλα οι γονείς μπορούν να απολαύσουν τον καφέ τους, όσο τα παιδιά θα ευχαριστιούνται παιχνίδι, ενώ αν πεινάσουν, έχουν να επιλέξουν από έναν πλούσιο κατάλογο με αλμυρές και γλυκές λιχουδιές (από πίτσα, σαλάτες και γευστικούς μεζέδες μέχρι χυμούς, παγωτά και milkshakes για τα παιδιά). Η κουζίνα του «AgoraRestaurant» θα ενθουσιάσει τόσο όσο και οι δραστηριότητες που θα απασχολήσουν τους μικρούς επισκέπτες! 
 
*Για την καλύτερη οργάνωση του εργαστηρίου, παρακαλείστε να επιβεβαιώσετε τη συμμετοχή σας το αργότερο έως την προηγούμενη μέρα από τη διεξαγωγή του.
**Καλό θα ήταν να έχουμε μαζί μας ένα φτιαράκι, καθώς και 2η αλλαξιά ρούχων, θα μας χρειαστούν:)! 
Διοργάνωση: Πλανώδειο
Πληροφορίες: Ηρώ Ρήγα - 6974993605 
***Ακολουθήστε μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για τα events και τις δραστηριότητές μας!
 
Share this:
Tags:

Κοινωνικό μήνυμα Αντιπυρικής Περιόδου 2019