«Έρχεται Αρμαγεδώνας με τους πλειστηριασμούς

Κάλεσμα για ευρεία κινητοποίηση των πολιτών εκφράστηκε χθες στο Εργατικό Κέντρο Πύργου

«Έρχεται Αρμαγεδώνας με τους πλειστηριασμούς

Φεβρουάριος 13, 2018 08:43 ΠΜ
Σύνταξη - Επιμέλεια: Κώστας Αντωνόπουλος
«Έρχεται Αρμαγεδώνας με τους πλειστηριασμούς

 

 

 

 

 

Για «ορυμαγδό και  Αρμαγεδώνα που θα έλθει το επόμενο διάστημα με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς»,  έγινε λόγος  στην χθεσινή συγκέντρωση που διοργάνωσε η   πανηλειακή συντονιστική επιτροπή κατά των Πλειστηριασμών, στο Εργατικό Κέντρο Πύργου.

Βασικοί ομιλητές στη συγκέντρωση ήταν το γνωστό μέλος του κινήματος «Δεν Πληρώνω» -ιατρός κ. Λεωνίδας Παπαδόπουλος, και το  μέλος της επιτροπής αγώνα κατά των πλειστηριασμών Μεσσηνίας, κ. Αθ. Πετράκος.

«Σήμερα γίνεται πολύ σημαντική και ελπιδοφόρα εκδήλωση στον Πύργο, θα μπει ο σπόρος προκειμένου να διαμορφωθούν οι συνθήκες για να παλέψουμε όλοι μαζί το πρόβλημα των πλειστηριασμών, που δεν είναι φυσικό φαινόμενο αλλά έχει ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς. Αυτή τη στιγμή είναι η κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που έχει ψηφίσει μέτρα  και  έχει υπογράψει τη διενέργεια 130.000 πλειστηριασμών με ηλεκτρονικό τρόπο για χρέη απέναντι στις τράπεζες , για τα επόμενα τρία χρόνια. Δηλαδή αντιλαμβανόμαστε στον ορυμαγδό και τον Αρμαγεδώνα. Επίσης από 1η Μαΐου ξεκινούν και οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί για χρέη στο δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία, ΔΕΚΟ και εφορία για 100 δις. Γίνονται 1000 κατασχέσεις την ημέρα και όλες αυτές θα καταλήξουν σε πλειστηριασμούς.

Αντιλαμβανόμαστε ότι επιδή δεν υπάρχει καμία προστασία και της 1ης κατοικίας , ούτε της λαϊκής περιουσίας, το μόνο που μπορεί να μας διασώσει θα είναι η ενεργοποίηση του λαού» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Παπαδόπουλος..

Ανακατανομή

Εξάλλου από την πλευρά του ο κ. Πετράκος είπε χαρακτηριστικά ότι την επόμενη περίοδο θα γίνει η μεγαλύτερη ανακατανομή δημόσιου πλούτου που έχει συμβεί ποτέ στη χώρα μας, καθώς είναι προγραμματισμένοι για το 2018  18.000 πλειστηριασμοί και συνολικά για την τριετία 130.000 πλειστηριασμοί.

«Οι πλειστηριασμοί μαζί με τις κατασχέσεις, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και η πολιτική της λιτότητας είναι οι τρεις βασικοί πυλώνες της μνημονιακής πολιτικής. Σε σχέση με το ζήτημα των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων είναι πολύ μεγάλο θέμα, διότι θα έχουμε τρομακτική καταστροφή και συρρίκνωση  των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και μεταφορά της πρώτης κατοικίας στις τράπεζες και τα μεγάλα funds .

Η κυβέρνηση  ψευδώς ισχυρίζεται ότι προστατεύεται η πρώτη κατοικία. Δεν προστατεύεται διότι ο Νόμος Κατσέλη που ισχύει μέχρι 31-12-2018 πλέον με τις τροποποιήσεις που έχουν γίνει δεν προστατεύει τους πολύ φτωχούς πολίτες που μέχρι τώρα μπορούσε να κουρευτεί το δάνειό τους μέχρι 90%, κάτι που δεν ισχύει πλέον. Η λύση βρίσκεται σε μια ευρεία σεισάχθεια  για όλο τον κόσμο , με βάση τη μείωση του εισοδήματος και τη δυνατότητα αποπληρωμής. Όμως η κυβέρνηση δεν προστατεύει ούτε τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, γιατί για να μπει κάποιος στον εξωδικαστικό συμβιβασμό, θα πρέπει να έχει τρία χρόνια κερδοφορία» ανέφερε ο κ. Πετράκος.

Επίσης το μέλος του συντονιστικού για τους πλειστηριασμούς κ. Γιώργος Δούνιας, απεύθυνε κάλεσμα σε όλο τον κόσμο να πλαισιώσει το συντονιστικό, γιατί, όπως είπε  είναι θετικό το γεγονός ότι η απεργία των συμβολαιογράφων συνεχίζεται μέχρι τις 4 Μάρτη, αλλά κάποια στιγμή όταν θα σταματήσει θα ξεκινήσουν και οι πλειστηριασμοί…

 

 

 

Share this:
Tags:

Θεσσαλονίκη: Λεωφορείο...χαμάμ στον ΟΑΣΘ