Έρχεται το πρώτο «κύμα» καύσωνα

Από σήμερα έως και το Σάββατο

Έρχεται το πρώτο «κύμα» καύσωνα

Αύγουστος 01, 2019 08:15 ΠΜ
Έρχεται το πρώτο «κύμα» καύσωνα
«Κόκκινο» θα χτυπήσει το θερμόμετρο το πρώτο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου με τις καιρικές συνθήκες στη χώρα να θυμίζουν... Σαχάρα. Οι προβλέψεις των μετεωρολόγων κάνουν λόγο ακόμα και για 44 βαθμούς Κελσίου. Το πρώτο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου συγκεκριμένα, προβλέπεται δύσκολο ακόμα και για όσους θα βρεθούν σε παραθαλάσσιες περιοχές λόγω της αυξημένης υγρασίας. Μέχρι τότε, η θερμοκρασία θα ανεβαίνει σταδιακά μέρα με τη μέρα.
Προειδοποίηση για το κύμα καύσωνα που θα πλήξει, από σήμερα Πέμπτη, την Ελλάδα εξέδωσε και το Meteoalarm, του Δικτύου Ευρωπαϊκών Μετεωρολογικών Υπηρεσιών.
Σύμφωνα με το Meteoalarm, το κύμα καύσωνα, αναμένεται να φέρει θερμοκρασίες έως και 43 βαθμών Κελσίου το προσεχές Σάββατο, ενώ από σήμερα, θα αρχίσει να γίνεται αισθητή η αύξηση της θερμοκρασίας στην Δυτική Ελλάδα, την Πελοπόννησο, την  Αττική, τη Στερεά Ελλάδα, την Εύβοια, τη Θεσσαλία, ακόμα και στην Κεντρική Μακεδονία.
Το Meteoalarm επισήμανε τις παραπάνω περιοχές ως να είναι σε «κίτρινο συναγερμό» για τον καύσωνα καθώς, όπως αναφέρει, την Πέμπτη αναμένονται «υψηλές τιμές της θερμοκρασίας κατά τη διάρκεια της ημέρας, με τιμές μεταξύ 37 και 41 βαθμών Κελσίου».
Σύμφωνα με την ΕΜΥ η άνοδος της θερμοκρασίας θα συνεχιστεί και την Παρασκευή, οπότε ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά. Η πιο καυτή ημέρα του... καύσωνα θα είναι, ωστόσο, το Σάββατο, με τις πιο υψηλές θερμοκρασίες να αναμένονται στα ανατολικά και τα νότια ηπειρωτικά.
 
Share this:
Tags:

-

-