"Εξαφανίσεις ανηλίκων"

Ημερίδα- ανοιχτό σεμινάριο θα γίνει στο Δημοτικό σχολείο Στρεφίου

"Εξαφανίσεις ανηλίκων"

Ιούλιος 03, 2020 03:33 ΜΜ
"Εξαφανίσεις ανηλίκων"

 

Η Πρόεδρος και το Κοινοτικό Συμβούλιο Στρεφίου σε συνεργασία με «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ»  διοργανώνουν  δράση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για τις εξαφανίσεις ανηλίκων και την πρόληψη περιστατικών εξαφάνισης. Η δράση αφορά παιδιά , εφήβους και ενήλικες.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό σχολείο Στρεφίου Τρίτη 7 Ιουλίου 2020  στις 20.00 και θα έχει διάρκεια περίπου δύο ωρών.

"Γίνονται αρπαγές στην Ελλάδα;" "Πως μπορώ να προλάβω μία εξαφάνιση;" "Τι πρέπει να κάνω αν χάσω το παιδί μου;". Η ψυχολόγος Έλενα Παλούμπη από τον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα απαντήσει στις πιο έντονες ανησυχίες και αγωνίες των γονιών σχετικά με το φαινόμενο των εξαφανίσεων. Επίσης θα δώσει πρακτικές συμβουλές για να προλάβουμε αλλά και να αντιμετωπίσουμε μία εξαφάνιση.

 

Παράλληλα στο χώρο του σχολείου, η νηπιαγωγός από τον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού»,  Κωνσταντοπούλου Παναγιώτα θα υλοποιήσει αποσπασματικά το πρόγραμμα αγωγής υγείας «Το Παπάκι Πάει…» με στόχο την ενίσχυση των γνώσεων και δεξιοτήτων των παιδιών σε περίπτωση που βρεθούν σε συνθήκες εξαφάνισης μη προσδιοριζόμενης αλλιώς, δηλαδή σε συνθήκες που χάνουν τον προσανατολισμό τους ή για κάποιον λόγο δεν βρίσκονται κοντά στο άτομο που νομίμως ασκεί την επιμέλεια τους.

 Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι δωρεάν. Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας. Προεγγραφή ηλεκτρονικά στο e-mail: strefi.koino@gmail.com , στοFACEBOOKmessengerκοινότητα Στρεφίου και στα τηλέφωνα 6936774650 και 6931145725.

Εγγραφές  19.30-20.00 μ.μ.,  πριν την διεξαγωγή του,  στις 07/07/2020.

 

Share this:
Tags:

-

-