Έξοδος για φαγητό το Πάσχα!

Ιδέες και προτάσεις για νηστίσιμα και «μη» νηστίσιμα γεύματα στο Πύργο

Έξοδος για φαγητό το Πάσχα!

Απρίλιος 13, 2017 10:34 ΠΜ
Έξοδος για φαγητό το Πάσχα!

Το Πάσχα είναι η μεγαλύτερη γιορτή του χριστιανισμού. Η Σαρακοστή τελείωσε και η Μ. Εβδομάδα έφτασε. Για κάποιους από εσάς μπορεί ν’ αποτελεί την τελευταία βδομάδα της μακράς νηστεία (40ημέρες) και για κάποιους την έναρξη της νηστείας πριν το Πάσχα.

 Όπως και να έχει στο βασικό της σκελετό, σε διατροφικό επίπεδο, περιλαμβάνει αποχή από όλα τα τρόφιμα ζωικής προέλευσης και κάποιες μέρες ακόμα και από το λάδι (Μ. Παρασκευή).

 

Σε περίπτωση που δεν θέλετε να φτιάξετε απαραίτητα κάτι στο σπίτι για φαγητό, τηνΜεγάλη Εβδομάδα ή ακόμα και να ξεφύγετε από το εθιμοτυπικό τραπέζι του Μ. Σαββάτου, η εφημερίδα «Πρώτη» προτείνει να επισκέπτεται το ζεστό και φιλόξενο χώρο του εστιατορίου «ΟΔΟΣ ΟΝΕΙΡΩΝ» Μεγ. Αλεξάνδρου 11 Ξάνθου, στο Πύργος,που θα παραμείνει ανοιχτό όλη την Μεγάλη Εβδομάδα καθώς επίσης και το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου αλλά και μετά την Ανάσταση κατόπιν τηλεφωνικής κράτησης στο: 2621031040, κάντε ένα δώρο σε εσάς αλλά και στα αγαπημένα σας πρόσωπα «ρίχνοντας  το  λιγάκι έξω».

protinews

Επισκέπτοντας το εστιατόριο θα σας δοθεί η ευκαιρία ναδοκιμάσετε τις νηστίσιμες και πρωτότυπες γεύσεις που θα υπάρχουν την Μεγάλη Εβδομάδα καθώς επίσης θα έχετε την δυνατότητα να γευτείτετις νόστιμες και ιδιαίτερες εκδοχές του αρνιού και την καθιερωμένη σε όλους μαγειρίτσα, που θα ενταχθούν στο εορταστικό «menu» για το Μ. Σάββατο.

 

Η εφημερίδα«Πρώτη» επισκεύτηκε την ιδιοκτήτρια του εστιατορίου «ΟΔΟΣ ΟΝΕΙΡΩΝ» την κ. Μάνια Διαμαντοπούλου, η οποία αναφέρει ενδεικτικά κάποια πιάτα πουθα εμπεριέχονται στον κατάλογο όλη την Μ. Εβδομάδα όπως και το «menu» του Μ. Σαββάτου. 

«Καλησπέρα σας, όλη την Μ. Εβδομάδα όπως και το Μ. Σάββατο θα είμαστε κοντά σας. Το «menu» της Μ. Εβδομάδα θα έχει μεταξύ άλλων μια δροσερή σαλάτα που φτιάχνουμε χρησιμοποιώντας ως κύριο υλικό,κολοκύθι ωμό, το οποίο σιγοψήνεται μέσο της μαρινάδας για αρκετές ώρες.Η συγκεκριμένη σαλάτα μπορεί να θέλει χρόνο αλλά το γευστικό αποτέλεσμα ανταμείβει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.Καθώς επίσης και άλλες σαλάτες όπως μελιτζανοσαλάτες, σαλάτες με κινόακαι πολλές ακόμα επιλογές. Με κυρίως πιάτα θαλασσινά, ριζότο θαλασσινών,spaghettiμε γαρίδες, όπως η αγαπημένησε όλους paella μας και την ονομάζω κατά αυτόν τον τρόπο γιατίαπό τότε που την εντάξαμε στο κατάλογο, πολλοί έρχονται μόνο για να το συγκεκριμένο πιάτο, το οποίο έχει γίνει πολύ δημοφιλές.Όσον αφορά το Μεγάλο Σάββατο θα έχουμε την καθιερωμένη μαγειρίτσα, όπως 2-3 διαφορετικές εκδοχές παρασκευής του αρνιού.Μια από τις παραδοσιακές μας συνταγές είναι το «αρνί μαστέλο» το οποίο είναι ο Σιφνέικος τρόπος να φτιαχτεί το αρνί, μια άλλη εκδοχή που είναι εξίσου νόστιμη είναι αρνί με μέλι και δενδρολίβανο. Σας εύχομαι σε όλους Καλές Γιορτές με υγεία».

protinews

protinews

Η κ. Μάνια Διαμαντοπούλου, παραχώρησε στη «Πρώτη» μια υπέροχη νηστίσιμη συνταγή, αποκαλύπτοντας όλα τα «μυστικά» της για όλους εσάς.

 

 

Επιμέλεια : Μ.Αρτοπούλου.

protinews

Share this:
Tags:

Η Εξάπλωση του Κορωνοϊού Live Map