Εξωραϊσμός της πλατείας στο Ψάρι από μαθητές των Λεχαινών!

Στο πλαίσιο των Δράσεων Μαρτίου 2019 για έναν ομορφότερο Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης

Εξωραϊσμός της πλατείας στο Ψάρι από μαθητές των Λεχαινών!

Μάρτιος 15, 2019 10:20 ΠΜ
Εξωραϊσμός της πλατείας στο Ψάρι από μαθητές των Λεχαινών!
Ξεκίνησε το πρόγραμμα Δράσεων Μαρτίου 2019 για έναν ομορφότερο Δήμο, σε συνεργασία της Ομάδας Βουλής των Εφήβων του ΓΕΛ και ΕΠΑΛ Λεχαινών με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης.
Υπενθυμίζουμε, ότι στις 7 Φεβρουαρίου  οι μαθητές κατέθεσαν στο Δήμο το υπόμνημα συνεργασίας τους με το Δήμο και  έμαθαν  τον τρόπο λειτουργίας και προώθησης του αιτήματος, το οποίο και έγινε δεκτό.
Πρώτη αποστολή και πρώτη δράση ήταν ο εξωραϊσμός της πλατείας στην Τοπική Κοινότητα  Ψαρίου Βουπρασίας.  Οι μαθητές υπό την άψογη φιλοξενία και καθοδήγηση του Προέδρου της Δημ. Κοινότητας Βάρδας και κατοίκου του Ψαρίου κ. Χρήστου Ρετουνιώτη, ο οποίος συνέβαλε στα μέγιστα, φύτεψαν τριανταφυλλιές και φρόντισαν τα παρτέρια ώστε η μικρή πλατεία να υποδεχτεί την Άνοιξη με χρώμα ,το χρώμα των νέων ενεργών πολιτών.
Η δεύτερη δράση θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Τετάρτη με θέμα τον  εξωραϊσμό και φύτεμα λουλουδιών στο Αγροτικό Ιατρείο στην πόλη της Ανδραβίδας. Η μετάβαση των μαθητών και σε αυτή την περίπτωση θα γίνει με λεωφορείο του Δήμου.
Η πρόεδρος του ΝΠ κ. Άννα Γεωργιοπούλου-Κοντόγιωργα, ανέφερε: «Ευχαριστούμε πολύ τους μαθητές καθώς και τον υπεύθυνο καθηγητή του προγράμματος  κ. Σωτήρη Χριστόπουλο και τον συνοδό κ. Αλεξανδρόπουλο για την προσφορά τους και την συνεργασία. Μια διττή προσφορά , διότι αφενός τα παιδιά οι αυριανοί ενεργοί πολίτες μας μαθαίνουν να προσφέρουν ,να φροντίζουν για μιαν καλύτερη περιβαλλοντική και αισθητική προοπτική του τόπου, μαθαίνουν να συνεργάζονται με τους τοπικούς φορείς, να παίρνουν το αύριο στα χέρια τους να το κάνουν πιο όμορφο και διανθισμένο και αφετέρου λειτουργούν ως πρότυπο κοινωνίας ,ως πρότυπο προσφοράς για τους συνομηλίκους τους» .
Τέλος, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το πρόγραμμα που συνοδεύεται και από άλλες δράσεις θα παρουσιαστεί στο σύνολο του από την Εκπαιδευτική Κοινότητα.
 
Share this:
Tags:

Μαγειρεύοντας με τη δύναμη του ανέμου