Εξυπηρέτηση με εμπόδια λόγω του κορωνοϊού

Σε νευραλγικές υπηρεσίες και στην Ηλεία

Εξυπηρέτηση με εμπόδια λόγω του κορωνοϊού

Μάιος 22, 2020 08:00 ΠΜ
Εξυπηρέτηση με εμπόδια λόγω του κορωνοϊού

 

Μετ’ εμποδίων, λόγω του κορωνοϊού,  εξακολουθεί να γίνεται η εξυπηρέτηση σε νευραλγικές υπηρεσίες του δημοσίου και στην Ηλεία, γεγονός που έχει επιπτώσεις στην εξυπηρέτηση των πολιτών.

Σε έκτακτο καθεστώς  συνεχίζει να λειτουργεί η ΔΟΥ Πύργου, η οποία καλύπτει τις σημαντικές ανάγκες που υπάρχουν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου   ή με ραντεβού στην υπηρεσία, η οποία παραμένει κλειστή για το κοινό.

Το γεγονός αυτό έχει αρνητικές επιπτώσεις τόσο για τους πολίτες που δεν μπορούν να προσέλθουν κανονικά στην υπηρεσία, όσο και για τους εργαζόμενους που  μετακινούνται διαρκώς προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες που προκύπτουν.

Σε κάποιες περιπτώσεις εξάλλου,  λόγω  και έκτακτων αναγκών σε εργαζόμενους,  δημιουργείται συσσώρευση υποθέσεων, όπως λ.χ. στο τμήμα κεφαλαίου όπου  έχουν διατυπωθεί διαμαρτυρίες  σχετικά με τη μη έγκαιρη περάτωση υποθέσεων για μεταβιβάσεις ακινήτων, με συνέπεια να μην προχωρούν οι διαδικασίες στις υπόλοιπες εμπλεκόμενες υπηρεσίες (συμβολαιογραφεία, υποθηκοφυλακείο κ.α.).

Ωστόσο όπως αναφέρθηκε εκ μέρους της ΔΟΥ Πύργου στην «ΠΡΩΤΗ», το πρόβλημα που προέκυψε το προηγούμενο διάστημα στο συγκεκριμένο τμήμα, όπου υπηρετούν μόνο δύο υπάλληλοι, ξεπεράστηκε και ήδη διεκπεραιώνονται οι εκκρεμείς υποθέσεις.

  Να τονιστεί πως τα μέτρα και στις ΔΟΥ ελήφθησαν περίπου στα μέσα Μαρτίου,  λαμβάνοντας υπόψη την εξαιρετικά επείγουσα και απρόβλεπτη ανάγκη για τον περιορισμό της διάδοσής του κορωνοϊού COVID-19,με σκοπό την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Μετά όμως τη μεγάλη μείωση των κρουσμάτων και  την σταδιακή άρση των μέτρων προστασίας στη χώρα μας, οι εργαζόμενοι στις ΔΟΥ αλλά και οι πολίτες αναμένουν να επέλθει ξανά το καθεστώς της κανονικότητας…

Το ΤΑΠ

Στο μεταξύ  τα μέτρα για τον κορωνοϊό (άδειες ειδικού σκοπού κλπ.), είχαν σαν συνέπεια να υπάρξουν  εκ νέου  δυσχέρειες όσον αφορά το τμήμα εσόδων του δήμου Πύργου, με τις μεγαλύτερες δυσχέρειες να υπάρχουν γύρω από τη χορήγηση του τέλους ακίνητης περιουσίας.

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό θέμα που είχε τεθεί στο παρελθόν και στο Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου, ενώ τους τελευταίους μήνες έγιναν προσπάθειες για την ενίσχυση της εν λόγω υπηρεσίας.

Σύμφωνα με επαγγελματίες που εξυπηρετούνται  στο παραπάνω τμήμα και  αυτό  το διάστημα παρατηρούνται δυσχέρειες με πολλά συμβόλαια που βρίσκονται σε εκκρεμότητα και συγχρόνως πολλοί  πολίτες μέσω του ΤΑΠ,   ζητούν τη βεβαίωση οφειλής προκειμένου να μεταβούν  στη ΔΕΗ για  να πάρουν ρεύμα. 

 

 

 

Share this:
Tags:

-

-