Ευρωπαϊκή διάκριση για την Ηλεία

Ελληνικό σχέδιο Erasmus+ με τίτλο TIME υλοποιήθηκε υπό τον συντονισμό της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ

Ευρωπαϊκή διάκριση για την Ηλεία

Οκτώβριος 07, 2019 12:04 ΜΜ
Ευρωπαϊκή διάκριση για την Ηλεία

Ένα ελληνικό σχέδιο Erasmus+ στον τομέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, συγκαταλέγεται μεταξύ των υποψηφίων για το βραβείο VETExcellenceAwards 2019  στην κατηγορία “EuropeanfundingforexcellenceinVocationalEducationandTraining - Erasmus+ Award (SocialInclusion)".

Πρόκειται για το σχέδιο "TIMETrainInterculturalMediatorsforaMulticulturalEurope" (TIME-  Εκπαιδεύστε Διαπολιτισμικούς Μεσολαβητές για μια Πολυπολιτισμική Ευρώπη)  που υλοποιήθηκε υπό τον συντονισμό της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ.

protinews

Τα βραβεία Αριστείας για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση (VET Excellence Αwards) απονέμονται κάθε χρόνο στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας για τις Επαγγελματικές Δεξιότητες (Εuropean Vocational Skills Week), που διοργανώνεται φέτος για 4η χρονιά από τις 14 έως τις 18 Οκτωβρίου.

Η διαδικασία επιλογής γίνεται μέσω διαδικτυακής ψηφοφορίας κατά το διάστημα μεταξύ 15 Σεπτεμβρίου και 15 Οκτωβρίου 2019. Για την τελική επιλογή θα ληφθούν υπόψη ισόποσα οι ψήφοι του κοινού και της επιτροπής εμπειρογνωμόνων. Τα αποτελέσματα θα παρουσιαστούν στις 17 Οκτωβρίου 2019 σε ειδική εορταστική εκδήλωση στο Ελσίνκι, παρουσία της αρμόδιας Ευρωπαίας Επιτρόπου για την Εργασία, τις Κοινωνικές Υποθέσεις και την Κινητικότητα Δεξιοτήτων και Εργατικού Δυναμικού, κ. Marianne Thyssen.

Μπορούμε όλοι να συμμετέχουμε στην ηλεκτρονική ψηφοφορία μέσω του συνδέσμου https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/VETExcellenceAwards2019 και να στηρίξουμε το σχέδιο ΤΙΜΕ.

Η υποψηφιότητα του ΤΙΜΕ που βρίσκεται στη σελίδα 3.European Funding for Excellence, Erasmus+ (Social inclusion)

  

Λίγα λόγια για το ΤΙΜΕ

Το TIME παρέχει τα εργαλεία προκειμένου

  • να ξεπεραστεί η σύγχυση στον τομέα της διαπολιτισμικής μεσολάβησης,
  • να διασφαλιστεί η ποιότητα των υπηρεσιών διαπολιτισμικής μεσολάβησης και
  • να ανοίξει ο δρόμος για την επίσημη αναγνώρισης της διαπολιτισμικής μεσολάβησης ως επάγγελμα.

 protinews

Βασισμένο σε καλές πρακτικές, το προτεινόμενο από το ΤΙΜΕ ολοκληρωμένο πρόγραμμα κατάρτισης και αξιολόγησης είναι μία έτοιμη προς χρήση σε πανευρωπαϊκό επίπεδο εκπαιδευτική πηγή.

  • Η ποιότητα των προϊόντων του ΤΙΜΕ αναγνωρίστηκε από ειδικούς από τις ΗΠΑ  έως την Ιαπωνία.
  • Τα προϊόντα του ΤΙΜΕ διατίθενται σε 8 γλώσσες!
  • Το TIME συνέβαλε στο σχεδιασμό του επαγγελματικού προφίλ του διαπολιτισμικού διαμεσολαβητή στην Ελλάδα.

 Έχει ήδη διακριθεί ως παράδειγμα καλής πρακτικής και Success Story και τώρα έχει επιλεγεί ως ένα από τα τρία εξαιρετικά προγράμματα Erasmus+ ΚΑ2 στον τομέα της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης (Κοινωνική Ενσωμάτωση)!

Στο σχέδιο συμμετείχαν φορείς από συνολικά επτά χώρες: Ολυμπιακή Εκπαιδευτική και Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο από Ελλάδα, BEST από Αυστρία, BGZ από Γερμανία, Programma Integra από Ιταλία, Pontifical University of John Paul II από Πολωνία και η Δημοτική Αστυνομία της Λισσαβόνας από Πορτογαλία.

Περισσότερες πληροφορίες για το σχέδιο διατίθενται στην ιστοσελίδα του

www.mediation-time.eu

Καλή επιτυχία στο σχέδιο ΤΙΜΕ!

Share this:
Tags:

-

-