Φιλοξενία παιδιών ασφαλισμένων σε Παιδικές Κατασκηνώσεις

Του πρώην Τ.Υ.Δ.Κ.Υ.

Φιλοξενία παιδιών ασφαλισμένων σε Παιδικές Κατασκηνώσεις

Ιούνιος 12, 2019 10:00 ΠΜ
Φιλοξενία παιδιών ασφαλισμένων σε Παιδικές Κατασκηνώσεις
Η Διεύθυνση Ασφάλισης Παροχών Ο.Π.Α.Δ. του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (Ε.Φ.Κ.Α.),  καθόρισε τις προθεσμίες για την υποβολή αιτήσεων για την φιλοξενία παιδιών των ασφαλισμένων του Τομέα Α.Δ.Κ.Υ. (πρώην Τ.Υ.Δ.Κ.Υ.) σε Παιδικές Κατασκηνώσεις για το έτος 2019.
Όσοι εργαζόμενοι, είναι ασφαλισμένοι στο πρώην Ο.Π.Α.Δ.-Τ.Υ.Δ.Κ.Υ., και ενδιαφέρονται για την αποστολή των παιδιών τους σε κατασκήνωση (Α΄ Κατασκηνωτική Περίοδο), μπορούν έως και την Παρασκευή  14 Ιουνίου  2019 να καταθέσουν τη σχετική αίτηση στην Διεύθυνση Ασφάλισης-Παροχών του Ο.Π.Α.Δ. του Ε.Φ.Κ.Α.
Οι ασφαλισμένοι στην Περιφέρεια θα καταθέτουν τις αιτήσεις στα Κεντρικά Υποκαταστήματα του Ε.Φ.Κ.Α. στις έδρες των Νομών. Για τις Β΄, Γ΄ και Δ΄ Κατασκηνωτικές Περιόδους οι αιτήσεις θα κατατίθενται από την Δευτέρα 17 Ιουνίου  2019 έως και την Παρασκευή  28 Ιουνίου 2019.
Η φιλοξενία παιδιών ασφαλισμένων του πρώην Ο.Π.Α.Δ.-Τ.Υ.Δ.Κ.Υ. γίνεται με αίτηση του γονέα ή κηδεμόνα στην οποία δηλώνεται η κατασκήνωση και η χρονική περίοδος της επιλογής του και αφού προηγουμένως έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή του σ’ αυτή.
Τα απαραίτητα δικαιολογητικά που χρειάζονται είναι, αίτηση (ή οποία χορηγείται από τις υπηρεσίες), ληξιαρχική Πράξη Γέννησης του παιδιού ή Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης, το Ασφαλιστικό Βιβλιάριο, για το κάθε παιδί και του άμεσα ασφαλισμένου γονέα, και πρόσφατη φωτογραφία του παιδιού για την συμπλήρωση της Κάρτας Κατασκηνωτή που θα του χορηγήσει η υπηρεσία.
Προϋπόθεση για να συμμετέχουν είναι τα παιδιά να ασφαλίζονται στο πρώην Τ.Υ.Δ.Κ.Υ. και να έχουν ηλικία από 6 έως 14 ετών. Να έχουν δηλαδή γεννηθεί από 1-1-2005 μέχρι την 31-12-2013. Για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες, για όσες κατασκηνώσεις παρέχουν το αντίστοιχο πρόγραμμα, να έχουν ηλικία από 6 έως 16 ετών, δηλαδή να έχουν γεννηθεί από 1-1-2003 έως 31-12-2013.
 
Share this:
Tags:

Κοινωνικό μήνυμα Αντιπυρικής Περιόδου 2019