Γενικός έλεγχος της επιτροπή κτιριακών ελέγχων και μελετών του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

Στα κτίρια της Αστυνομίας Ηλείας

Γενικός έλεγχος της επιτροπή κτιριακών ελέγχων και μελετών του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

Φεβρουάριος 12, 2019 08:25 ΠΜ
Γενικός έλεγχος της επιτροπή κτιριακών ελέγχων και μελετών του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη
Η ειδική επιτροπή κτιριακών ελέγχων και μελετών του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, κατά το τριήμερο 06-07-08 Φεβρουαρίου στελεχωμένη  τον Αστυνομικό Υποδ/ντη κ. Κατσίμπελη Γεώργιο  και από τους Αρχιτέκτονες κ. κ. Σιαφάκα Γεωργία και Μάσπερο Αλφόνσο, η οποία συστάθηκε κατόπιν εντολής του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας,  Αντιστράτηγου κ. Ανδρικόπουλου Αριστείδη και μετά από συνάντηση του με τον πρόεδρο της Ένωσης διενέργησε ελέγχους όλων των κτιρίων των αστυνομικών υπηρεσιών της Δ.Α. Ηλείας. Την επιτροπή κατά την περιοδεία της συνόδευε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών υπαλλήλων Ηλείας  Ζώντος Παναγιώτης καθότι η επίσκεψή της στο νομό μας αποτελούσε επιθυμία και στόχο της Ένωσης. 
 Με το  πέρας των ελέγχων  η επιτροπή αποφάνθηκε  πως τα κτίρια που στεγάζουν τα Αστυνομικά Τμήματα Αμαλιάδας, Αρχαίας Ολυμπίας, Κρεστένων και Βάρδας είναι ακατάλληλα, ως προς  τη δυνατότητα πρόσβασης σε αυτά μεγάλης μερίδα πολιτών, και ευπαθών ομάδων  (ατόμων με αναπηρία  ηλικιωμένων , μητέρων  νεογνών),  μη συμβατά με  την επιχειρησιακή  δραστηριότητα Αστυνομικού προσωπικού, για τις άσχημες εργασιακές συνθήκες και παροχές απέναντι στους πολίτες. 
 
Ανά περιοχές
Σχετικά με την ανεύρεση  κτηριακής δομής  στην πόλη της Αμαλιάδας  μετά  από σύσκεψη που έγινε με τον  Δήμαρχο,  κ. Χριστοδουλόπουλο κι αφού κι ο ίδιος  εκδήλωσε την διάθεση του να συμβάλει θετικά στην προσπάθειά ανεύρεσης κτιρίου ή και χώρου προς ανέγερση, επισήμανε πως στην συγκεκριμένη στιγμή δεν υπάρχει κάποιο διαθέσιμο δημοτικό κτίριο, ώστε  να δοθεί και  να στεγάσει την  αστυνομική υπηρεσία. Ωστόσο δεσμεύτηκε να συνεχίσει  να διερευνά το θέμα  και να δουλέψει προς ανεύρεση  λύσης  που να εξυπηρετεί τα δικαιώματα των δημοτών του. 
Ιδιαίτερη αίσθημα  ικανοποίησης υπάρχει στις τάξεις του Αστυνομικού προσωπικού   για τον Δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης, αφού  είναι γνωστό ότι ο Δήμαρχος  κ. Ναμπίλ Μοράντ  μετά από προσπάθειες που έχει καταβάλει , κατάφερε να αποσπάσει και να  παραχωρήσει δωρεάν  κτίριο για τις ανάγκες της Ελληνικής Αστυνομίας, το οποίο βρίσκεται στις εργατικές κατοικίες Λεχαινών. Κατά την αυτοψία που έγινε στο εν λόγο κτίριο από την επιτροπή και μετά  από πρόταση του προέδρου της ένωσης κ Ζώντου Παναγιώτη ο οποίος μετέφερε αίτημα  των τοπικών Αστυνομικών υπήρξε  αλλαγή των σχεδίων του κτιρίου, σε έκτακτη  σύσκεψη  που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο. Εκεί εκτός από την  συζήτηση και τις προτάσεις που έγιναν για το έτερο τμήμα του Δήμου, στην περιοχή της Βουπρασίας, οι οποίες να σημειώσουμε πως θα αξιολογηθούν από την επιτροπή, οι Μηχανικοί του Υπουργείου Προστασίας του πολίτη, μαζί με τους αρμόδιους μηχανικούς του Δήμου, προέβησαν σε  ανασχεδιασμό τροποποίησης των χώρων, ικανοποιώντας το αίτημα των Αστυνομικών  προκειμένου να υπάρξει  εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας.  Θετική εξέλιξη υπήρξε και με τον Αστυνομικό σταθμό του  Δ.Δ. Βαρθολομιού, όπου θα γίνει όπως υπολογίζεται, η μεταστέγαση  του σε Δημόσιο κτήριο της περιοχής.
Στο τελικό στάδιο βρίσκεται και η μεταστέγαση του ΑΤ Κρεστένων στο παλαιό Ειρηνοδικείο της πόλης, καθότι και εκεί υπήρξε σύσκεψη στο Δημαρχείο της πόλης των Κρεστένων  με τον   Δήμαρχο της  κ.  Μπαλιούκο.
Στον Δήμο των Ολυμπίων  κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της πόλης υπήρξε εποικοδομητικός διάλογος και προτάσεις για εξεύρεση χώρου για την μεταστέγαση του Α.Τ. Αρχαίας Ολυμπίας. 
Ευχάριστη «νότα» και ικανοποίηση στην υπόθεση και  εναλλακτική λύση  αποτελεί το έμπρακτο ενδιαφέρον του πρόεδρου του Δημοτικού διαμερίσματος Πελοπίου, κου Στασινόπουλου Δημήτριου για μετεστέγαση του Αστυνομικού τμήματος στην κοινότητα. Πελοπίου.  Ο ίδιος δεσμεύτηκε  να παραχωρήσει αδαπάνως στην Αστυνομία δημοτικό  κτίριο 200 τετραγωνικών μέτρων  το οποίο και θα ετοιμάσει και θα τηρεί τις απαιτούμενες προδιαγραφές που απαιτούνται. 
 
Share this:
Tags:

Κοινωνικό μήνυμα Αντιπυρικής Περιόδου 2019