Γιορτές σε παγωμένες κορυφές για την… Ελπίδα!

Greek Alpine Team

Γιορτές σε παγωμένες κορυφές για την… Ελπίδα!

Ιανουάριος 14, 2020 11:15 ΠΜ
Γιορτές σε παγωμένες κορυφές για την… Ελπίδα!
Ο Μάριος Κάρδαρης και ο Νίκος Λούρας αναρριχήθηκαν σε συγκρότημα με παγωμένους καταρράκτες στο Κολοράντο και την Καλιφόρνια για την ενίσχυση των παιδιών με καρκίνο
 
Στις 19 Δεκεμβρίου ξεκίνησε ακόμα μία ορειβατική αποστολή για τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής σκοπό την ενίσχυση του συλλόγου φίλων παιδιών με καρκίνο Ελπίδα. Στόχος της αποστολής ήταν να αναρριχηθούν μέλη της Greek Alpine Team και συγκεκριμένα ο Μάριος Κάρδαρης με τον Νίκο Λούρα, σε συγκρότημα με παγωμένους καταρράκτες στην περιοχή του Κολοράντο, και της Καλιφόρνια. 
Στις 21 Δεκεμβρίου έρχονται οι πρώτες αναβάσεις στην περιοχή του Ouray σε υψόμετρα 2500μ. Τις επόμενες μέρες συνεχίζουν τις προσπάθειες τους σε μεγάλα συγκροτήματα από πάγοκαταρράκτες με επιτυχία. Η αποκορύφωση έρχεται την μέρα των Χριστουγέννων εκεί όπου τους παραχωρήθηκε μια καλύβα μέσα σε δάσος για διαμονή με μαγική θέα σε υψόμετρο κοντά στα 3000μ. Εκεί αναρριχήθηκαν στο πρώτο στόχο τους σε έναν παγωμένο καταρράκτη με που βρίσκεται στο Τοπ 100 παγκοσμίως. 
Την επόμενη μέρα όμως αλλάζει ριζικά ο καιρός με έντονες χιονοπτώσεις και ανεβάζοντας τον ρίσκο χιονοστιβάδας στο κόκκινο. Και αναχωρούν για την πολιτεία του New Mexico και μετέπειτα στην Αριζόνα στο Crand Canyon. Μετά από μια μέρα ξεκούρασης έφυγαν για το τελευταίο στόχο τους στη πασίγνωστη περιοχή του Yosemite National Park. Μετά από πορεία μιας ολόκληρης μέρας και διανυκτέρευσης σε βουνό στους -16, βρίσκονται στους πρόποδες από τους τελευταίους τους καταρράκτες.  Στην κορυφή αυτών υψώθηκε και η σημαία της Ελπίδας. Ημέρα παραμονή Πρωτοχρονιάς.  Ένα ταξίδι 6000χλμ διανύοντας 6 Πολιτείες, με ακραίες καιρικές συνθήκες στο δρόμο, από χιονοθύελλα, μέχρι βροχές και παγετό. 
 
Μ. Κάρδαρης: «Για τη ζωή και μόνο ενός παιδιού αξίζει να παλεύεις»
«Θέλαμε να σε θυσιάσουμε αυτές τις γιορτινές μέρες με τις οικογένειές μας για έναν ανώτερο και πιο ιερό σκοπό. να δώσουμε ελπίδα στα παιδιά ότι μπορούν να μεγαλώσουν σε ένα καλύτερο κόσμο από αυτόν που ζούμε εμείς. Για τη ζωή και μόνο ενός παιδιού αξίζει να παλεύεις. Ήταν τεράστια η στήριξη του κόσμου από μηνύματα αγάπης δύναμης ελπίδας από φίλους γνωστούς μέχρι και γνωστούς καλλιτέχνες όπως το Χρήστο Χατζηπαναγιώτη τη Βίκυ Σταυροπούλου, τον Νίκο Μουτσινά και τον Γιώργο Μαζωνάκη. Νιώθουμε τυχεροί που μπορούμε και κάνουμε όλο αυτό σε δύσκολες εποχές αλλά που κυρίως προσπαθούμε να κρατήσουμε το φως της Ελπίδας, της ενότητας, να φωτίζει μέσα στο σκοτάδι της σημερινής κοινωνίας μας. Χωρίς όμως τον κύριο Μπεβουδα , τον «πατέρα» μου Τρύφωνα Βασιλόπουλο και τον κύριο Πλεμμένο δε θα είχε γίνει τίποτα από όλα αυτά. Τέλος για τους συνορειβάτες μου τον Γρηγόρη Καπερώνη και Νίκο Λούρα έχω να πω ότι είμαι πολύ τυχερός που τους έχω δίπλα μου και έχουμε φτιάξει αυτή την οικογένειά που λέγετε Greek Alpine Team», τονίζει ο Μάριος Κάρδαρης.
Η ομάδα εύχεται σύσσωμη για το 2020 αγάπη, υγεία, φως, ελπίδα, πάθος και όλα σας τα όνειρα να υλοποιηθούν.
 protinews
Share this:
Tags:

-

-