Γρήγορες και έξυπνες συμβουλές για να προσθέσετε αξία στην κατοικία σας

Γρήγορες και έξυπνες συμβουλές για να προσθέσετε αξία στην κατοικία σας

Σεπτέμβριος 21, 2019 12:30 ΜΜ
Γρήγορες και έξυπνες συμβουλές για να προσθέσετε αξία στην κατοικία σας

Ποιο είναι το πρώτο βήμα για να εξασφαλίσετε ότι θα ενισχύσετε την αξία του σπιτιού σας και θα το αξιοποιήσετε στο έπακρο; Πόσο κεφάλαιο χρειάζεται ώστε να γίνουν απλές ανακαινίσεις που θα μετατρέψουν την κατοικία σας σε μια σημαντική επένδυση; Εμείς, σας έχουμε παρακάτω αυτές τις απλές συμβουλές διακόσμησης για να προσθέσετε αξία στο σπίτι σας, ανεξάρτητα από το μέγεθος ή την τοποθεσία.

 

1. Μικρές διορθώσεις

 

Είστε σε πολύ αυστηρό προϋπολογισμό; Τότε, η διακόσμηση των υπαρχόντων χώρων είναι η καλύτερη επιλογή για να αυξήσετε την αξία του σπιτιού σας. Αλλά δεν εννοούμε την προσθήκη γλαστρών με λουλούδια στο σαλόνι (αν και αυτό θα μπορούσε να λειτουργήσει αρκετά καλά). Αντ' αυτού, αναζητήστε τα ελαττώματα γύρω από το σπίτι σας, τα οποία θα μπορούσαν να διορθωθούν. Αναζήτηση για:

  • Παλιές πόρτες και παράθυρα. Αντικαταστήστε τα!
  • Κλειδαριές πόρτας που δεν λειτουργούν
  • Τοποθετήστε συστήματα συναγερμού. Ακόμα και αν είστε σε περιορισμένο προϋπολογισμό μπορείτε να αναζητήσετε για μια προσφορά συναγερμού και να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει.

 

2. Βάψτε τους τοίχους

Ποιος καλύτερος τρόπος για να γευτείτε την πρώτη ανακαίνιση ενός σπιτιού από το να βάψετε τους τοίχους; Αυτό σημαίνει να ξεφορτωθείτε τυχόν ρωγμές, μούχλα, διχρωμία και οτιδήποτε άλλο θα μπορούσε να μειώσει την αξία της ιδιοκτησίας σας.

 

Δεν είστε σίγουροι ποιοι τοίχοι χρειάζονται μεγαλύτερη προσοχή; Βγάλτε μια ασπρόμαυρη φωτογραφία όλους τους τοίχους, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Χωρίς χρώμα, είναι πολύ πιο εύκολο να δείτε πού εμφανίζονται ρωγμές και ατέλειες.

 

3. Εμπλουτίστε την κουζίνα σας

 

Η κουζίνα ενός σπιτιού είναι ένας από τους πρώτους χώρους στους οποίους θέλουμε να νιώθουμε άνετα και ωραία. Έτσι, ποιες είναι οι επιλογές σας για να ενισχύσετε την καρδιά του σπιτιού σας;

 

  • Κάνετε μια μίνι αναδιαμόρφωση με την αλλαγή του χρώματος. Απλό, αλλά πολύ αποτελεσματικό.
  • Προσθέστε λίγο χρώμα και υφή με μια ταπετσαρία.
  • Αναβαθμίστε τους πάγκους, τα ντουλάπια, τον νιπτήρα κτλ.
  • Φτιάξτε μια κάβα! Μια κάβα ποτών μπορεί να δώσει στον χώρο χαρακτήρα και είναι ένα ιδιαίτερο στοιχείο σε μια κουζίνα που πλέον δεν συναντάμε τόσο συχνά.

 

 

4. Δημιουργήστε περισσότερο χώρο

 

Οι ενιαίοι χώροι στα σπίτι είναι τάση πλέο. Βέβαια ίσως να είναι εύκολο να ρίξετε έναν τοίχο για την οπτική σύνδεση της κουζίνας με το σαλόνι, πώς θα προσθέσετε ένα ολόκληρο νέο δωμάτιο στο σπίτι σας; Οτιδήποτε ανοίγει το χώρο ενός σπιτιού, ή προσθέτει περισσότερα σε αυτό, δημιουργεί μια αίσθηση ροής και το βοηθά να περνά περισσότερο φως μέσα στον χώρο.

 

 

5. Βελτιώστε το μπάνιο

 

Λαμβάνοντας υπόψη ότι ένα μπάνιο περνάει από πολλές φθορές, δείτε παρακάτω πως μπορείτε να το κάνετε λειτουργικό και όμορφο:

  • Αντικαταστήστε τις βρύσες με μοντέρνα σχέδια από ανοξείδωτο χάλυβα. Ένας υδραυλικός θα κάνει πολύ γρήγορα την δουλειά για εσάς και μπορείτε να βρείτε άμεσα έναν περιζήτιτο υδραυλικό στο episkeuazo.gr[1] 
  • Επιλέξτε γρανίτη ή μάρμαρο για τους πάγκους για να εισαγάγετε έναν ακριβό σχεδιασμό που να θυμίζει spa.
  • Επικεντρωθείτε σε έναν ομοιόμορφο φωτισμό γύρω από τον καθρέφτη, έτσι ώστε να μην υπάρχουν ανεπιθύμητες σκιές όταν κοιτάζεστε μέσα σε αυτον.

6. Προσθέστε περισσότερο φως

 

Ο έξυπνος φωτισμός είναι ιδανικός για να φτιάξετε ένα σπίτι πιο ζεστό και μεγαλύτερο φαινομενικά. Εκτός από την προσθήκη ενός άλλου παραθύρου ή την αλλαγή των τεχνητών φωτιστικών σας, μπορείτε να κρεμάσετε ένα μεγάλο καθρέφτη ακριβώς απέναντι από ένα παράθυρο για να φωτίσετε περισσότερο το χώρο.

 

Επίσης οι ανοιχτόχρωμες κουρτίνες που θα δημιουργήσουν περισσότερο φως σε εσωτερικούς χώρους. Και για εκείνες τις πιο σκούρες γωνίες στο άλλο άκρο του δωματίου, συνιστούμε ένα φωτιστικό δαπέδου.

Share this:
Tags:

-

-