«Χαμηλού-μεσαίου ρίσκου» η Ολυμπία Οδός, αλλά «υψηλού ρίσκου» ο δρόμος προς την Ολυμπία

Σύμφωνα με τον χάρτη του Διευρωπαϊκού Οδικού Δικτύου - Σύγχρονο «γεφύρι της Άρτας» το Πάτρα- Πύργος

«Χαμηλού-μεσαίου ρίσκου» η Ολυμπία Οδός, αλλά «υψηλού ρίσκου» ο δρόμος προς την Ολυμπία

Ιούνιος 29, 2020 11:31 ΠΜ
«Χαμηλού-μεσαίου ρίσκου» η Ολυμπία Οδός, αλλά «υψηλού ρίσκου» ο δρόμος προς την Ολυμπία

Στην κατηγορία «χαμηλού-μεσαίου ρίσκου» κατατάσσεται ο αυτοκινητόδρομος Πάτρα-Κόρινθος-Αθήνα (Ολύμπια Οδός) σύμφωνα με το χάρτη κατάταξης επικινδυνότητας του Διευρωπαϊκού Οδικού Δικτύου της Ελλάδας. Αντίστοιχα η Ιόνια Οδός (Αντίρριο-Γιάννενα) του δυτικού άξονα κατατάσσεται στην κατηγορία «χαμηλού ρίσκου».

Η κατηγοριοποίηση των αυτοκινητόδρομων έγινε στο πλαίσιο έργου που εκπονήθηκε από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς». Την ίδια στιγμή ωστόσο ο δρόμος Πάτρα- Πύργος- Καλό Νερό- Τσακώνα (τμήμα το οποίο απεντάχθηκε από την αρχική παραχώρηση της Ολυμπίας Οδού) αποτελεί δρόμο υψηλού ρίσκου για τους χρήστες του. Έτσι η Ολυμπία Οδός μπορεί να χαρακτηρίζεται ως «χαμηλού-μεσαίου ρίσκου» ωστόσο ο δρόμος έως την Αρχαία Ολυμπία είναι υψηλού ρίσκου για τους χρήστες του.

Μπορεί το προηγούμενο διάστημα η κίνηση στο δρόμο να είχε μειωθεί σημαντικά, ωστόσο μέχρι και σήμερα έχουν σημειωθεί δεκάδες τροχαία δυστυχήματα που είχαν ως αποτέλεσμα είτε τον θανάσιμο τραυματισμό πολιτών είτε σε άλλες περιπτώσεις τον βαρύ τραυματισμό όλων όσων κάνουν χρήση του συγκεκριμένου δρόμου.

Στις 3 Ιουλίου, στην Πάτρα αναμένεται να βρεθεί και ο υπουργός Υποδομών Κ. Καραμανλής ο οποίο θα αναφερθεί για μία ακόμα φορά τον «πολύπαθο» δρόμο που θα μπορούσε κανείς να τον παρομοιάσει με «σύγχρονο γεφύρι της Άρτας». Ο υπουργός Κ. Καραμανλής ωστόσο θα πρέπει με αίσθημα ευθύνης να απαντήσεις για το πότε θα ξεκινήσει η υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου, ενός έργου που όπως έχει παραδεχτεί και ο ίδιος θα έπρεπε να έχει ήδη τελειώσει. Ο υπουργός Υποδομών καλείται λοιπόν να δώσει τα ακριβή χρονοδιαγράμματα έναρξης και ολοκλήρωσης του έργου Πάτρα- Πύργος σε πρώτη φάση, αλλά και την ολοκλήρωση «σύνδεση» του δικτύου των αυτοκινητοδρόμων με την υλοποίηση και του τμήματος Πύργος- Τσακώνα.

 

 

 

Α. Αγγελιδου

 

Share this:
Tags:

-

-