Χάθηκε στη ζούγκλα ο πρόεδρος της Βολιβίας

Μαίνονται οι πυρκαγιές, στάχτη 12 εκατομμύρια στρέμματα

Χάθηκε στη ζούγκλα ο πρόεδρος της Βολιβίας

Αύγουστος 30, 2019 12:30 ΜΜ
Χάθηκε στη ζούγκλα ο πρόεδρος της Βολιβίας
Για μία ώρα χάθηκε στη ζούγκλα ο πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες όταν πήγε να συνοδεύσει στο μέτωπο πυροσβέστες που συνεχίζουν τον αγώνα για να κατασβέσουν δασικές πυρκαγιές.
«Είχαμε μια περιπετειούλα το περασμένο βράδυ. Χαθήκαμε για περίπου μία ώρα, όμως, χάρη στους στρατιώτες, μπορέσαμε να βρούμε τον δρόμο και να επιστρέψουμε», είπε χαμογελώντας ο αρχηγός του Κράτους σε δημοσιογράφους,
Το τηλεοπτικό δίκτυο Uno μετέδωσε σύντομο ερασιτεχνικό βίντεο, στο οποίο ο Έβο Μοράλες ακούγεται να επαναλαμβάνει μέσα στη νύχτα: «Πού είστε;».
Ο πρόεδρος είχε πάει να συνοδεύσει ομάδα δασοπυροσβεστών και χάθηκε σε δασική έκταση κοντά στο χωριό Καμπάγιο Μουέρτο, στην κοινότητα Σαν Ιγνάσιο δε Βελάσκο, στην περιφέρεια Σάντα Κρους στα ανατολικά, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επικαλούμενο το AFP.
Ο Έβο Μοράλες δήλωσε χθες Πέμπτη στη Ρομπορέ ότι στην περιοχή πλέον μαίνονται 342 πυρκαγιές, δίνοντας στη δημοσιότητα αριθμό διπλάσιο από εκείνον που καταγραφόταν την προηγουμένη.
Οι δασικές πυρκαγιές επιδεινώθηκαν ακόμα περισσότερο τον Αύγουστο στη Βολιβία. Έχουν ήδη απανθρακώσει 12 εκατομμύρια στρέμματα στη χώρα από τον Μάιο, κυρίως στις περιφέρειες Τσικιτανία και Παντανάλ.
 
 
 
 
Share this:
Tags:

-

-