Χρειάζομαι Content Marketing;

Χρειάζομαι Content Marketing;

Μάιος 25, 2020 09:11 ΜΜ
Χρειάζομαι Content Marketing;

Οι δημιουργοί περιεχομένου γνωρίζουν ήδη πως “content is king”. Το περιεχόμενο δηλαδή είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας για την προώθηση των ιστοσελίδων. Πως δημιουργούμε όμως το σωστό περιεχόμενο; Εδώ έρχεται το Content Marketing να μας βοηθήσει.

 

Τι επιπλέον είναι το ContentMarketing;

Content Marketing είναι ένας από τα πιο σημαντικά μέρη μιας στρατηγικής digital marketing και πιο συγκεκριμένα είναι η διαδικασία συχνής δημιουργίας περιεχομένου, το οποίο να είναι ταυτόχρονα ελκυστικό και για τους χρήστες αλλά και για τις μηχανές αναζήτησης, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην προσέλευση νέων χρηστών.

Όσο περισσότερο ποιοτικό περιεχόμενο σχετικό με το αντικείμενο μας προστίθεται στην ιστοσελίδα μας, τόσο πιο πιθανό είναι οι μηχανές αναζήτησης να τη βαθμολογήσουν με υψηλό αριθμό κατάταξης στη σελίδα των αποτελεσμάτων.

Με τον ίδιο τρόπο, όσο πιο χρήσιμο και ενδιαφέρον βρίσκουν οι χρήστες το περιεχόμενο μας τόσο περισσότερο χρόνο θα αφιερώνουν στην ιστοσελίδας μας κάνοντας πιθανότερο το ενδεχόμενο αγορών προϊόντων ή υπηρεσιών μας.

Το μυστικό στη δημιουργία περιεχομένου που να προσελκύει χρήστες αλλά και μηχανές αναζήτησης, είναι να δημιουργούμε όχι έναν τύπο αλλά μια ποικιλία περιεχομένου, σχετικά με θέματα που αφορούν το κοινό μας.

Τι περιεχόμενο μπορώ να αναπτύξω για να αυξήσω την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας μου;

Ακολουθούν μερικοί τρόποι που θα σε βοηθήσουν να παράγεις περιεχόμενο:

  • Blog posts και άρθρα
  • Περιεχόμενο για social media
  • E-books
  • Οδηγοί και DIY άρθρα
  • Βίντεο και ηχητικά αρχεία
  • Οπτικό περιεχόμενο: πίνακες απόδοσης, διαγράμματα κ.α.

Τα κείμενα μας πρέπει να είναι καλογραμμένα, με σωστή σύνταξη και χωρίς ορθογραφικά λάθη. Επίσης, πρέπει να επιλέξουμε και να χρησιμοποιήσουμε λέξεις και φράσεις κλειδιά. Ως λέξεις/φράσεις κλειδιά ορίζονται οι όροι που μπορεί να χρησιμοποιηθούν σε μια αναζήτηση, σχετική με την επιχείρηση μας, της οποίας τα αποτελέσματα θα θέλαμε να περιλαμβάνουν την ιστοσελίδα μας.

Αφού εντοπίσουμε τις λέξεις/φράσεις κλειδιά, αρχίζουμε να παράγουμε περιεχόμενο γύρω από αυτές. Έτσι δίνουμε παραπάνω λόγους στις μηχανές αναζήτησης να βαθμολογήσουν την ιστοσελίδα μας ψηλά.

Όπως είπαμε και στην αρχή, εκτός από ποιοτικό περιεχόμενο θα πρέπει να δημιουργούμε και με συνέπεια. Η ιστοσελίδα μας κρίνεται και για το πόσο συχνά έχει νέο περιεχόμενο. Ό ένας τρόπος να γίνει αυτό, είναι να δημιουργούμε συνεχώς άρθρα, βίντεο, ηχητικά αρχεία κ.α. Ένας άλλος τρόπος είναι να ανανεώνουμε παλαιότερο υλικό μας. Ανά διαστήματα, χρειάζεται να προσθέσουμε νέα στοιχεία σε ένα άρθρο που γράψαμε, νέες πληροφορίες ή απλά να τα επαναδιατυπώσουμε. Αυτό δείχνει στις μηχανές αναζήτησης πως η σελίδα μας είναι ενημερωμένη και έχει συχνή ανανέωση.

Αν και η δημιουργία περιεχομένου χρειάζεται χρόνο και συχνά πόρους, στο τέλους αποδίδει καθώς τόσο οι χρήστες όσο και οι μηχανές αναζήτησης, αγαπούν να ανακαλύπτουν συχνά νέο περιεχόμενο, το οποίο να δίνει λύσεις, να προσφέρει ενημέρωση και περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την επιχείρησή μας.

Αν μόλις τώρα ξεκινάτε να δημιουργείτε περιεχόμενο, ξεκινήστε με λίγα άρθρα σχετικά με ένα θέμα που γνωρίζετε καλά. Μόλις αποκτήσετε τους πρώτους ακόλουθους σας και αρχίσετε να αλληλεπιδράτε μαζί τους, η εξέλιξη για τα επόμενα άρθρα και τη συνολική εικόνα του περιεχομένου θα είναι φυσική, αρκεί να ακολουθείτε τα θέματα που ενδιαφέρουν το κοινό σας.

Share this:
Tags:

-

-