Η ακτινογραφία ανά Δήμο

Α1 DEDALOS

Η ακτινογραφία ανά Δήμο

Ιούλιος 22, 2019 10:15 ΠΜ
Σύνταξη - Επιμέλεια: Πάνος Ηλιόπουλος
Η ακτινογραφία ανά Δήμο

Με ενδιαφέρον αναμένεται ο νέος μαραθώνιος της Α1 DEDALOS, πρωτάθλημα πλέον το οποίο θα διεξάγεται με  14 ομάδες, σύλλογοι που άλλοι περισσότερο και άλλοι λιγότερο κουβαλούν στις πλάτες του σημαντική  ιστορία. Όσον αφορά τα διοικητικά όρια και που ανήκει ο καθένας, τα πρωτεία έχει ο Δήμος Πύργου καθώς έχει να επιδείξει τέσσερις ομάδες. Από κει και πέρα πρέπει να τονιστεί πως από τους 7 Δήμους οι 6 έχουν συλλόγους στην Α1, ενώ εξαίρεση αποτελεί ο Δήμος της Αρχαίας Ολυμπίας. Πιο αναλυτικά:

 

Δήμος Πύργου

Ο Δήμος Πύργου κατέχει τα πρωτεία σχετικά με τις ομάδες που τη νέα περίοδο θα βρίσκονται στο μεγάλο τοπικό  πρωτάθλημα. Ειδικότερα τέσσερις σύλλογοι διοικητικά ανήκουν στα όρια της πρωτεύουσας του Νομού Ηλείας. Ο λόγος για τον Ενιπέα Λαντζοϊου ομάδα που  πάλεψε μέχρι τέλους  για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, με το τοπίο για την  ομάδα της Ωλένης να μην είναι ευοίωνο. Σίγουρο είναι πως παρατηρείται δυστοκία, με την κατάσταση να ξεκαθαρίζει προσεχώς. Από κει και πέρα στο Δήμο Πύργο ανήκει ο  Αλφειός Επιταλίου ενώ η τρίτη ομάδα ακούει στην Ολυμπιάδα Γουμέρου που πέρσι σώθηκε στα πλέι – άουτ. Το «καρέ» συμπληρώνεται από τον Πέλοπα Πύργου, που επιστρέφει στα σαλόνια του τοπικού ποδοσφαίρου μετά από αρκετά χρόνια.

 

Δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης

Ο βορειότερος Δήμος του Νομού θα έχει έντονο το στοιχείο και τη νέα χρονιά στην Α1 DEDALOS, καθώς έχει τρεις ομάδες. Ο λόγος για τη Δόξα Ν. Μανωλάδας ομάδα με παραστάσεις και από ανώτερες κατηγορίες, την Προοδευτική Μανωλάδας από τους πιο παραδοσιακούς συλλόγους, ενώ στην κατηγορία αυτή ανήκει και ο ΑΠΟ Κουρτεσίου σύλλογος που με αργά αλλά σταθερά βήματα δείχνει  να καθιερώνεται στη μεγάλη τοπική κατηγορία.

 

Δήμος Πηνειού

Άλλος ένας Δήμος του Νομού που εκπροσωπείται από τρεις ομάδες στο νέο πρωτάθλημα της Α1  είναι αυτός του Δήμου Πηνειού. Ειδικότερα έχει να επιδείξει τη Νίκη Τραγανού ομάδα που παρά τον υποβιβασμό από τη Γ’ Εθνική παρουσίασε ένα πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο, τον ιστορικό Αίαντα Γαστούνης ενώ  ο τρίτος της παρέας έχει να κάνει με τον Ηλειακό Βαρθολομιού που επιστρέφει πανηγυρικά καθώς πέρσι κατέκτησε το πρωτάθλημα της Α2.

 

 

Δήμος Ήλιδας

Ο Δήμος  Ήλιδας στο προσεχές πρωτάθλημα της Α1DEDALOS θα  έχει δυο ομάδες που διοικητικά ανήκουν σ’ αυτόν. Ο λόγος για τον Αστέρα Αμαλιάδας που επιστρέφει στο τοπικό, ενώ ο δεύτερος σύλλογος έχει να κάνει με τον  Ολυμπιακό Σαβαλίων που τελευταία έχει να επιδείξει αξιόλογες παρουσίες στο μεγάλο τοπικό πρωτάθλημα.\

 

 

 

 

Δήμος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων

Έναν εκπρόσωπο θα έχει στο νέο μαραθώνιο της Α1, ο Δήμος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων. Ο λόγος για τον ΑΟ Μακρισίων  καθώς ο Ξενοφώντας κατέκτησε το πρωτάθλημα και ήδη βρίσκεται στη  Γ’ Εθνική.

 

 

Δήμος Ζαχάρως

Ο νοτιότερος Δήμος της Ηλείας αυτός της Ζαχάρως θα έχει έναν και μοναδικό εκπρόσωπο στο νέο πρωτάθλημα της Α1. Ο λόγος για τον Ολυμπιακό Ζαχάρως που με γνώμονα την περσινή πολύ καλή πορεία, στοχεύει σε νέες διακρίσεις.

Share this:
Tags:

COSMOTE Fiber: 150.000 γραμμές Fiber To The Home μέσα στο 2019