Η απάντηση του υπ. Μετανάστευσης στις καταγγελίες περί διορισμού ακροδεξιού διοικητή σε δομή στην Ηλεία

Τι απαντούν κύκλοι του υπουργείου στα πυρά του ΣΥΡΙΖΑ και του Κινήματος Αλλαγής. Η επιλογή έγινε βάσει «βάσει αξιολόγησης τυπικών και ουσιαστικών προσόντων».

Η απάντηση του υπ. Μετανάστευσης στις καταγγελίες περί διορισμού ακροδεξιού διοικητή σε δομή στην Ηλεία

Μάιος 22, 2020 07:00 ΜΜ
Η απάντηση του υπ. Μετανάστευσης στις καταγγελίες περί διορισμού ακροδεξιού διοικητή σε δομή στην Ηλεία

Απάντηση στις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ και του Κινήματος Αλλαγής περί διορισμού «ακροδεξιού διοικητή» σε δομή φιλοξενίας προσφύγων στην Ηλεία, δίνουν κύκλοι του υπουργείου Μετανάστευσης.

«Ο διορισμός Διοικητών στοχεύει στην ανάληψη της διοίκησης των 32 υφιστάμενων δομών φιλοξενίας αιτούντων άσυλο από το Υπουργείο Μετανάστευσης & Ασύλου, δομές που σήμερα την διαχείριση τους έχουν Διεθνείς Οργανισμοί και ΜΚΟ. Οι διαδικασίες είναι αυτές που προβλέπονται από τον νόμο που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2016 αλλά ουδέποτε τον εφάρμοσε, επειδή προφανώς επέλεξε να αφήσει τη διαχείριση του μεταναστευτικού στις ΜΚΟ. Επιτέλους η ελληνική πολιτεία αναλαμβάνει τη διαχείριση των δομών, σε πείσμα πολλών! Οι επιλογές διοικητών έγινε σύμφωνα με το Άρθρο 11 του ν 4375 / 2016 και η επιλογή των προσώπων έγιναν βάσει αξιολόγησης τυπικών και ουσιαστικών προσόντων και όχι πολιτικών ή άλλων κριτηρίων», σημειώνουν οι εν λόγω πηγές και συνεχίζουν:

«Ο επιλεγείς Διοικητής της Δομής Πύργου κ. Χρήστος Τσιαχρής είναι εν ενεργεία στρατιωτικός Δικαστής, θέση από την οποία προτίθεται να παραιτηθεί. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και κατέχει δύο Διπλώματα Μεταπτυχιακών Σπουδών στο Ιδιωτικό Διεθνές Δίκαιο και στην Κοινωνιολογία του Δικαίου. Είναι γνώστης της Αγγλικής και της Γαλλικής γλώσσας. Κατηγορείται σήμερα για την επιλογή του εκδοτικού οίκου που εξέδωσε το βιβλίο του στην Ελλάδα, ως συνέχεια υποτροφίας στην Ελβετία (Πανεπιστήμιο της Λουκέρνης) και το οποίο είναι κατατεθειμένο στην Υπηρεσία του και έχει παρουσιαστεί δημοσίως σε πληθώρα εκδηλώσεων Δήμων και λοιπών φορέων στη χώρα μας. Σημειώνεται ότι ο επιλεγείς Διοικητής της άλλης δομής στην Ηλεία είναι ο πρώην Δήμαρχος, κ. Ναμπίλ Μοράντ».

Υπενθυμίζεται ότι τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και το Κίνημα Αλλαγής ζήτησαν την άμεση απομάκρυνση του κ. Χρήστου Τσιαχρή από τη θέση του διοικητή της δομής.

 

 

 

Πηγή : newpost.gr

Share this:
Tags:

-

-