Η δική μας «Χώρα του Ποτέ…»

Η θεατρική ομάδα «Μαγικές Σβούρες» στο LM VILLAGE της Μυρσίνης

Η δική μας «Χώρα του Ποτέ…»

Αύγουστος 08, 2019 08:00 ΠΜ
Η δική μας «Χώρα του Ποτέ…»

protinews

protinews

«Όταν ο Τζέιμς Μπάρι έγραψε τον Πίτερ Παν η «Χώρα του Ποτέ» ήταν τα παιδιά από τα ορφανοτροφεία. Σήμερα αυτό δε λέει κάτι στα παιδιά της Ελλάδας. Η «Χώρα του Ποτέ» όμως μπορεί να είναι η χώρα μας γι’ αυτά τα παιδιά που έρχονται από δεκάδες μέρη του κόσμου, έχοντας αφήσει πίσω ζωές και προσπαθώντας να βρουν μία καινούργια. Μπορούμε να γίνουμε όλοι μια οικογένεια γι αυτά τα παιδιά». Αυτά ήταν τα ιδιαίτερα λόγια της ηθοποιού και εμψυχώτριας της θεατρικής ομάδας «Μαγικές Σβούρες» κ. Δόμνας Ζαφειροπούλου, χθες στο LM VILLAGE της Μυρσίνης, όπου μαζί με τα άλλα μέλη της θεατρικής ομάδας επισκέφθηκαν τα προσφυγόπουλα που φιλοξενούνται εκεί και έφεραν χαμόγελα στα χείλη των παίδων με ένα μοναδικό βιωματικό θεατρικό εργαστήρι!

Η θεατρική ομάδα «Μαγικές Σβούρες», που ανέβασε την παράσταση Πίτερ Παν χθες στο ανοιχτό θέατρο Καβασίλων, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Πηνειού, προχώρησε σε αυτή την κίνηση σε συνεργασία με τους υπεύθυνους του Φεστιβάλ κ. Δημήτρη Βασιλόπουλο και Βασίλη Καψή. Μία κίνηση που αξίζει συγχαρητηρίων και μπορεί να αποτελέσει οδηγό πολιτισμικής εξωστρέφειας της χώρας μας.

 

Δημήτρης Βασιλόπουλος

Πρόεδρος ΝΠ Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Πηνειού

«Σκοπός του Φεστιβάλ Πηνειού, εκτός από την ψυχαγωγία των πολιτών, είναι και το να βοηθάμε όσους έχουν ανάγκη και ιδίως τα παιδιά. Για αυτό τον λόγο άλλωστε, πριν από λίγες ημέρες διοργανώσαμε και συναυλία φιλανθρωπικού χαρακτήρα. Σήμερα  βρισκόμαστε στο LM VILLAGE της Μυρσίνης, όπου φιλοξενούνται παιδιά που έχουν ξεριζωθεί από τις εστίες τους και έχουν ανάγκη την φροντίδα και την σκέψη όλων μας. Με την υπεύθυνη από τις «Μαγικές Σβούρες» κ. Δόμνα Ζαφειροπούλου, ήρθαμε για να γνωρίσουμε αυτά τα παιδιά και να τους χαρίσει στιγμές ξεγνοιασιάς και γέλιου. Την  ευχαριστούμε ιδιαίτερα, είναι σημαντικές τέτοιες πρωτοβουλίες. Ελπίζουμε σε συνεργασία των δύο όμορων Δήμων, του Δήμου Πηνειού και του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης. Έχει ξεκινήσει μία πάρα πολύ καλή σχέση και ελπίζουμε να συνεχιστεί και στον πολιτισμό».

 

Βασίλης Καψής

Καλλιτεχνικός Διευθυντής Φεστιβάλ Δήμου Πηνειού

«Σε συνεργασία με τις «Μαγικές Σβούρες» αποφασίσαμε να κάνουμε ένα θεατρικό παιχνίδι, ένα βιωματικό εργαστήρι για τα παιδιά που φιλοξενούνται στο LM VILLAGE, γιατί ο πολιτισμός είναι ένας τρόπος για να προσεγγίσουμε αυτούς τους ανθρώπους, αποδεχόμενοι τη διαφορετικότητα. Στον πολιτισμό δεν υπάρχουν όρια και περιχαρακώσεις, ούτε εσωστρέφεια. Με πνεύμα εξωστρέφειας αποφασίσαμε να δώσουμε χαρά σε αυτά τα παιδιά».

 

Δόμνα Ζαφειροπούλου

Ηθοποιός και εμψυχώτρια της ομάδας «Μαγικές Σβούρες»

«Για την ομάδα μας το θέατρο και ο πολιτισμός είναι αυτό που ήρθαμε ένα κάνουμε σήμερα με αυτά τα παιδιά. Να συναντηθούμε, αυτό είναι το πιο σημαντικό. Ενώ φαίνεται ότι εμείς προσφέρουμε κάτι στα παιδιά, δεν προσφέρουμε κάτι το ιδιαίτερο, ένα θεατρικό παιχνίδι είναι, στην ουσία ερχόμαστε να πάρουμε από αυτά τα παιδιά. Οι ηθοποιοί που κάνουμε θέατρο για παιδιά, έχουμε ως πρώτο υλικό τα ίδια τα παιδιά. Είναι η ανατροπή που μπορούν να σου προσφέρουν, η φαντασία τους, το αναπάντεχο. Αυτό ήρθαμε να τους «κλέψουμε» σήμερα. Ακόμα περισσότερο είναι πολύτιμο γιατί πρόκειται για παιδιά από πατρίδες που χάνονται. Όταν ο Τζέιμς Μπάρι έγραψε τον Πίτερ Παν η Χώρα του Ποτέ ήταν τα παιδιά από τα ορφανοτροφεία. Σήμερα αυτό δε λέει κάτι στα παιδιά της Ελλάδας. Η Χώρα του Ποτέ όμως μπορεί να είναι η χώρα μας γι’ αυτά τα παιδιά που έρχονται από δεκάδες μέρη του κόσμου, έχοντας αφήσει πίσω ζωές και προσπαθώντας να βρουν μία καινούργια. Μπορούμε να γίνουμε όλοι μια οικογένεια γι αυτά τα παιδιά».

Share this:
Tags:

COSMOTE Fiber: 150.000 γραμμές Fiber To The Home μέσα στο 2019