«Η εξωστρέφεια του λιμανιού βασικό μας σκοπός»

Την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κυλλήνης

«Η εξωστρέφεια του λιμανιού βασικό μας σκοπός»

Ιανουάριος 20, 2020 05:00 ΜΜ
«Η εξωστρέφεια του λιμανιού βασικό μας σκοπός»
Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση, με τον Γιάννη Λέντζα να θέτει τους στόχους για τη νέα χρονιά
Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε το βράδυ του Σαββάτου το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κυλλήνης, στο κέντρο «Semeli» στην Κυλλήνη, παρουσία πλήθους προσκεκλημένων. Ο πρόεδρος του ΔΛΤ Κυλλήνης και Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης κ. Γιάννης Λέντζας τόνισε μεταξύ άλλων στον λόγο του:
«Το 2019 υπήρξε μια δύσκολη χρονιά. Οι αλλαγές στη διοίκηση σε πολλαπλά επίπεδα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης επέφερε δυσχέρειες στις οποίες προσπαθήσαμε να ανταποκριθούμε κατά το δυνατόν καλύτερο τρόπο.  Πλέον όμως τα πράγματα αρχίζουν να παίρνουν το δρόμο τους. Το όραμά μας για το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κυλλήνης αρχίζει να γίνεται πραγματικότητα.  Πρόθεσή μας είναι να αποκαταστήσουμε το Λιμενικό Ταμείο στα μάτια των χρηστών και των επισκεπτών του λιμένα στο υψηλότερο δυνατό σημείο που επιτρέπουν οι δυνατότητες και οι συγκυρίες. Σκοπός μας είναι να επικεντρωθούμε στην λειτουργικότητα, την πλήρη ομαλότητα, και νομιμότητα στην λειτουργία του.
 Ήδη έχουμε κάνει την καταγραφή στο μεγαλύτερο μέρος των δυνατοτήτων αλλά και ικανοτήτων του φορέα. Σίγουρα τα προβλήματα είναι πολλά. Λιγοστό προσωπικό, απίστευτα πολύπλοκες διαδικασίες, υποχρεώσεις, και πολλά αλλά, προκαλούν δυσχέρειες και καθυστερήσεις. Σκοπός μας λοιπόν είναι να φέρουμε μία νέα πνοή σε αυτόν τον πυλώνα ανάπτυξης και προβολής του Δήμου μας.
Για τη νέα χρονιά προσβλέπουμε σε αλλαγή των διαδικασιών της λειτουργίας του λιμένα. Σκοπεύουμε να θεραπεύσουμε τις αγκυλώσεις του συστήματος λειτουργίας όπως αυτό ισχύει μέχρι σήμερα ενισχύοντας με κάθε τρόπο την διοικητική λειτουργία, και οικονομική ανάπτυξη του λιμανιού. Προσβλέπουμε σε αγαστή και εποικοδομητική συνεργασία με όλους τους χρήστες, και τους φορείς ακούγοντας τα προβλήματα και δίνοντας λύσεις ανάπτυξης σε αυτά. 
Το ενδιαφέρον για το λιμάνι μας είναι μεγάλο. Ήδη έχουν ξεκινήσει επαφές με μεγάλους διεθνείς φορείς που έχουν εκδηλώσει έντονο ενδιαφέρον για συνεργασία, γεγονός που εφόσον ευδοκιμήσει θα μετατρέψει την Κυλλήνη σε κεντρικό κόμβο για το Δίκτυο Λιμένων της Δυτικής Ελλάδας. Η εξωστρέφεια του Λιμανιού της Κυλλήνης, είναι βασικός σκοπός, χωρίς ποτέ να ξεχνάμε βέβαια και τις καθημερινές ανάγκες. 
Για πρώτη φορά στον προϋπολογισμό του Δ.Λ.Τ. Κυλλήνης έχουν προβλεφθεί μελέτες που αφορούν την ασφάλεια του λιμανιού (SALE ALE), την δημιουργία υδατοδρομείου και την σύνδεση του λιμανιού για εμπορικούς σκοπούς με λιμάνια του εξωτερικού   Βέβαια είναι ακόμα νωρίς να αναφερθούμε με περισσότερες λεπτομέρειες σε όλα τα παραπάνω. Όμως το γεγονός είναι ότι είμαστε η δυτικότερη πύλη θαλάσσιας εισόδου της Ηπειρωτικής Ελλάδας είναι ένα προτέρημα που εμείς δεν θα το αναφέρουμε απλά. Θα το εκμεταλλευτούμε στο έπακρο, για την ανάπτυξη και την ευημερία του τόπου και των δημοτών».
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Βουλευτές Ηλείας κύριοι Ανδρέας Νικολακόπουλος, Διονύσιος Καλαματιανός, Μιχάλης Κατρίνης, οι οποίοι απεύθυναν σύντομο χαιρετισμό, οι Διοικητές των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, ο Λιμενάρχης Κατακόλου και η Λιμενάρχης Κυλλήνης, η Προϊσταμένη του Τελωνείου Κυλλήνης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, οι Αντιδήμαρχοι, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι Πρόεδροι κοινοτήτων, και πλήθος κόσμου.
Η τυχερή της βραδιάς, που της έτυχε το φλουρί, κέρδισε δώρο ένα τάμπλετ.
 
Share this:
Tags:

-

-