Η φύση εκδικείται!

ΑΠΟΨΕΙΣ

Η φύση εκδικείται!

Μάρτιος 05, 2018 06:00 ΜΜ
Η φύση εκδικείται!

Γράφει ο Θοδωρής Λάμπρος

Διευθυντής Σύνταξης

thlabros@hotmail.com

 

H φύση για ακόμη μία φορά εκδικήθηκε την Ηλεία προκαλώντας τεράστιες καταστροφές το προηγούμενο διάστημα. Οι πλημμύρες και οι κατολισθήσεις που προκλήθηκαν στους Δήμους Ανδρίτσαινας – Κρεστένων και Ζαχάρως είχαν σαν αποτέλεσμα να δημιουργηθούν εκ νέου προβλήματα στον κοινωνικοοικονομκικό ιστό των εν λόγων περιοχών αφού καλλιέργειες με πορτοκάλια πλημμύρισαν οδηγώντας για ακόμα μια φορά τους παραγωγούς σε απόγνωση. Από την άλλη πλευρά οι κατολισθήσεις που σημειώθηκαν στους Ταξιάρχες Ζαχάρως είχαν σαν αποτέλεσμα να ανοίξει η γη στα δυο με το χωριό πλέον να βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

  Η απουσία ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Ηλείας κρατά χρόνια τώρα με τους εκάστοτε τοπικούς φορείς να αδιαφορούν και να μην μπορούν να δώσουν συντεταγμένα μια λύση σε ένα πρόβλημα που κρατά από τις αρχές του 2000.

 Αποτέλεσμα αυτής της αδιαφορίας και ολιγωρίας των τοπικών μας «αρχόντων» είναι κάθε χρόνο ο νομός να γίνεται μάρτυρας Θεομηνιών από πλημμύρες και κατολισθητικά φαινόμενα.

 Εάν δεν υπάρξει άμεσα ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την αντιπλημμυρική προστασία της Ηλείας, τότε κάθε χρόνο θα ζούμε τέτοια γεγονότα που θα προκαλούνται από την μανία της φύσης με ότι αυτό συνεπάγεται για τον κοινωνικοοικονομικό ιστό της κάθε περιοχής.

  Η φύση μας εκδικείται δικαίως αφού δεν κάναμε τίποτα ουσιαστικό για να την προστατέψουμε.

 Είναι πλέον καιρός οι αιρετοί μας «άρχοντες» να πάρουν δυναμικές πρωτοβουλίες και επιτέλους να εκπονήσουν ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την αντιπλημμυρική θωράκιση του νομού. Ημίμετρα, μεσοβέζικες λύσεις και μεμονωμένες ενέργειες που γίνονται από συγκεκριμένους αιρετούς για την επίλυση του συγκεκριμένου θέματος δεν έφεραν ούτε πρόκειται να φέρουν ποτέ κανένα αποτέλεσμα.

 Επιτέλους κύριοι αιρετοί «άρχοντες» του τόπου συνεργαστείτε και εκπονήστε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο πριν γίνουμε «Βενετία». Και αυτή την φορά δεν θα κυκλοφορούμε μόνο με κανό ή βάρκες αλλά θα ψάχνουμε να βρούμε και ολόκληρες εκτάσεις αφού τα κατολισθητικά φαινόμενα θα αυξηθούν με ότι αυτό συνεπάγεται για το νομό… 

 

Share this:
Tags:

Η Εξάπλωση του Κορωνοϊού Live Map