Η «γκάφα» της ΕΛΑΣ που οδηγεί σε φιάσκο την υπόθεση λαθρεμπορίας χρυσού

Η «γκάφα» της ΕΛΑΣ που οδηγεί σε φιάσκο την υπόθεση λαθρεμπορίας χρυσού

Δεκέμβριος 07, 2018 10:15 ΠΜ
Η «γκάφα» της ΕΛΑΣ που οδηγεί σε φιάσκο την υπόθεση λαθρεμπορίας χρυσού
Ερωτηματικά δημιουργούνται για το κατά πόσο στοιχειοθετείται το αδίκημα της λαθρεμπορίας χρυσού στην υπόθεση του γνωστού ενεχυροδανειστή «Ριχάρδου».
 
 
Οπως αναφέρουν στο «Εθνος» αστυνομικές πηγές, το συμπέρασμα της σύσκεψης ήταν ότι το Τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου -που έκανε την έρευνα- θα έπρεπε να λάβει έκθεση υπογεγραμμένη από στέλεχος αρμόδιας Αρχής, η οποία θα βεβαίωνε το αδίκημα της λαθρεμπορίας.
 
Κατόπιν, οι αξιωματικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου αναζήτησαν και βρήκαν εκτελωνιστή, ο οποίος είναι γνωστός για τις εξειδικευμένες γνώσεις του στην τιμολόγηση χρυσού και στις διαδικασίες εμπορίας του. Το άτομο αυτό θεωρείται στον κλάδο του ως ο... μετρ στις εκθέσεις που αφορούν σε διαφυγόντες δασμούς.
 
Ο εκτελωνιστής πράγματι εκπόνησε έκθεση που συμπεριελήφθη στη δικογραφία, η οποία έκανε λόγο για λαθρεμπορία. Οι αστυνομικοί, ωστόσο, δεν του έδωσαν με ακρίβεια τα δεδομένα, για να εξαγάγει το σωστό συμπέρασμα.
 
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, του διαβιβάστηκε ότι τα μέλη του κυκλώματος έκαναν εξαγωγή χρυσού από την Ελλάδα σε «τρίτη χώρα». Η «τρίτη χώρα», ωστόσο, ήταν η Τουρκία, χώρα που είχε συνάψει συμφωνία όσον αφορά την Τελωνειακή Ενωση της Ευρώπης, που προέβλεπε την κατάργηση των δασμολογικών επιβαρύνσεων.
 
Τη «λεπτομέρεια» αυτή δεν την έλαβε υπόψη ο εκτελωνιστής, ενώ δεν υπήρχαν εκθέσεις από άλλες Αρχές σε σχέση με την τεκμηρίωση του αδικήματος της λαθρεμπορίας. Αυτός είναι και ο λόγος που η πιο σοβαρή από τις κατηγορίες σε βάρος των μελών του κυκλώματος «έπεσε» στο δικαστήριο.
 
 
 
 
 
dikaiologitika.gr
Share this:
Tags:

Μαγειρεύοντας με τη δύναμη του ανέμου