«Η πιο άρτια εξοπλισμένη και πλήρως αδειοδοτημένη και ελεγχόμενη στην Ελλάδα»

FARGECO HELLAS ΕΠΕ

«Η πιο άρτια εξοπλισμένη και πλήρως αδειοδοτημένη και ελεγχόμενη στην Ελλάδα»

Μάρτιος 18, 2019 09:00 ΠΜ
«Η πιο άρτια εξοπλισμένη και πλήρως αδειοδοτημένη και ελεγχόμενη στην Ελλάδα»
Ανακοίνωση εξέδωσε η εταιρεία FARGECO HELLAS ΕΠΕ, με την οποία παίρνει θέση για τα τεκταινόμενα, η οποία έχει ως εξής:
«Η εταιρεία FARGECO HELLAS ΕΠΕ, αποκλίνοντας από την πάγια τακτική της, να μην μπαίνει σε δημόσιο διάλογο και να μην απαντά σε δημόσια σχόλια αναρμοδίων, όσον αφορά τις νόμιμες αδειοδοτικές της ενέργειες προς τις υπηρεσίες της Περιφέρειας ή οτιδήποτε άλλο αφορά την νόμιμη λειτουργία της, παρόλα αυτά, αυτή τη φορά είναι υποχρεωμένη να το κάνει σε απάντηση σχολίου του κου Κατσαμπέρη, δικηγόρου του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης (;;;;) και κατοίκων των Αγίων Θεοδώρων και Αγίου Γεωργίου.
Ο εν λόγω δικηγόρος, δεν είναι η πρώτη φορά που δημοσιοποιεί αναληθή « στοιχεία», ή προσωπικές του διαπιστώσεις, ή (πηγές), με σκοπό να δημιουργήσει παντελώς φανταστικές εικόνες και δυσμενής εντυπώσεις για την εταιρεία, που καμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα. Τελευταία του επινόηση, που επιμένει σκοπίμως το τελευταίο διάστημα να αναπαράγει στον τύπο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ότι δήθεν η εταιρεία, «όλως περίεργος» , κατέθεσε αίτηση για νέα επέκταση περιβαλλοντικών όρων προς τις υπηρεσίες της περιφέρειας, την επόμενη ημέρα, που εκδόθηκε απόφαση προσωρινής διακοπής λειτουργίας του εργοστασίου, έως ότου προσκομίσει στις υπηρεσίες την καινούργια ΑΕΠΟ. Πράγμα το οποίο είναι παντελώς ψευδές και σκοπό έχει να δημιουργήσει ερωτηματικά και εντυπώσεις που ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα.
Τον πληροφορούμε επίσημα λοιπόν, όπως και κάθε άλλον «ενδιαφερόμενο», ότι η εταιρεία κατέθεσε αίτηση τροποποίησης της ήδη υπάρχουσας αδειοδότησης , στις 18-12-2018 στην αρμόδια υπηρεσία της Αποκεντρωμένης στην Πάτρα και ενημέρωσε την αρμόδια υπηρεσία Ανάπτυξης στον Πύργο, στις 21-12-2018 (αριθμοί πρωτοκόλλου στην διάθεση του). Από τότε, ο συγκεκριμένος φάκελος , ακολούθησε όλες τις νόμιμες διαδικασίες , εντός των υπηρεσιών, έλαβε τις απαραίτητες εγκρίσεις και υπογραφές και έφτασε στο τελικό στάδιο δημοσίευσης της στον τύπο ( Πατρίς 8-3-2019 όπως ορίζει ο νόμος) και αναμένεται εντός των προσεχών ημερών η ανάρτηση της στην επίσημη ιστοσελίδα της Αποκεντρωμένης με τον αντίστοιχο αριθμό ΑΔΑ , που αποτελεί και την ολοκλήρωση της διαδικασίας , που διήρκεσε περίπου 3 ΜΗΝΕΣ !!!
Δεν είναι λοιπόν ……… « εξαιρετικά περίεργο, η προσωρινή διακοπή λειτουργίας να συμπίπτει με την αίτηση για νέα ΑΕΠΟ» …., όπως αναφέρει ο Κος Κατσαμπέρης, αφού σε καμία περίπτωση δεν συμβαίνει.
Αντίθετα, εξαιρετικά περίεργο είναι, έγγραφα που αφορούν την εταιρεία , εκδίδονται από υπηρεσία, και κοινοποιούνται μόνο σε δύο γραφεία αρμοδίων παραγόντων (σύμφωνα με τον επίσημο πίνακα κοινοποιήσεων των εγγράφων ) να τα περιγράφει ο κος Κατσαμπέρης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης .
Κλείνοντας, θα θέλαμε νε ενημερώσουμε γενικά, ότι η συγκεκριμένη τροποποίηση περιβαλλοντικών όρων, αφορά την εγκατάσταση και λειτουργία ενός μηχανήματος (θερμοκαταστροφέας ), του πρώτου στην Ελλάδα, που βάσει μελετών που έχουν ήδη κατατεθεί, όχι μόνο εξαλείφει πλήρως τις όποιες οσμές εντός του χώρου παραγωγής (το έχουν επιβεβαιώσει δεκάδες έλεγχοι, διάφορων υπηρεσιών και δεκάδων διαφορετικών υπηρεσιακών παραγόντων από Πύργο ,Πάτρα και Αθήνα , όπως και επιτροπή του Δήμου αποτελούμενη από Δημοτικούς Συμβούλους όλων των παρατάξεων ), αλλά εξαλείφει επίσης τα υγρά λύματα της παραγωγικής διαδικασίας.
Και όλο αυτό το σύστημα (το τρίτο κατά σειρά που έχει εγκατασταθεί ) ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΙΜΕΝΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ, αφού αντίστοιχες μονάδες ανά την Ελλάδα, δεν διαθέτουν ούτε ένα εκ των συστημάτων αυτών .
«Εξαιρετικά περίεργο», λοιπόν είναι , ότι μετά από όλες αυτές τις ενέργειες, η εταιρεία να βρίσκεται «κατηγορούμενη» και «απειλούμενη» με προσωρινή διακοπή λειτουργίας, ενώ είναι η πιο άρτια εξοπλισμένη και πλήρως αδειοδοτημένη και ελεγχόμενη στην Ελλάδα.
Για τους λόγους αυτούς, η εταιρεία, επιφυλάσσεται κάθε νομίμου δικαιώματος της έναντι σε οποιονδήποτε προσπαθήσει να πλήξει την υπόσταση της, και να προστατεύσει την νομική λειτουργία της και τους περίπου 65 εργαζομένους σε αυτή, όπως και των οικογενειών τους.
FARGECO HELLAS ΕΠΕ».
 
Share this:
Tags:

Η Εξάπλωση του Κορωνοϊού Live Map