Η Ζάκυνθος τιμάει το Γιάννη Τζουανόπουλο

Εκδήλωση για τον Ηλείο δημιουργό θα γίνει το ερχόμενο Σάββατο 17 Αυγούστου στο γειτονικό νησί

Η Ζάκυνθος τιμάει το Γιάννη Τζουανόπουλο

Αύγουστος 14, 2019 08:00 ΠΜ
Σύνταξη - Επιμέλεια: Κώστας Αντωνόπουλος
Η Ζάκυνθος τιμάει το Γιάννη Τζουανόπουλο

 

Εκδήλωση προς τιμήν του Ηλείου δημιουργού  Γιάννη Τζουανόπουλου,  θα γίνει το ερχόμενο Σάββατο 17 Αυγούστου  στο υπαίθριο θέατρο  του δήμου  Ζακύνθου.

Στην εκδήλωση θα λάβει μέρος η αρχαιότερη μπάντα της Ελλάδας που είναι η Φιλαρμονική Ζακύνθου, ενώ θα συμμετέχει και η χορωδία  το «Φιόρο του Λεβάντε» μαζί με τους ντόπιους τραγουδιστές.

Από την πλευρά του ο Γιαν. Τζουανόπουλος που πέρα από στιχουργός είναι καιπαραγωγός ραδιοφωνικών εκπομπών,  καλλιτεχνικός διευθυντής της Γιορτής του Απόδημου Ελληνισμού και διοργανωτής μεγάλων εκδηλώσεων, θα έχει μαζί του  την  κορυφαία ερμηνεύτρια  Μαρία Σουλτάτου η οποία  τα τελευταία χρόνια έρχεται και στη Γιορτή του Απόδημου Ελληνισμού  στα Μακρίσια, ενώ συμμετέχει και στα τηλεοπτικά αφιερώματα για τον Ηλείο δημιουργό.

Η Μαρία Σουλτάτου θα ερμηνεύσει το τραγούδι της φωτιάς με ένα συγκλονιστικό τρόπο που είναι σαν ένα μοιρολόι που το λέει η μάνα πια, γιατί αυτό το τραγούδι το έχουν ερμηνεύσει ο Θέμης Αδαμαντίδης, ο Δημήτρης Μπάσης, ο Νίκος Μακρόπουλος και ο  Πέτρος Γαϊτάνος στη δισκογραφία.

Έτσι η γνωστή καλλιτέχνης αναμένεται να  το τραγουδήσει έτσι όπως τραγούδησε τον Επιτάφιο του Μίκη Θεοδωράκη, με τη διασκευή του Σταύρου Ξαρχάκου στο Ηρώδειο.

Επίσης το ίδιο τραγούδι ο είχε ερμηνεύσει  πριν από λίγα χρόνια για πρώτη φορά στο θέατρο Φλόκα, αποσπώντας  το πολύ θερμό χειροκρότημα των θεατών και από τότε το λέει συνεχώς διότι τη συγκλονίζει το τραγούδι όπου και αν εμφανίζεται στις συναυλίες κάνει μαζί με το Γ. Τζουανόπουλο.

Ξεχωριστή τιμή

«Σκέφτηκα ότι για μένα θα ήταν ξεχωριστή τιμή να με συνοδέψουν δύο παιδιά από την Ηλεία. Και ξεχώρισα τον Γιώργο Αδαμόπουλο που πήρε μέρος στη γιορτή του Απόδημου Ελληνισμού στα Μακρίσια φέτος και τραγούδησε με την ορχήστρα του Μίκη Θεοδωράκη, τη Δραπετσώνα και το Σαββατόβραδο και απέσπασε θερμές κριτικές.  Μαζί μας επίσης θα είναι και ο επίσης από την Ηλεία μουσικός Μάριος Αθανασόπουλος» ανέφερε στην «ΠΡΩΤΗ» ο κ. Τζουανόπουλος,  ο οποίος τόνισε ότι θεωρεί πολύ τιμητικό αλλά και συγκινητικό να τον τιμάει το νησί του Σολωμού και του Κάλβου.

Όσον αφορά τα μελλοντικά του σχέδια, ο Ηλείος στιχουργός ανέφερε ότι σύντομα θα κυκλοφορήσουν τρεις δίσκοι του, με τον έναν ήδη να κυκλοφορεί  με τον Θέμη Αδαμαντίδη ο οποίος τραγουδάει μεγάλους συνθέτες σε στίχους του Γιάννη Τζουανόπουλου.

 Συνθέτες όπως ο Μίμης Πλέσσας,  Γιώργος Κατσαρός ,  Θανάσης Πολυκανδριώτης,  Αντρώνης Μιτζέλος και   Αλέξης Παπαδημητρίου, με τους οποίους συνεργάστηκε κατά καιρούς ο ίδιος.

Να αναφερθεί τέλος ότι ο κ. Τζουανόπουλος έκανε ιδιαίτερη μνεία στον μόνιμο συνεργάτη του Γιάννη Σταματογιάννη, το οποίο πρόσφατα το πήρε μαζί του ο Χρ. Νικολόπουλος και έκαναν συναυλίες στην Κύπρο , στη Λέρο κ.α.

 

Share this:
Tags:

-

-