Ιατρός ούτε για …δείγμα!

Δεν υπήρξε ανταπόκριση για την προκήρυξη εκτάκτων αναγκών από το Γ.Ν. Ηλείας

Ιατρός ούτε για …δείγμα!

Απρίλιος 04, 2020 09:00 ΠΜ
Ιατρός ούτε για …δείγμα!

 

«Ορφανές» παραμένουν  οι θέσεις ιατρικού προσωπικού  στα Νοσοκομεία της Ηλείας, λόγω της έλλειψης ενδιαφέροντος που υπάρχει από ιατρούς για την προκήρυξη που έγινε από το διοικητή του Γ.Ν. Ηλείας κ. Χρ. Χριστόπουλο,  για την  κάλυψη των αυξημένων αναγκών  που υπάρχουν  αυτή την περίοδο λόγω του κορωνοϊού.

Το  πρόβλημα   της μη ανταπόκρισης ιατρών  προκειμένου να λάβουν μέρος στην προκήρυξη, είναι πιο έντονο  στο Νοσοκομείο Πύργου όπου  έχει πέσει  το κύριο βάρος   της αντιμετώπισης  ύποπτων κρουσμάτων  κορωνοϊού, καθώς επίσης και της περίθαλψης ατόμων που  αποδεικνύονται θετικοί  στον ιό.

Στο Νοσοκομείο Πύργου συγκεκριμένα εκ μέρους του κ. Χριστόπουλου προκηρύχτηκαν 3 θέσεις για το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών  , τρεις  για την παθολογική μονάδα, 3 για τη ΜΕΘ και 1 για ακτινολόγο.

Ανάλογη κατάσταση εξάλλου παρατηρείται και στα Νοσοκομείο Αμαλιάδας και Κρεστένων, όπου κι εκεί δεν έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον για την κάλυψη θέσεων ιατρικού προσωπικού…

Το γεγονός αυτό σύμφωνα με το διοικητή του Γ.Ν. Ηλείας  έχει να κάνει με την γενικότερη εντύπωση που επικρατεί  γύρω από τα νοσηλευτικά ιδρύματα, εξαιτίας και των  κακών διαπροσωπικών σχέσεων που έχουν παρατηρηθεί κατά το παρελθόν, καθώς επίσης και στη φυγή των ιατρών στο εξωτερικό…

«Δεν εξεδήλωσαν ενδιαφέρον οι ιατροί τη στιγμή που υπάρχουν μεγάλες ανάγκες λόγω και του κορωνοϊού» δήλωσε ο κ. Χριστόπουλος στην «ΠΡΩΤΗ», επισημαίνοντας ωστόσο ότι η οι προκηρύξεις είναι ανοιχτές και όποιος επιθυμεί μπορεί να  αποστείλει τα σχετικά έγγραφα  που απαιτούνται.

Στο μεταξύ  ολοκληρώθηκε η διαδικασία για τις  υπόλοιπες θέσεις νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, όπου για το Νοσοκομείο Πύργου  προσλήφθηκαν 25 νοσοκόμες, 20 στην Αμαλιάδα και 8 στην Κρέστενα.

Εξάλλου τα περισσότερα από τα ύποπτα περιστατικά που ήταν προς διερεύνηση στο Νοσοκομείο Πύργου βγήκαν αρνητικά  για τον κορωνοϊό, ενώ αυτή τη στιγμή στον 3ο όροφο του νοσηλευτικού ιδρύματος βρίσκονται  7  άτομα που αναμένουν τους εργαστηριακούς ελέγχους.

Επίσης εξιτήριο  έλαβε από το Νοσοκομείο του Ρ       ίου η ιατρός του Νοσοκομείου Πύργου που νοσηλευόταν με κορωνοϊό, η οποία θα παραμείνει για κατ’ οίκον θεραπεία.

 

Share this:
Tags:

-

-