Ίδρυμα χωρίς ψυχίατρο…

ΚΕΠΕΠ Λεχαινών

Ίδρυμα χωρίς ψυχίατρο…

Ιούλιος 31, 2019 07:33 ΠΜ
Ίδρυμα χωρίς ψυχίατρο…

 «Αποϊδρυματοποίηση και άρση των περιοριστικών μέτρων, δεν γίνεται χωρίς προσωπικό!». Αυτό τόνισαν στη χθεσινή τους συγκέντρωση διαμαρτυρίας οι εργαζόμενοι στο ΚΕΠΕΠ Λεχαινών, απαιτώντας προσλήψεις ώστε να γίνει εύρυθμη η λειτουργία του ιδρύματος όπου νοσηλεύονται 44 παιδιά και εργάζονται μόλις 5 Νοσηλευτές, 9 μόνιμοι ΥΕ Βοηθοί Υγειονομικό προσωπικό και 4 Επικουρικοί Νοσηλευτές. Μάλιστα, από τον περασμένο Μάρτιο δεν υπάρχει ψυχίατρος στη Μονάδα!

Παράλληλα, τόσο οι εργαζόμενοι, όσο και μέλη της ΠΟΕΔΗΝ, που βρέθηκαν χθες στα Λεχαινά, τόνισαν πως «προωθείται το κλείσιμο της Μονάδας για να το δώσουν σε ΜΚΟ», ενώ, ανέφεραν επίσης ότι δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για κακομεταχείριση προωθούνται από συγκεκριμένη ΜΚΟ.

 

 

 

 protinews

Στάθης Μαστρογιαννόπουλος

Γραμματέας Συλλόγου Εργαζομένων ΚΕΠΕΠ Λεχαινών

«Στον έναν όροφο για 27 νοσηλευόμενους υπάρχουν 2-3 άτομα προσωπικού ανά βάρδια και στον άλλον όροφο για 17 νοσηλευόμενους υπάρχουν 2 προσωπικού ανά βάρδια. Και πολλές φορές υπάρχει μία νοσηλεύτρια για 44 νοσηλευόμενους στο σύνολο! Έχει γίνει πρόσληψη ομάδας έργου χωρίς ψυχίατρο! Δεν έχουμε ψυχίατρο από το τέλος Μαρτίου μετά την παραίτηση του κ. Νικολαΐδη».

 

protinews

Ελένη Παναγιωτοπούλου

Πρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων ΚΕΠΕΠ Λεχαινών

«Δίνουμε τον αγώνα μας εδώ και 30 χρόνια, με πάρα πολλές δυσκολίες, εντελώς μόνοι μας. Δεν υπάρχει έλλειψη μόνο στο νοσηλευτικό προσωπικό, υπάρχει έλλειψη σε προσωπικό καθαριότητας, δεν υπάρχει μάγειρας, δεν έχουμε φύλακες, οδηγούς. Ποτέ δεν υπήρχε εδώ ένας μόνιμος γιατρός. Μας έχει πνίξει το παράπονο για την ευθύνη που μας ρίχνουν εδώ και τόσα χρόνια, τα δημοσιεύματα των ΜΚΟ. Εμείς είμαστε πάντα δίπλα στα παιδιά και δεν δικαιούται κανένας να λέει κακοήθειες».

 

protinews

Κώστας Μπάζος

Γενικός Σύμβουλος ΠΟΕΔΗΝ

«Γίνεται μια συστηματική κατασυκοφάντηση των εργαζομένων και της συγκεκριμένης δομής που σκοπό έχουν το κλείσιμο. Σε περίοδο οικονομικής κρίσης οι Προνοιακές Μονάδες όχι μόνο δεν κλείνουν, αλλά πρέπει να αναπτυχθούν. Εδώ χτυπά η καρδιά του κοινωνικού κράτους. Η αποϊδρυματοποίηση θα έπρεπε να είχε προχωρήσει, να είχε ελευθερωθεί χώρος, γιατί υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη λίστα αναμονής με παιδιά. Προωθείται το κλείσιμο της Μονάδας για να το δώσουν σε ΜΚΟ».

 

protinews

Μιχάλης Γιαννάκος

Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία

«Το ΚΕΠΕΠ Λεχαινών είναι μια Προνοιακή Μονάδα που φιλοξενεί 44 παιδιά με βαριές αναπηρίες. Στον κανονισμό του προβλέπεται ότι θα πρέπει να φιλοξενεί παιδιά από 2,5 έως 18 ετών, όμως εδώ λόγω της εγκατάλειψης της αποϊδρυματοποίηση λιμνάζουν παιδιά από 9 έως 47 ετών! Τα περισσότερα εξ αυτών αντιμετωπίζουν σοβαρές ψυχικές διαταραχές και όμως εδώ και 4 μήνες δεν υπάρχει ψυχίατρος! Οι καθηλώσεις γίνονται με εντολή της διοίκησης».

 

protinews

Χρήστος Σουγλέρης

Γενικός Σύμβουλος ΠΟΕΔΗΝ

«Είμαστε εδώ για να αντικρούσουμε όσα βγαίνουν στην επιφάνεια με σκοπιμότητα για το κλείσιμο αυτής της δομής. Ενώ κάποιοι θα πρέπει να απολογούνται για την κατάσταση στην οποία έφεραν το ίδρυμα ρίχνουν ευθύνες σε συναδέλφους που υπερβάλουν εαυτούς. Δεν υπάρχει καμία πρόσληψη, δεν υπάρχει ψυχίατρος. Σαν Ομοσπονδία δεν θα επιτρέψουμε να κλείσει αυτό το ίδρυμα».

 

protinews

Ναμπίλ Μοράντ

Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης

«Το ίδρυμα έχει αγκαλιαστεί από όλους τους πολίτες των Λεχαινών και όλου του Δήμου. Οι περισσότεροι εργαζόμενοι είναι από την περιοχή, οπότε έχουμε άμεσο συμφέρον να λειτουργήσει σωστά το ίδρυμα. Θα έπρεπε να είχαν ήδη ξεκινήσει αυτά που είχαν υποσχεθεί πριν από δύο χρόνια, με γιατρούς και προσωπικό, όπως αρμόζει σε ένα σύγχρονο ίδρυμα. Είμαι δίπλα στους εργαζόμενους και στηρίζω τα αιτήματά τους».

 

protinews

Γιώργος Παναγούλιας

Νεοεκλεγείς Δημοτικός Σύμβουλος Πηνειού

«Το ΚΕΠΕΠ Λεχαινών αφορά όλο τον Νομό Ηλείας, γιατί είναι μοναδικό για αυτή την κατηγορία περίθαλψης και θα πρέπει να λειτουργήσει εύρυθμα, με προσωπικό, όπως προβλέπεται σε μία σύγχρονη κοινωνία με ευαισθησίες. Ξέρω τις υπεράνθρωπες που κάνει το προσωπικό και χρειάζεται σίγουρα ειδική ομάδα γιατρών, ψυχιάτρων και παθολόγων. Η κοινωνία και οι φορείς της κρίνονται από τις ευαισθησίες τους».

 

protinews

Γεωργία Κακαλέτρη  

Νεοεκλεγείς Δημοτική Σύμβουλος Ανδραβίδας-Κυλλήνης

«Πρέπει όλοι να καταλάβουμε πως το ΚΕΠΕΠ είναι ένα ίδρυμα που πρέπει να μείνει, καθώς εξυπηρετεί τεράστιες ανάγκες της περιοχής μας. Το προσωπικό κάνει υπεράνθρωπες για να ζουν οι νοσηλευόμενοι με αξιοπρέπεια, αλλά θα πρέπει να έχει και την κατάλληλη βοήθεια από την Πολιτεία, τόσο στις υποδομές, όσο και σε προσλήψεις. Ο αγώνας όλων μας είναι να μείνει εδώ το ΚΕΠΕΠ και να λειτουργήσει με τις καλύτερες συνθήκες».

 

protinews

Γιώργος Καλογερόπουλος

Αδερφός νοσηλευόμενης

«Η αδερφή μου περιθάλπεται εδώ από το 1989. Έχω αναλάβει τη δικαστική συμπαράσταση εδώ και 10 χρόνια και παρακολουθώ την πορεία της αρκετά τακτικά. Οι εργαζόμενοι εδώ είναι υπεράνθρωποι, είναι 3 εργαζόμενοι σε κάθε βάρδια για 44 παιδιά και δίνουν και την ψυχή τους. Η αδερφή μου πριν από 3 χρόνια πέρασε κάποιοι επεισόδιο και χρειάστηκε να νοσηλευτεί στο Νοσοκομείο. Η κατάσταση ήταν πολύ σοβαρή και οι γιατροί του Νοσοκομείου θεωρούσαν πως θα πεθάνει. Ωστόσο, η αδερφή μου επέστρεψε εδώ και με τη βοήθεια του προσωπικού επανήλθε και σήμερα είναι σε φυσιολογική κατάσταση. Δεν έχω δει προσωπικά να φέρονται άσχημα στην αδερφή μου. Ίσα-ίσα που είναι συνέχεια από πάνω της, σα να είναι γονείς της».

 

Share this:
Tags:

-

-