Ίδρυση και λειτουργία ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού στο Κατάκολο

Πρόταση του επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Ανάσα» Παναγιώτη Αντωνακόπουλου

Ίδρυση και λειτουργία ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού στο Κατάκολο

Ιανουάριος 09, 2017 02:30 ΜΜ

Στην επικαιροποίηση μία παλαιότερης πρότασης του περί λειτουργίας  Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού στο Κατάκολο προχώρησε ο επικεφαλής της παράταξης «Ανάσα» Παναγιώτης Αντωνακόπουλος. Ειδικότερα σε ανακοίνωση του ο κ. Αντωνακόπουλος επισημαίνει:  «Εκτιμώ πως είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή για επικαιροποίηση  της πρότασης  περί  λειτουργίας  Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού στο Κατάκολο.

Το 2010 η Ένωση Ενεργών Πολιτών Πύργου είχε δημόσια προτείνει την ίδρυση ΑΕΝ στο Κατάκολο.

Ως Βουλευτής, τότε, είχα απευθυνθεί στον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Διαμαντίδη, μέσω Κοινοβουλευτικού Ελέγχου (υπάρχουν πρακτικά της Βουλής).

Η απάντηση του Υπουργού ήταν προς θετική κατεύθυνση. Δυστυχώς όμως κανένας αρμόδιος τοπικός φορέας δεν κινήθηκε (πρακτικά Βουλής –έγγραφα Υπουργού).

Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014,ως επικεφαλής της παράταξης «ΑΝΑΣΑ», στο πρόγραμμά μας προτείναμε την λειτουργία ΑΕΝ στο Κατάκολο ή Σχολή Παραγωγής Στελεχών Κρουαζιέρας. Πρόσφατα ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Κουρουμπλής εξήγγειλε την λειτουργία ΑΕΝ στην Κάλυμνο.Εκκρεμεί επίσημη επίσκεψη του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας το επόμενο χρονικό διάστημα στο Κατάκολο. Όλοι οι φορείς της περιοχής πρέπει να ζητήσουμε την ίδρυση ΑΕΝ.

Εμείς θα φέρουμε την πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο προς ψήφιση και στήριξη.

Επίσης θα αποστείλουμε την πρότασή μας στον Υπουργό, επισυνάπτοντας όλο το υπάρχον σχετικό υλικό από Κοινοβουλευτικό και Κυβερνητικό πεδίο του παρελθόντος». 

Share this:
Tags:

Οδηγοί που σίγουρα δε θες να εμφανιστούν στο δρόμο σου