ΗΛΕΙΑ: ΕΣΒΗΣΕ Η ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΔΑΦΝΗ - Έρευνες του Kλιμακίου Ελέγχου Εγκλημάτων Εμπρησμού

Δεκατρείς φωτιές χθες στην ευρύτερη περιοχή Αμαλιάδας - Λεχαινών

ΗΛΕΙΑ: ΕΣΒΗΣΕ Η ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΔΑΦΝΗ - Έρευνες του Kλιμακίου Ελέγχου Εγκλημάτων Εμπρησμού

Σεπτέμβριος 10, 2020 03:06 ΜΜ
ΗΛΕΙΑ: ΕΣΒΗΣΕ Η ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΔΑΦΝΗ - Έρευνες του Kλιμακίου Ελέγχου Εγκλημάτων Εμπρησμού

Πάνω από 2.000 στρέμματα έχει κάψει η φωτιά που ξέσπασε χθες στον Κολοκυθά Ηλείας στην περιοχή της Αμαλιάδας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού Δυτικής Ελλάδας ερευνά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ξέσπασε η φωτιά.

Αυτό που προβληματίζει ιδιαίτερα την πυροσβεστική είναι ότι προ ημερών είχε εκδηλωθεί ξανά φωτιά στην ίδια περιοχή.

Αυτή τη στιγμή η φωτιά έχει πλέον σταματήσει το καταστροφικό της έργο, ενώ δόθηκε μάχη και έγινε μεγάλη κινητοποίηση της πυροσβεστικής για να αποτραπούν τα χειρότερα. Μάλιστα δόθηκε εντολή εκκένωσης για το χωριό Δάφνη, ενώ οι φλόγες έφτασαν στο Μυκηναϊκό Νεκροταφείο της Δάφνης προκαλώντας ζημιές. Σύμφωνα με το Υπουργείο Πολιτισμού "η φωτιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή, σταμάτησε στα όρια της περίφραξης του αρχαιολογικού χώρου, ο οποίος λόγω και της συστηματικής αποψίλωσης που είχε γίνει την προηγούμενη περίοδο δεν υπέστη καμία φθορά. Κατά την ανωτέρω αυτοψία διαπιστώθηκε μόνο φθορά σε ένα από τα τρία ξύλινα στέγαστρα του χώρου λόγω του υψηλού θερμικού φορτίου".

Οι άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή ήταν δυνατοί και οι ριπές τους έφτασαν ως και τα 7 μποφόρ, αναφέρει στο thebest.gr ο Συντονιστής Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων Γιάννης Πετρούτσος.

Όπως αναφέρει ο κ. Πετρούτσος χθες προκλήθηκαν 13 φωτιές στην ευρύτερη περιοχή Αμαλιάδας - Λεχαινών. Τα αίτια διερευνώνται και εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα.

Παραμένουν στο σημείο Πυροσβεστικές Δυνάμεις για τυχόν αναζοπυρώσεις.

 
 
Share this:
Tags:

-

-